Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!

Певецът обяснява, че това е хуманитарен, а не политически жест
22 яну 2015 16:50, Елка Василева
202
Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!
Бисер Киров. Снимка: архив, Булфото

Популярният в страните от бившия СССР български певец и композитор Бисер Киров отказа да приеме украинската награда „Човек на годината“, която Украйна присъжда на видни дейци на културата. Той е изпратил писмо за това до организаторите на наградата.

Пред вестник „Российская газета“ Бисер Киров обяснява, че отказът му от наградата е хуманитарен, а не политически жест. „Гледам как всеки ден в Украйна загиват хора. Потресен съм от позицията на Киев. Президентът Порошенко обявява мобилизация, иска да събере сто и няколко хиляди войници, които да се сражават не с някакъв враг, а със своя народ. А самият Порошенко отива в Цюрих, за да разказва там за мирните преговори. Това е безумие!“, възклицава Бисер Киров.

Моето писмо е моят лозунг „Спрете войната!“, казва певецът. „Ако то поне в някаква степен помогне за спиране на кръвопролитието, ще смятам това за основното, което съм направил в живота си. Това е страшно да си „Човек на годината“ в Украйна, когато там загиват толкова хиляди деца, мирни жители, войници“, споделя Бисер Киров.

Той казва, че го боли душата за хората на Украйна, която нарича невероятна страна, в която „мирно живееха украинци, българи, молдовци, гърци, руснаци, татари – над 70 националности“.

Сега там всичко е разрушено, най-важен е станал национализмът, забранено е да се говори на родния език, казва Бисер Киров и заключава: „А след това се чудят, че някой е поискал да се отдели“.

Певецът пожелава мир на украинския народ, „да се прегърнат и да намерят своето мирно решение“.

Бисер Киров казва още, че хората в България с вълнение се отнасят към събитията в Русия и в Украйна. „За съжаление в последно време от българските екрани върви поток от русофобия. Но аз съм убеден, че това е демонстративна, платена пропаганда. Вече сме имали подобни периоди, преживели сме ги, ще преживеем и този театър на политиката“, смята Бисер Киров.

За Русия той споделя, че е огромна част от неговия живот и присърце приема всичко случващо се в тази страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
34
 
! Отговори
*/* преди 9 години
До АнонименКой си ти бе ***, че да казваш, че не признаваш референдума?Ходил ли си в Украйна бе ***,за да знаеш малко-от малко за какво иде реч?Войната е католици срещу православни(каквито сме и ние),войната е между откровенни нацисти(Ярош и десен сектор) и православното(рускоговорящо)опълчение,войната е за газ петрол,(ресурси му викат),..войната е и за човешки органи (прихванат разговор между полеви украински военен и "европейски" посредник).Малко гадно а?Браво на Бисер,не съм му фен
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АИДЕ БЯГАИТЕ СРЕЩУ ИДИЛ ДА ВОЮВАТЕ БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ИМ БИЛИ КОМУНИСТИ СЕГА ВНУЧЕТАТА ИМ АМЕРИКАНОФИЛИ МАРШ СРЕЩУ БРАДАТИТЕ СЪС СЪТЪРИТЕ ХИ-ХИ..................
65
4
 
39
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!ГОСПОДИН КИРОВ, едно голямо браво от мен имате! Така би постъпил само един мъдър мъж!!! Това е съобщение за високопоставените близачи, които за всичко слушат началниците си (Обама, Сорос и други сатанисти) и не водят суверенна политика в полза на България!СТАВАЙ НАРОДЕ ЗАСПАЛ!!!!
64
6
 
35
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Г-н Киров,Вие ме очаровахте отново!Великолепно!Точно,стилно-браво!Поздрави на Русия,с любов!
63
1
 
23
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Брачед платен война във Крим нямаше, имаше в Косово , Ирак, Либия и т.н. Иизбити деца по сватби нямаше!
62
22
 
4
 
! Отговори
До Илко - 74 преди 9 години
Илко мамин...на коя държава войниците в отпуск отиват на почивка с танковете си в съседна държава....миличкият ми той...още е малък но си остава олигофренче....
61
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСОИДЧЕТА БЯГАИТЕ В ИРАК И СИРИЯ ДА ЗАЩИТАВАТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В НОВОРОССИЯ ИМА БЪЛГАРИ ВОЮВАЩИ ПРОТИВ ЦИОНИСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА КИЕВ
60
9
 
24
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До Бунак 72 И кой нападна Украйна? Амеркански и Гейски сенатори даже и шефа на ЦРУ мина от там :) ! Ето ти факти платен ***!
59
39
 
10
 
! Отговори
Бунак преди 9 години
Това че му плащат руснаците , му пречи да види фактите. Целият свят знае, КОЙ НАПАДНА УКРАЙНА....НО БИСЕР КИРОВ НЕ ЗНАЕ.....
58
37
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Слава Укран !
57
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично не признавам резултатите от този референдум и по тази причина считам Русия за окупатор и агресор. Няма общество и честен референдум, където 97% да са на едно мнение. По който и да е въпрос. А за отделяне и присъединяване към друга държава със сигурност не биха били повече от 70%. Резултат от 97% за мен означава откровенна фалшификация и/или гласуване под строй и принуда.Не съм бил в Украйна и не мога да оценя бевшите и сегашните, но за мен намесата на Русия е достатъчна за да се бият.
56
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ****ната ви!Не страна, а черная дыра, все е боятся.....самолеты облетают, а то собьют....полуостровы сбегают...пока там всех не вырежут.... трубопроводы крюк делают....теперь и корабли будут обходить с автотранспортом... А может Яйценюх и прав... когда предлагал стенку поставить....и ров поширше... все соседям безопаснее будет...
55
2
 
35
 
! Отговори
До Плевнелиев ! преди 9 години
Къде е Президента да каже :Братя българи ,живеещи в Украйна . Не позволявайте да бъдете избити ! връщайте се в България !Така каза Израелския министър на Евреите - живеещи във Франция ( френски граждани )! " Вратите на Израел са отворени за вас "!
54
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност Шекир Бекиров, за който не знае:) Този ако е българин!!!!!! Пък ако и можеше да пее!!! А, що не свали тази гадна американска шапка дето все я мъкне???
53
4
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Браво - много добре казано от г Киров- жалко че повечето нормални и морални хора - избягаха от БГ
52
4
 
27
 
! Отговори
135 преди 9 години
Чудесен повод за кампания - Браво Бисер! I like Biser!
51
0
 
0
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Не само че са Евро атлантици но имюсюлмани уахабити.че дори и малкомарсианци.....бе телефона решава да довършва думите както му харесва......
50
1
 
29
 
! Отговори
Мамата на Ма*ната преди 9 години
Хунтата дето САЩисаните настаниха с помоща на 5 милиарда (Справка Нюман)
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си майката Иво, тя заслужава това!
48
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълбок поклон пред талантливия и човечен творец!