Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!

Певецът обяснява, че това е хуманитарен, а не политически жест
22 яну 2015 16:50, Елка Василева
202
Бисер Киров отказа украинска награда: Спрете войната!
Бисер Киров. Снимка: архив, Булфото

Популярният в страните от бившия СССР български певец и композитор Бисер Киров отказа да приеме украинската награда „Човек на годината“, която Украйна присъжда на видни дейци на културата. Той е изпратил писмо за това до организаторите на наградата.

Пред вестник „Российская газета“ Бисер Киров обяснява, че отказът му от наградата е хуманитарен, а не политически жест. „Гледам как всеки ден в Украйна загиват хора. Потресен съм от позицията на Киев. Президентът Порошенко обявява мобилизация, иска да събере сто и няколко хиляди войници, които да се сражават не с някакъв враг, а със своя народ. А самият Порошенко отива в Цюрих, за да разказва там за мирните преговори. Това е безумие!“, възклицава Бисер Киров.

Моето писмо е моят лозунг „Спрете войната!“, казва певецът. „Ако то поне в някаква степен помогне за спиране на кръвопролитието, ще смятам това за основното, което съм направил в живота си. Това е страшно да си „Човек на годината“ в Украйна, когато там загиват толкова хиляди деца, мирни жители, войници“, споделя Бисер Киров.

Той казва, че го боли душата за хората на Украйна, която нарича невероятна страна, в която „мирно живееха украинци, българи, молдовци, гърци, руснаци, татари – над 70 националности“.

Сега там всичко е разрушено, най-важен е станал национализмът, забранено е да се говори на родния език, казва Бисер Киров и заключава: „А след това се чудят, че някой е поискал да се отдели“.

Певецът пожелава мир на украинския народ, „да се прегърнат и да намерят своето мирно решение“.

Бисер Киров казва още, че хората в България с вълнение се отнасят към събитията в Русия и в Украйна. „За съжаление в последно време от българските екрани върви поток от русофобия. Но аз съм убеден, че това е демонстративна, платена пропаганда. Вече сме имали подобни периоди, преживели сме ги, ще преживеем и този театър на политиката“, смята Бисер Киров.

За Русия той споделя, че е огромна част от неговия живот и присърце приема всичко случващо се в тази страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
28
 
! Отговори
да-м преди 9 години
Браво! Голям е!
86
29
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Не може цял свят да лъже, а само Кремъл да казва истината... - все пак става дума за "империята" на злото...
85
2
 
10
 
! Отговори
АТАКА преди 9 години
ПОБЕДА!
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАНикога не съм го харесвал тоя ***... - с каубойската шапка... - нека каже, защо не ходи с ***...-----------------------------Тоя "***" излиза като доблестен човек и си казва позицията, а ти странджа кой беше? Анонимен *** на хранилка?
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНЕС ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ НАМЕРИХА В БЪЛГАРИЯ ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ КОИТО ДА ИЗРЕКЪТ ИСТИНАТА НА ГЛАС,ЧЕ В УКРАЙНА УПРАВЛЯВА ЦИОНИСТКИ РЕЖИМ ,ДОШЪЛ НА ВЛАСТ ,ЧРЕЗ НЕЗАКОНЕН МЕТЕЖ НА МАЙДАНА ,КОЙТО Е ОРГАНИЗИРАН И ПЛАТЕН ОТ САЩ.ТОВА ЗАЯВИХА ЛИДЕРИТЕ НА АТАКА ,КОИТО ОРГАНИЗИРАХА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРИСЪСТВИЕТО НА ШЕФА НА НАТО У НАС-СТОЛТЕНБЕРГ.
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяга нацгвардията като стадо антилопи, пак изоставиха мобилизираните младежи да *** заради тях! Казват скъпоценен бил животът на фашиста, за разлика от този на християнина славянин...
81
22
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Никога не съм го харесвал тоя ***... - с каубойската шапка... - нека каже, защо не ходи с ***...
80
23
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
И тоя ли го вербуваха от КГБ...
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу ционистката хунта!
78
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батальона Азов ,който контролираше доскоро голяма част от летището в донецк е разбит,разбита е и легендарната 24 бригада на украйнската армия , днес и батальона Донбас беше унищожен от опълченците ,а оцелелите от този батальон панически бягат от фронта .В момента фронта на украйнската армия е навсякъде пробит и блок постовете на украйнците падат един след друг.Това признават и от щаба на украйнската армия Късно следобед опълченците превзеха и Кировка и сега пътя им към Одеса вече е открит.
77
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЯМО ШОУ ИМА В ЛАИПЦИГ ВЪПРИКИ ЗАБРАНАТА ДА СЕ ПРОВЕДЕ МИТИНГА ХОРАТА СА ГО ОРГАНИЗИРАЛИ И НАПРАВИЛИ ГЛЯМ БОИ Е СТАНАЛО МЕЖДУ ПОЛИЦИЯТА И ДЕМОНСТРАНТИТЕ ГЛЕДАХ ЕДИН ПЛАКАТ С АМЕРИКАНСКАТА МАРИНЕТКА БИВША КОМУНИСТКА МЕРКЕЛ ОБЛЯКЪНА В ТЮРБАН ШОУ,ШОУ...............ДОЛУ АМЕРИКАНСКИЯТ МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ
76
2
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
Вас докара ли ви до ерекция?.
75
2
 
29
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО !!! ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО КАЗВА ИСТИНАТА И НЕ ГО Е СТРАХ!!!!!!!!!!!!!!!!! БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74
23
 
3
 
! Отговори
3568963457 преди 9 години
Кисел Биров съвсем е изветрял ха ха!
73
3
 
30
 
! Отговори
daa преди 9 години
БРАВО НА БИСЕР КИРОВ
72
1
 
21
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Не знам откъде се е родил слухът, че Бисер Киров е ***, но не мисля, че е верен - доколкото знам, той не е от родом от Чокманово, баща му е бил адвентистки пастор и семейството е живяло на различни места. В случая смятам, че е прав да не приема отличието, Украйна се намира в състояние на гражданска война и чрез отказа си, един вид отправя послание за мир като творец. А иначе че е тясно свързан с Русия и е получил дивиденти от това, също е вярно, поне не се е пребоядисал.
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето я истината -подскокоросани от САЩ преди няколко дни ционистката хунта която управлява в Киев започна пълномащабна война в Донбас,бяха мобилизирани сума ти народ в Украйна .Целта беше първо да се отвоюва Донбас от опълченците,а после да се удари Крим,затова тука се изредиха да идват и външния на ингилизите и държавния секретар кери,а сега и шефа на НАТО,но сметките на хунтата и щатските им кукловоди се оказаха криви,защото в ммомента опълченците голям бой бият урките,
70
16
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 9 години
А кой ти дава право на теб да наричаш хората шушумиги?Колкото до това кой съм - един мислещ човек.Представи си, че утре управляващите организират референдум да се отделим от ЕС и да се присъединим към Русия. За след един месец. И в резултат гласуват 90% от хората и 97% от тях са гласували за промяната. Може би ти не би се усъмнил в правилното провеждане на референдума, но мислещите хора бихме. Още повече ако в страната се появят руски военни в отпуск заедно с оръжията си, за да следят за реда.
69
28
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Другарки и Другари ,и тук таме мижави Атакисчета,ако тази статия ви е докарала до върховна ерекция, не пропускайте да ощастливите вашите съпруги.Че паднат ли ви самолетите, кой знае кога, ще ви се случи това отново.
68
28
 
4
 
! Отговори
Jonny преди 9 години
Ха Русолюб ама с Американска шапка тоя не знае какъв да го играе!