Путин и Лавров също ще участват на преговорите в Минск

Така всички от нормандската четворка ще се включат в срещата
Обновена: 11 фев 2015 16:07 | 11 фев 2015 13:08,
109
Путин и Лавров също ще участват на преговорите в Минск
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин ще замине днес на посещение в Минск, където ще участва в преговори в "нормандски формат" за уреждане в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Още по темата
На срещата от руска страна ще присъства и руският външен министър Сергей Лавров.

Участието си вече потвърдиха и другите членове на "нормандската четворка" - лидерите на Германия, Франция и Украйна.

Очакваната днес среща може да стане кулминация на напрегнатите многостранни усилия в търсене на решение за кризата в Украйна. Дипломатическите стъпки в тази посока се засилиха през последната седмица. Германския канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд посетиха Киев и Москва, където представиха свои предложения за уреждане на украинския проблем.

В петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че се подготвя съвместно общ проектодокумент за прилагане на минските договорености, който да включва и предложенията на украинския президент Петро Порошенко, и "формулираните и добавени" същия ден от руския лидер Владимир Путин. В неделя "четворката" обсъди по телефона развитието на ситуацията и насрочи среща днес в Минск, напомня ТАСС.

(БТА)

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е фашист!!!
66
0
 
2
 
! Отговори
гошУ преди 9 години
До 73 ------- Уважаеми олиго*** да кажем така слабо образован човек, народа не е помрачен от Путин, и Петров и Иванов да е фамилията на президента, народа е ЗА външната политика на една държава която не се продаде като нашите парцали за жълти стотинки, а се борят за собствените си интереси!
65
1
 
0
 
! Отговори
Гигов преди 9 години
Още двама-трима и половин СССР готов. Приготвяйте фанфарите,парадите,народен съд ,главно следствено,канцеларии за Руски специалисти,визи,Руска телевизия,шпиони на всяка маса в кръчмата,заглушителни станции,контрол над интернет,коли само Руско производство,музика само цензурирана,подстрикване-високо,и така до кра на света...
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!Слава на тази велика страна-наша освободителка!СЛАВА!СЛАВА! СЛАВА!
63
1
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 9 години
Той вече я разказа. Евро-атлантиците се побъркват, не могат да спят
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексПутин ще им разкаже играта на тия сополивите.
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редно е и Сидеров да е поканен на тази среща, както и Ципрас!ДА ЖИВЕЕ ЕВРАЗИЯ!!!ДА ЖИВЕЕ БРИКС!!!
60
3
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Събери ги бай Путине, пък им бий камшика. От никого от тях добро не чакай!
59
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 72------Това,което 63 казва е единственното правилно мнение-руския народ е като масово умопомрачен-85 % за Путин ! Няма надежда за тоз народ !
58
5
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Едва ли някога ще се събудите, вие сте под наркоза.
57
7
 
7
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До #$&------Това е двупартиен консенсус САЩ трябва да действат незабавно за предоставяне на огнестрелно оръжие на Украйна, заяви председателят на комисията сенаторът от републиканската партия Джон Маккейн, предаде Гласът на Америка.Въпреки политическите и икономически санкции, руската инвазия в Източна Украйна продължава, отбелязаха в Конгреса.
56
6
 
10
 
! Отговори
#$& преди 9 години
На срещата, интересите на САЩ ще бъдат представени от Прасенко и представителите на ЕС. За това не е необходимо да се изпращат официални представители на човека със солиден загар Барак Хюсеин Обама..
55
6
 
12
 
! Отговори
сова преди 9 години
Какви нови предложения от Меркел. Тя няма свои предложения. Тя просто ще говори това което и нареди Барака.Нали затова преди срещата ходи до Вашингтон.
54
3
 
8
 
! Отговори
Райна преди 9 години
До Я РусскийЕ нали Путин искаше да беси грузинеца, цитирам!!!: "окачен за та.аците"? Или гледа да са на едно место двамата с Порошенко, като се стигне до там?
53
3
 
11
 
! Отговори
богнострокулум преди 9 години
Интересно! Нищо не се споменава за американски представите на тези преговори. Защо ли така?
52
3
 
20
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Михаил Саакашвили назначен за ръководител на съветници Петър Порошенко по международните въпроси. В Грузия Саакашвили е обявен в търсене на тежки престъпления.
51
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На някои хора им се привиждат фашисти,юди,бандеровци,масони,хамериканци,маймуни, толерасти,агресори..А истинският фашист е в Кремъл заедно с оглупелите от пропаганда хора в Русия. С такива облъчени хора няма смисъл да се спори.Защото, както е казал един от мислещите руснаци: "Ако спориш с ***, вероятно и той прави същото."Салтиков-Щедрин:"Ако се се събудя след 100г. и ме попитат какво става в Русия,ще отговоря: Пият и крадат.""Не народ,а скотове,простаци, дива орда,убийци и злодеи."Булгаков
50
20
 
7
 
! Отговори
Путин и Лавров преди 9 години
ще отидат на срещата с протегнати ръчички и ако им се даде някой друг долар, ще мирясат.
49
6
 
8
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Русия отхвърли Мерки за преструктуриране на дълга. Русия не е готова за преструктуриране на украинския дълг, за да иска от Киев. Това съобщи министър на Финансите на Русия Антон Силуанов.Подробности от ЕК: actualcomment.ru/rossiya-otkazala-kievu-v-restrukturizatsii-dolga.html
48
6
 
23
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Киев власти са започнали открито да се говори за масово дезертирстве от украинската армия.Главният военен прокурор на страната Анатолий Матиус призна, че бягат от югоизток не само новобранци, но и кадрови военни, офицери. Сред тях има дори и генерал-майор Служба за външно разузнаване.