Адвокатът на Немцов обвинява властите, че не са го защитили

Руският опозиционен политик е получавал заплахи
Обновена: 28 фев 2015 10:39 | 28 фев 2015 08:43, Веселина Йорданова
83
Адвокатът на Немцов обвинява властите, че не са го защитили
Борис Немцов. Снимка: архив, Ройтерс

Вадим Прохоров, адвокат на застреляния руски опозиционен политик Борис Немцов, каза, че Немцов е получавал заплахи в социалните мрежи и че полицията е била уведомена, но властите не са направили нещо, за да го защитят, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Говорителка на руското вътрешно министерство съобщи пред журналисти, че Немцов е бил застрелян от минаваща кола, докато се разхождал със своя позната, украинска гражданка. Жената не е пострадала и се разпитва.

Михаил Касянов, съпредседател на партията РПР Парнас, в чието ръководство бе Немцов, изрази възмущението си и негодуванието си от случилото си.

Пред радио "Ехото на Москва" той каза, че не може да повярва на очите си. "В центъра на Москва, край стените на Кремъл, е убит лидер на опозицията. Демонстративно, с 4 изстрела. Това е някакъв ужас. Докъде стигна Руската федерация? . . . Стремително падаме в пропаст. Агресията расте", заяви Касянов.

Руският опозиционер Гари Каспаров, работил с Немцов по организирането на протести срещу Владимир Путин, написа в Туитър от САЩ, където живее, че е съсипан от новината за смъртта на Немцов, "застрелян четири пъти, по един път за всяко дете, което оставя".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е нещо като сценария за кулите близнаци. убиват част от себе си за да предизвикат състрадание и отхвърляне на справедлививо-управляващите. Има една такава отровна водна змия, която се прави на умряла и дори позволява да ръфат от нея врагвете и И когато станат непредпазливи тя ги клъвва само веднъж с отровата си.
4
2
 
16
 
! Отговори
бг преди 9 години
Меделин Олбрайт: струваше си смъртта на 750 000 иракчани.
3
3
 
13
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
В Киев е планирано да се проведе митинг в памет Немцов. Украинците, стоеше до кръста в кръв жителите на Донбас, ще учат Света на скръб и състрадание.
2
1
 
19
 
! Отговори
Немцов преди 9 години
Пази ме боже от приятелите, от враговете сам ще се пазя.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да го защитят бе приятел, да го пазят от ЦРУ-то ли ?!? Кой можеше да предположи.....