Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
6
 
! Отговори
соня преди 9 години
Американците чрез спътниците от космоса не могат да докажат че има руски войски в Украйна тази шушумига имал доказателства.
239
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По думите на мой познат който е( много умно момче) близък до Позитано от 4-5 години Големия брат спешно се превъоръжава.Чел ли е някой за предвоенните1937-40 години в Съветска Русия и как преди това украинците го отнасят.Комунизмът може живее само в условията на война,студена или гореща.
238
1
 
4
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
През 2017 ли ще почне новата революция или болшевиките решиха да избързат със похода на запад.Великият вожд на партията и народа др. Путин е непогрешим и е време да се върне СССР и нашите родни болшевики нямат търпение да се включат.
237
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има доказателства,че до последно е перкал младо ухраинско хурве,на което е дадено статут на манекенка.И явно го е обдухвал доста щедър зелен финикийски ветер!А техните опозиционери нека си мислят,че е голем херой.
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла америка потъна в скръб! Даже си мислят дали да не обявят ден на траур в САЩ.Джон Маккейн бил потресен. Много интересно активни в изявленията си са американските политици. Сигурно са били големи приятели с Немцов! А този лош човек Путин е виновен и за намаляването на популацията на полярните мечки, както и за замърсяването на р. Ганг в Индия. Той е страшилище!Сега елиминира опозицията, а утре и целия руски народ, за да остане само той и да живее на най-голямата територия в света!
235
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плосък сюжет в стил САЩ!При 85% подкрепа от народа Путин да поръча лидера на опозицията. Има лоогика!
234
0
 
6
 
! Отговори
гъливер преди 9 години
всичко лъста ясно просто не се справи със задамата хоставена от ленгли да спретне пуч или отентат срещу путин и стана опасен за американските кукловоди и го ликвидираха до кремъл за да обвинят президента на РФ
233
1
 
9
 
! Отговори
Ексклузивно от CNN преди 9 години
Немцов е имал доказателства, но не ги е предоставил, за да може да излезе да се поразходи с 23 годишна манекенка.После тъкмо е щял да се прибере да ги вземе от шкафа в хола и да ги предостави на света, но са го убили! Путин го е убил, маскиран като фермер и после е избягал, оставяйки кухненски нож на местопрестъплението. Джон Кери го е видял.Целите му дънки са били в кръв и е носил последното издание на "Престъпление и наказание" .Не е отрекъл и е обещал да признае всичко на Обама!!!
232
0
 
7
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 9 години
Немцов не е бил ефективен в опозиция и просто са сметнали, че ще е по- ефективен като труп.
231
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов евреина кого искате да защити ? Руснака Путин или евреина Портошенко ?
230
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имал бил доказателства.. Ала бала. Айде стига с измислиците. Фитнаха си го точно или украинците или американците за да заплетат интрига на Путин.
229
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BerlinТ.н. от теб БАНДЮГИ ( доброволци от бивши военни , миньори и работници) могат постоянно да бухат окраиските плъшоци .Плъшока няма мотивация - за пари не му се умира на плъшока .Стана ли ти ясно сега защо ядат всеки път хурката плъшоците.
228
5
 
22
 
! Отговори
Кой ,кой , кой преди 9 години
До не толкова велик БГМоже ли да позная.Сякаш ми намирисва на осрано кравешко.Дадоха го курбан човека ,че малко да живне опозицията в Русия ,понеже според краварите май само вечеря и плющи млади курвета опозицийката ,а те наливат соросдолари и наливат.
227
3
 
21
 
! Отговори
ник преди 9 години
Аз пък имам доказателства,че Украинските нац батальони ще учат в английската гимназия,защото в пленената им документация в Дебалцево има преводи на военни заповеди на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!
226
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И днес философи валяло по форумите ,абе малчугани поне си изпийте млякото за закуска преди да започнете да разделяте България !
225
6
 
9
 
! Отговори
до 304 преди 9 години
Не е лоша идея северозападна България да се отдели от София. И без това София не дава нищо за развитието на тази част от България.
224
4
 
12
 
! Отговори
не толкова велик БГ преди 9 години
Много удобно , го утепаха тоя ...но за кой ...явно не и за Путин....Тогава кой го гръмна ...ха помислете
223
3
 
5
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Нещо много тихо стана тука другари да не спретнете нещо ", ала Политковска*
222
5
 
8
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Щом не ми трият коментарите явно червените гъ.ове вече са почнали да организират партизанско-сепаратиското движение .Очаквам да има референдум за присъединяване на СЗБЗРРСеверозападнаБългарска ЗадунайскаяРуска Република с губернатор В.С.
221
3
 
18
 
! Отговори
Дооообре! преди 9 години
Добре замислена акция! Пускат слух, че знае нещо, убиват го и след това се опитват да насочат следствието в друга посока! Стар трик още от времето на изтребване на индианците в Северна Америка с цел да няма коренно население, което да е собственик на земята,която трябва да бъде заграбена!