"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти

Има сходства между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 13:58,
122
"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти
Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов е убит най-вероятно от непрофесионалисти, пише "Комерсант", като се позовава на източници от правоохранителните органи. Изпълнителите може да не са знаели срещу кого точно стрелят в петък вечерта близо до Кремъл, твърди вестникът, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Експертите на изданието правят такива изводи въз основа на избрания начин за убийство, оръжието и боеприпасите. Стрелецът е използвал например патрони калибър 9 милиметра, произведени в два различни руски завода по различно време. Престъпниците явно са имали ограничен достъп до боеприпаси и са събирали патрони  "от всички джобове", казва източник на всекидневника.

Стреляно е с пистолет "Макаров" или газов "Иж", преправен за стрелба с бойни патрони, посочва "Комерсант".

Престъпниците са оставили жива украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов. Тя не успя да помогне на следствието, пише вестникът.

Шокираната млада жена не можа дори да посочи марката на колата, с която си е заминал стрелецът. Няма записи от някои камери за наблюдение в района на убийството, тъй като са били изключени за ремонт. Всички налични записи са неясни, отбелязва изданието.

Според Вадим Прохоров, адвоката на Анна Дурицкая, екипът, разследващ убийството на Немцов, се оглавява от следователя по особено важни дела във федералното следствие Игор Краснов, съобщи РИА Новости.

Краснов разследва по-рано делото за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и разкри убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва, напомня агенцията.

Този следовател се занимаваше с шумни дела срещу националисти, уточнява електронното издание "Лента", като цитира сайта РосБизнесКонсалтинг.

Криминалистите обръщат внимание на сходството между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская, посочва агенция Росбалт.

Политковская загина от огнестрелни рани, получени във входа на собствения й блок на 7 октомври 2006 г. - на рождения ден на руския президент Владимир Путин, напомня Росбалт смъртта на разследващата журналистка, известна като противник на сегашния режим в Русия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
28
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Не си зaслужaвa търкaнето нa клaвиaтурaтa зa престъпнa русия, тaм винaги е било терор, убийствa и политически хомосексуaлизъм. пфу!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоа рапсъди ъф фартс да не са го изгонили от дневник та тук е решил да ръси простотиите си.
52
5
 
23
 
! Отговори
нападения и убийства преди 9 години
Цру организира всякакви отвличания, нападения и убийства на мирни граждани. Включително и екзекуцията на Борис Немцов. За да може и това престъпление да се припише на руснаците. Цру е най-голямата терористична организация в света!
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USAID в България финансира само смислени проекти, дейността и е прозрачна и е изключителна полезна. В Русия - също.....ха ха ха, тоя пич голям виц каза, наистина ме разсмя.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко наистина, дъртият перверзник не е могъл да порадва на вувузелките на украинския ***. Една провалена нощ ...
49
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От записа на камерите се вижда, че изстрелите са произведено от автомобил чиито номер е регистриран на Владимир Путин, а на задната седалка още се вижда мобилната ракетна установка с която Путин е свалил малайзийския Боинг - съобщават CNN и Reuters.
48
13
 
2
 
! Отговори
Rhapsody of fire преди 9 години
До АнонименUSAID в България финансира само смислени проекти, дейността и е прозрачна и е изключителна полезна. В Русия - също.Но за *** по цял свят това се явява "подривна дейност" по съшия начин, както светлината се явява за къртиците и прилепите.
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тоя извратен педофил Немцов беше наистина някаква заплаха за Путин, то той щеше да бъде ликвидиран без никой да разбере. Но американското пудевче не свърши работа и бе пожертван от господарите си за да могат да изфабрикуват още един компромат срещу Русия.
46
7
 
0
 
! Отговори
Дж. Сорос преди 9 години
Само за инфо да знаете , имам 5% от акциите на Газпром , така че по спокойно не хапете ръката която ви храни !
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой уби Кенеди?
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството е наистина аматьорско, на такова оживено място никой не планира убийство, най-вероятно е заради женски итсотии. А обезяната от белия дом и цялата *** *** с тяхната пропаганда се скъсаха да скачат като маймуни в тропическа гора.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2012 г., САЩ са хвърлили над 3 милиарда долара за подривни действия в Русия чрез изгонената вече организация-клон на ЦРУ, Американската агенция за международно развитие, или казано на кратко USAID. Парите са наливани директно в партията на Борис Немцов Партия народной свободы За Россию без произвола и коррупции (съкр. ПАРНАС), както и в други партии влезнали в коалиция, като тази на Гари Каспаров (роден като Гари Вайнщайн) Другата Русия. Гари е активен участник във всякакъв вид протести, дори беше арестуван заради една друга провокативна акция наречена Пуси Райът.Парите се пре
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най вероятната версия за убийството на Немцов е, че смъртоносният куршум е дошъл от прозорците на Кремъл.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 44 от славянинСигурно и ционистка Америка я обичате безплатно!?---------------Абсолютно безплатно.
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянин Ама ти не си никакъв русофил, бе драги :)) Ти си просто кръвно заинтересован съплеменниците ти да ни заробят и да наложат тука азиатските си маниери. Ама няма да го бъде, не разбра ли?
39
12
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 9 години
Камерите били изключени за ремонт, колко удобно само и какъв е проблема професионалисти да имитират непрофесионалисти. Путин може да е горд със себе си, възроди империята на злото а както добре знаем, доброто винаги побеждава.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил съм в Щатите, там навсякъде е бъкано с цивилни ченгета.Някой да извърши убийство насред Далас и да застреля президента и да не го хванат, това значи, че не искат да го хванат. А изкараха виновен някакъв младеж който никога не е държал пушка и го застреляха още преди процеса и преди да е говорил журналист с него. Америка е държавата с най-много ченгесари на глава от населението. Там всичко е служби и службички и службенца, коя от коя по-полицейски, униформени и цивилни.
37
2
 
6
 
! Отговори
Пръц преди 9 години
Сретен Йосич е на свобода
36
2
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Не ми пука!Тоя нямаше да дойде да консумира на Морето ни!
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да помислим реално. Путин, добър или лош, има рекордна подкрепа и няма как да бъде сменен с ДЕМОКРАТИЧНИ средства. Немцов пък, изобщо не беше опасност за Путин. Защо му е на Путин да убива Немцов точно в този момент? И защо обучавания от КГБ Путин не убие Немцов по друг по-фин начин - "случайна" катастрофа, бавна отрова... или нещо друго от арсенала на службите?По-логично ми звучи: украинците гръмват Немцов и после обвиняват Русия. Немцов е бил с украинска "манекенка"...Прочети още на: http: