"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти

Има сходства между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 13:58,
122
"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти
Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов е убит най-вероятно от непрофесионалисти, пише "Комерсант", като се позовава на източници от правоохранителните органи. Изпълнителите може да не са знаели срещу кого точно стрелят в петък вечерта близо до Кремъл, твърди вестникът, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Експертите на изданието правят такива изводи въз основа на избрания начин за убийство, оръжието и боеприпасите. Стрелецът е използвал например патрони калибър 9 милиметра, произведени в два различни руски завода по различно време. Престъпниците явно са имали ограничен достъп до боеприпаси и са събирали патрони  "от всички джобове", казва източник на всекидневника.

Стреляно е с пистолет "Макаров" или газов "Иж", преправен за стрелба с бойни патрони, посочва "Комерсант".

Престъпниците са оставили жива украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов. Тя не успя да помогне на следствието, пише вестникът.

Шокираната млада жена не можа дори да посочи марката на колата, с която си е заминал стрелецът. Няма записи от някои камери за наблюдение в района на убийството, тъй като са били изключени за ремонт. Всички налични записи са неясни, отбелязва изданието.

Според Вадим Прохоров, адвоката на Анна Дурицкая, екипът, разследващ убийството на Немцов, се оглавява от следователя по особено важни дела във федералното следствие Игор Краснов, съобщи РИА Новости.

Краснов разследва по-рано делото за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и разкри убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва, напомня агенцията.

Този следовател се занимаваше с шумни дела срещу националисти, уточнява електронното издание "Лента", като цитира сайта РосБизнесКонсалтинг.

Криминалистите обръщат внимание на сходството между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская, посочва агенция Росбалт.

Политковская загина от огнестрелни рани, получени във входа на собствения й блок на 7 октомври 2006 г. - на рождения ден на руския президент Владимир Путин, напомня Росбалт смъртта на разследващата журналистка, известна като противник на сегашния режим в Русия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
Оправдаха Сретен Йосич за убийството на ПуканичНай-вероятно Йоца Амстердам ще съди държавата
33
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и хубаво в цялата тази работа - на нормалните хора им светва що за държава и що за режим е този във Фашисткая Русь. Със всичката и гьобелсова пропаганда, репресивни закони, милитаризъм, агресия и чеченски главорези.
32
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските ченгенца даже са измислили фалшива статия с глупостите им, казани уж от Бжежински. Сами си отговорете какво става, след като руската пропаганда пуска толкова пропагандна мъгла.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За няколко години ЦРУ чрез неправителствените си Америка за България и прочее *** са наляли в мелницата на омразата към Русия 200 млн. долара. Така че не се учудвайте нито на "красивите и умните" , нито на останалите "борци" за демокрация. Въпросът е дали въпреки всичко повечето българи биха били готови да продадат на тия убийци принципите си.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиеца на Немцов е карал кола с "осетински номер" !!!...със същата колата преди време беше свален и малайзийския самолет над Донбас !
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил съм в Русия, там навсякъде е бъкано с цивилни ченгета. Някой да извърши убийство насред Москва и да не го хванат, това значи, че не искат да го хванат. Русия е държавата с най-много ченгесари на глава от населението. Там всичко е служби и службички и службенца, коя от коя по-полицейски, униформени и цивилни.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МоскваПровокатор си, нали?
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да не искате да кажете и че на Збигнев Бжежински руснаците са платили, защото той казва ,че си е работа на америкосите т.е. ЦРУ.
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименако Путин и КГБ решат да ликвидират някой, дори и да искат не могат да го направят по този левашки начин в стил "евтин холивудски от 30-те"---------------- Хаха :))) Е, кое му е левашкото? То това даже е по-професионално - да го убият насред Москва пред Кремъл. Те точно това са искали - да бъде нагло и за назидание. Левак си самият ти, че не можеш да мислиш.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години не гледам телевизия,това не ми пречи да ненавиждам политиката на САЩ. Тука в България също постоянно ни заливат с омраза към Русия,руския народ,това не ми пречи да уважавам Русия и то не заради Путин и кой знае какви руски достижения,а заради това,че Русия и Путин са май единствената спирачка пред Американската неолиберална империя.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и западняците казват, че Немцов е сакрална жертва, избран от своите си, та да дестабилизират Русия Действат по маниера: Като са инвестирали толкова милиона в некъдърността му да стане конкурент на Путин, то поне смъртта му да донесе дивиденти Както при оная американска гражданака - политковская
23
2
 
19
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Мацката не е свидетелка, тя е съучастничка
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-ясното от всичко до тук е, че руските служби са гола вода. Проспаха Майдана, сега проспаха и тая провокация пред Кремъл. Още не могат да се освестят от разцеплението в КГБ което направи Горбачов и сие. Русия успя да изправи армията си на крака, но очевидно службите за сигурност се изграждат много по-трудно. Ние също разсипахме нашите, а днес все още не сме започнали да ги градим на ново, не ни чака нищо добро заради това.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелю, ако Путин и КГБ решат да ликвидират някой, дори и да искат не могат да го направят по този левашки начин в стил "евтин холивудски от 30-те". Повярвай те знаят поне 1000 начина да го премахнат без да събудят подозрения, могат и заболяване да му инсценират и катастрофа с влак, дори и метеорит и цунами могат да му устроят. Не знам защо всички си мислите, че щом е опозиция на Путин то Немцов автоматично е света вода ненапита и няма поне 10 000 обикновени рашки които да му желаят смъртта. Та опорната точка, че Путин има нещо общо е за кръгли *** или съвсем малки деца.
20
13
 
3
 
! Отговори
Москва преди 9 години
тук се говори че почти сигурно е направено от горилите на Кадиров по заръка или със съгласието на Путин, Немцов много пъти е говорил и за престъпленията и игрите на Кадиров в Кавказ,
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко вероятно е работа на Путин, стар кагебеец е и КГБ има много изпитани методи за ликвидиране без много шум и това е тъпо изпълнение баш пред Кремъл където го разхожда по никое време Украинска палавница Дали няма украинска връзка в цялата история?
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един професионалист винаги може да убие като непрофесионалист. Обратното е трудно.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи е сутеньорът на мацката.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соросоидната пропаганда най-напред написа, че бил застрелян подло в гръб, след това нямаше как да избегнат фактите и признаха, че е застрелян с 3 куршума в главата и 1 контролен в сърцето. Така действат убийците на ЦРУ.
15
1
 
9
 
! Отговори
Чикист преди 9 години
Имало ли е камери, нямало ли е, това никой няма да тръгне да го казва. Ако се работи по някоя от версийте и службите разполагат с информация за извършителя, то казвайки, че знаят кой е той и т.н. , сами си добавят сложности. Когато се работи по такива случай е най-добре да се дава минимум вярна информация. Извършителите не трябва да разполагат с информация до къде е стигнало следствието. Иначе в коментарите виждам само разбирачи сте се събрали. :))) продължавайте... забавно е...