"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти

Има сходства между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 13:58,
122
"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти
Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов е убит най-вероятно от непрофесионалисти, пише "Комерсант", като се позовава на източници от правоохранителните органи. Изпълнителите може да не са знаели срещу кого точно стрелят в петък вечерта близо до Кремъл, твърди вестникът, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Експертите на изданието правят такива изводи въз основа на избрания начин за убийство, оръжието и боеприпасите. Стрелецът е използвал например патрони калибър 9 милиметра, произведени в два различни руски завода по различно време. Престъпниците явно са имали ограничен достъп до боеприпаси и са събирали патрони  "от всички джобове", казва източник на всекидневника.

Стреляно е с пистолет "Макаров" или газов "Иж", преправен за стрелба с бойни патрони, посочва "Комерсант".

Престъпниците са оставили жива украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов. Тя не успя да помогне на следствието, пише вестникът.

Шокираната млада жена не можа дори да посочи марката на колата, с която си е заминал стрелецът. Няма записи от някои камери за наблюдение в района на убийството, тъй като са били изключени за ремонт. Всички налични записи са неясни, отбелязва изданието.

Според Вадим Прохоров, адвоката на Анна Дурицкая, екипът, разследващ убийството на Немцов, се оглавява от следователя по особено важни дела във федералното следствие Игор Краснов, съобщи РИА Новости.

Краснов разследва по-рано делото за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и разкри убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва, напомня агенцията.

Този следовател се занимаваше с шумни дела срещу националисти, уточнява електронното издание "Лента", като цитира сайта РосБизнесКонсалтинг.

Криминалистите обръщат внимание на сходството между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская, посочва агенция Росбалт.

Политковская загина от огнестрелни рани, получени във входа на собствения й блок на 7 октомври 2006 г. - на рождения ден на руския президент Владимир Путин, напомня Росбалт смъртта на разследващата журналистка, известна като противник на сегашния режим в Русия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ми се струва, че следата води към Бялата къща в Планетата на маймуните.
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
утин е забелязан от камери и очèвидци на местопрестъплението от където тайно се е оттеглил с президентския коретеж след като е разстрелял лично Немцов и след това целунал ръка и пожелал "приятна вечер'' на приятелката му!
12
1
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Най-вероятно се е самоубил.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами той и Георги Марков го убиха с "чадъра" в Лондон на рождения ден на Бай Тошо, явно и тука има връзка. Ще излезе, че ДС са застреляли и Политковская, а защо не и Немцов:)))Или пък ЦРУ, обичат да подаряват на противниците си трупове за рождените им дни и така да произвеждат "диктатори" и "борци". Защото ако не беше прословутия чадър, днес кой в България щеше да знае нещо за Г. Марков? А в Русия за Политковская? Да не говорим за плутониевия Литвиненко. Холивудски представления.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професионалист не би оставил жива свидетелката.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом камерите са били изключени тогова да питат Путин като свидетел...нали убийството е станало директно пред прозореца му !
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DNES NA ULIZATA V USA POLIZAI UBIHA NEVAORAGEN KLOSHAR,RAZBIRA SE PROFESIONALNO.NO NA UBITIA MU HARESA,ZASHTOTO GO UBI PROFESIONALIST I TO ISTINSKI.
7
0
 
4
 
! Отговори
соро преди 9 години
Както казват някой хора , случайните факти са налице .
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе непрофесионалисти :) за незнаещите в тая част на Москва за разлика от останалите райони, гъмжи от милиция, и напрактика там неможе да припари човек от републиките без да е проверен поне 5 пъти, отделно 99 % от колите в Москва заарди голямата корупция и многото измами, имат видеорегистратори, и е асбурдно да няма поне 7-8 записа с оглед на трафика в момента
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTOM SA GO UBILI ZNACI E IMALO ZA KAKVO.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верваме на Комерсант..убили са го извънземни аматьори !Джони е професионал .
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те, ченгетата от КГБ понякога "рискуват" да убият някой "непрофесионално" и при изключени камери !!!
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да. И двете Путин ги поръча.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Няма записи от някои камери за наблюдение в района на убийството, тъй като са били изключени за ремонт. Всички налични записи са неясни"-----------------------------Ami da - pulni amatiori.....