Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** родоотстъпници в ню ъоркреват защото русия не ще ционофашисти, избягали в световния терорист сащ
181
0
 
2
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Честит празник на всички българи!
180
1
 
1
 
! Отговори
Инджев преди 9 години
Какъв е тоя 3.март ? - Руски " празник ", веднага да направим митинг днес пред Руското посолство - да си ходят Окупаторите от Москва - марш навън от майка България ! Путин е наш враг # 1 , комунистите да си живеят в Сибир СССР ! Не вейте български знамена днес на тоя руски празник , а елате на митинг пред Московското Посолство !
179
1
 
3
 
! Отговори
Самуил преди 9 години
Нова хватка на демократите. Изложи някого, компрометирай го, заливай го с помия и пропагандирай до дупка срещу него.Нали вярват, че една лъжа, ако се повтаря много пъти, хората почват да и вярват.Тия ни хипнотизират!!!
178
1
 
2
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Твърде много шум се вдигна, твърде много шум. Отвсякъде ни бомбардират с това убийство.Наистина, кому е нужна цялата тази истерия?!?
177
0
 
12
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Абе хора, наистина ли вярвате на цялото това театро. Ако не разбирате от политика, не четете ли поне криминални романи. Там когато има убийство, винаги се пита кой има мотив. Истински мотив, не пропаганден. Представете си ситуацията, като криминале... А сега вижте, кой се възползва от нея!
176
1
 
10
 
! Отговори
РУСОФИЛЪ преди 9 години
***, да мълчат. И да не мучат!
175
0
 
4
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Този 269 ме разсмя. То бива некомпетентност, бива ама като тази . . . Малки летящи предмети или на Руски осколки са парчетата от бойната глава на Зенитно Ракетния Комплекс. Заключението е че самолета е свален със зенитна ракета. А пък относно къртечниците, те направо къртят небесата. Е, те не могат да достигнат 10 000 м. Боже какви хора се изказват тука и какви плюсове поставят. Ти пикльо сигурно си бил доносник на ЗКПЧ то в поделението където си служил.
174
0
 
6
 
! Отговори
кравар преди 9 години
абе няма ли кой да му даде на обамчо един банан
173
1
 
1
 
! Отговори
До 279 преди 9 години
Прав си. От такива ме е срам най-много.
172
2
 
4
 
! Отговори
П преди 9 години
тез десетки демонстранти чак в новините ги пишат все едно голяма работа е станало
171
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най са ми смешни българите - емигрирали в САЩ. Хем обичат доларите, хем живеят в САЩ, обаче хвалят Русия. Това не го разбирам.
170
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Защо толкова българи бягат на запад. Може би не виждат нищо демократично и развиващо се в България. Защото банда *** се карат кой е по добър САЩ или Русия, кой е по хубав, кой е по прав и няма кой да подреди нашата ***. Вие сте *** бе да спорите кой какъв е, вижте в каква *** живеете.
169
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ЩО ТЕЗИ РУСНАЦИ СА ИЗБЯГАЛИ ОТ РАЯ ? НАЛИ СПОРЕД НАШИТЕ ЧУГУНЕНИ АТАКИСТИ В РУСИЯ Е РАЙ....ЗАЩО БЯГАТ ТЕЗИ РУСНАЦИ В АМЕРИКА ? МАЙ И ТЕ КАТО НАЩИТЕ РУСОФИЛИ СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ С РУБЛИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЪЛГАРИЯ АМА СИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ЗАПАД !
168
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Десетки означава" че малко повече от десет, може би 11 или 21 човека са излезли на протест. Еднозначно това са емигранти които от години не живеят в русия и едва ли могат да преценят какво става там
167
4
 
17
 
! Отговори
до 270 преди 9 години
Ти съвсем си психясъл.Първо никой не е говорил за 300 милиарда.Някакъв западен експерт,като анализирал не знам какво си установил,че може би,едва ли не Путин имал 200 милиарда.Ама това не е доказано.Пък и да има тебе какво те интересува.Елцин позволи на олигарсите като Ходорковски и Немцов да станат безумно богати.Путин им спря кранчето.Това ги направи опозиционери.Прочети малко кой е Немцов и ще разбереш,че смъртта му не е голяма загуба.
166
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканците вместо да правят протести, да разкрият кой стои зад убийството на Кенеди - най-големия срам в историята на САЩ. Не кой да е , а самия президент на тази страна, убит от всички тайнки служби по най-мизерния начин. Демократи.
165
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА ПУТИН ОТ ХИТЛЕР - МАЙ НЯМА РАЗЛИКА. МАЙ И ГО НАДМИНА С КРЪВОЖАДНОСТТА СИ .....
164
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О БОЖЕ НЕМЦОВ ОТКРАДНАЛ А ПУТИН ЗАЩО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БОГАТАШ В СВЕТА ? НАЛИ СКОРО ИЗЛЕЗЕ ЧЕ Е ПРИТЕЖАТЕЛ НА 300МИЛИАРДА ....ТОЙ НЕ Е КРАЛ ХИЧ ..... АМА НАИСТИНА ЛИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ,ЗАЕДНО С АТАКА ВЯРВАТ ,ЧЕ НЯКОЙ ИМ СЕ ВРЪЗВА НА ЛЪЖИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ. ДАЛИ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЧЕ И ДА СПИТЕ НА КОМПЮТРИТЕ ПРОСТО ЩЕ НИ ПИСНЕ ОТ ПРОСТОТИИТЕ ВИ И ЩЕ СИ СПРЕМ КОМПА....
163
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно платените ни медии не казват направо "Путин е убил Немцов", но по начина по който дават информацията манипулират и налагат силово гледна точка! Забелязахте ли как по същия начин лаеха за сваления самолет и след като излезе докладът на холандските експерти, където се казваше, че самолетът е свален от "малки бързолетящи метални елементи" (разбирай не ракета на опълченците, а картечен огън, на летящия наблизо украински СУ) изведнъж млъкнаха...сега никой не говори за това, дори позора Р.П.