Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
14
 
! Отговори
статисти преди 9 години
Лозунгите са на английски език, защото демонстрантите са поръчани като статисти за снимки с американските медии. Ако действително демонстрираха срещу Путин, посланията им щяха да бъдат на руски език.
81
2
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Американската пропаганда и ЦРУ работят с пълна сила. Проблема им е, че за целта се харчат доста пари, а печатането им не може да продължава безкрайно.Колкото за подкрепата за Путин и противниците му, при 85% подкрепа логично следва, че 15% са против. От 11 милионна Москва 15% са 1,65 милиона. Това, че имало хиляди на демонстрация на практика не е нищо. Болшинството от руснаците знаят кой им плаща на тези "опозиционери".
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото повече плюят путин толкова по добре е за русия защо не плюеха горбачов и пияния елцин и как руснаците живееха тогава?33462
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По отношение за-Крим -бил исконно руски ,те са го владяли и.т.н. Византия-670год е владяла Крим,Турция-340год е владяла Крим.Русия_160гд.Украйна-60год.Хрушчов го приобщава към Украна--с офицялни документи.През 1993_1994 Украина се отделя като самостоятелна Държава-А Русия признава също в офицялни документи целоста на Украйна и Крим като автономна област в територията на Украйна.Защо Русия през 1993_94 офицялно признава Крим и това продължава да 2014,и тогава през 2014 вече бил' само Руски:-) :-)
78
3
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Както казах, Путин има най-малко полза от липсата на Немцов.Може да са мюсюлманите, защото Немцов се е изказвал против тях, а в Чечня имаше многохилядни митинги "аз не съм шарли".Другата версия е, че тъпкачите на 23 годишната манекенка са били изнервени от това, че този чичко е лазил върху красавицата им
77
3
 
7
 
! Отговори
сова преди 9 години
Този ако беше пукнал от грип никои нямаше да каже даже лека му пръст. А за това че е ощетил държавата си като зам. министър при Елцин и като губернатор с 317 милиарда долара в полза на запада си мълчат.
76
11
 
5
 
! Отговори
срам и позор преди 9 години
Обществото ни е патологично увредено ? Путин навлезе в чужда държава, умряха хиляди ! Какво искате вие, вие добре ли сте ? Ама то и некви американци влизали некаде си ? И престъпленията на американците се явявават индулгенция за престъпленията на Путин, така ли ????
75
3
 
10
 
! Отговори
импичмънт преди 9 години
Уважаеми американци! Направете импичмънт на Обама и си изберете някой нов, по-добър президент. В противен случай има опасност Обама да доведе Сащ до расова война, а света до Трета световна война.
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не протестират против стотиците американски вази по целия свят? Против ИДИЛ, която САЩ създаде?
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестите в ню йорк организирани под патронажа на ??? Държ.департамент
72
3
 
10
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Крим, Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато шефа на света, Обамата, започне да се съобразява с конституцията на Сащ и закрие концлагера в Гуантанамо и прекрати мъченията и расовата дискриминация, включително ежедневните убийства на невинни чернокожи от бели полицаи!
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисейчо, недей така маминото, успокой се! Хапни си лекарствата!
70
1
 
15
 
! Отговори
защо? преди 9 години
Защо лозунгите им са на английски език? Защото Цру им ги е връчило ли?
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия и САЩ се карат ,печели Ислямска държава.Колко му е да спретнат един джхат,Немцов е имал критични изказвания към мюсулманите нападнали френското списание.В Кавказ джахадисти колкото искаш.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците си избраха ПУТИН, американците ОБАМА ,а пък ние БОКО . Всеки народ си заслужава управника.Така че хайде да си гледаме нашата *** и да не даваме съвет на другите ,докато сме затънали до уши в ла*на и да ни влезе нещо в устата.
67
2
 
14
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Одисей.Вярно, извинявам се - Немцов не е женкар.23 годишната елитна манекенка е била партиен член и двамата са обсъждали партийни въпроси през ноща.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисейчо, от време на време ставай и си пий лекарствата. Недей така, маминото, недей, грижи се за здравето си.
65
2
 
9
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Промити мозаци
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S 200 miliarda A moje i da sa pove4е Mu drehi na Putin na vs Mutri s milioni miliardi ne gi e steh i ne im puka vijte v bG mutrite kak jivejat gledaite gi. Parlamenta dps s gerb nai golamata uj demokrati4na kombina Tapire Bsp se Trajat abv predateli butaforiata i korupziata v bG e golama
63
4
 
17
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Най малко Путин има полза от създаване на безредици в този момент.Това го признава и опозицията в Русия.Гледайте малко руска телевизия,дори хората от неговата партия признаха,че това убийство е с цел да се дестабилизира страната.