Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
3
 
! Отговори
DARC преди 9 години
Абе тъпир, кога сме писали, за Хрушчов, че е велик? Хрушчов прехвърли Крим към родната си Украйна за да не го даде за държава на евреите, както бе договорено между САЩ и Сталин. Ако това бе направено съгласно договореностите, тези хора щяха да живеят върху родната си земя и нямаше да се пържат в жегите на Палестина. Нямаше да има война в Палестина, нито войната в Украйна, защото преди Византия и тути кванти Крим е бил част от Стара Велика България преименувана след приемането на Йудаизма в Хазария.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia s plakat4etata nema li da doida v Ukraina da se vkliu4at v kiuteka, maina. Nihnio Petro mu trea nesto po-teka
100
1
 
7
 
! Отговори
Не преди 9 години
БЪ. ХЪ . зa Ню Йорк !
99
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хрушчов до преди една година бил велик,сега бил вече пияница-защото подарил Крим на Украйна.Е как така става:-) :-) :-) определете го най-после какъв е..Защо когато е бил на власт не писаха че е ..:-) :-) :-) пияница.:-) :-) Смешници...сте.:-) :-) Двуличници За Елцин същото..защо като беше на власт медиите..и хората не го осмваха, сега. може..типично по комунистически.Горбачов,.също.Хрушчов пък ,,разобличи,, Сталин...абе не ми'се мисли.А дръскачите..*** с 1грам мозък..пишете,.пишете:-) :-)
98
3
 
17
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
"много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят"===Милиони хора по света смятат, че парите и усилията, хвърлени за организирането на пропагандното убийство на сакралната жертва Немцов с произтичащо начало на цветна революция, отидоха напразно.
97
4
 
15
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Винаги когато американската външна политика зацикли в даден регион, на помощ идва я химическо оръжие я свален малайзийски самолет я убийство на опозиционен лидер. Слепи ли сте за сценариите на американците. След краха на украинската армия в Дебалцево, на чичо Сам му трябваше повод за дестабилизация на врага. Преди 1 година, на поста посланник на САЩ в Русия отиде Джон Тафт. Този *** подпали войната в Сърбия,Афганистан и Ирак. Нима не виждате, че сценария е един и същ?
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
201, а ти излез в нашата провинция и виж- градове, села и прочее и пиши, пиши глупости на квадрат, защото талкова сме прохаднали в момента в следствие на Ран- Ът, че повече не може!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм сигурен, че манекенката е разпознала килъра на Немцович и затова е тая "краткотрайна" амнезия и опитите и да се върне в Украйна по- бързата процедура. Има затъмнение и покрай платения аборт в Швейцария от Немцов, нали са щели да се женят, та ако не е имало сериозни подозрения за бащата, та това е първородната рожба, защо ще я абортира...
94
2
 
13
 
! Отговори
лицемери преди 9 години
Убиеца е на техния континент
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До192-ти си живеш в собствен свят,модулиран и контролиран от битието ти.Излез на улицата и виж че си в 2015:-) Ако имаш възможност *** виж' живота на запад/градове и села/,а след това *** в Русия/градове и села/.Ела тогава във форума и пиши..пиши..:-) :-) :-)
92
3
 
14
 
! Отговори
Дървен шоп преди 9 години
смешни платени клакьори, защо ни занимавате с това? Путин има рейтинг 85% в Русия и хората разчитат на него да възстанови държавата и да я направи отново суперсила! гордеят се с него, той не е загубил нито една война досега, няма и да загуби! вие говорите ли с руснаци за да знаете какво е самочувствието им? а с американци? гражданите на империите ни презират, и имат основание, стига сте препечатвали УС пропаганда, не се хващаме изобщо... вън от България американските агенти!
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...символизираща борбата на руските политически затворници." ===Съобщете имената им, моля! Защо ги криете?
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само десетина човека ли успя да събереш, Обонго? :DПоне ги вкара в новините, сякаш са били десетки хиляди.
89
11
 
2
 
! Отговори
хм преди 9 години
Русифилите скоро ще са безработни. Чинии на запад ви се мият за 10$ на час,ама....
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно е че когато е на власт някой в Русия-той е най-най -велик.Когато падне от власт следващите лидери го изкарват ,чрез пропагандата на медиите..или пиница,или продажник,или диктатор.Хрушчов-до преди години го даваха за пример ,как тропал с обувката си пред Запада-т.е.Велик бил?:-) :-) .Сега пък бил пияница -като в това си състояние ,,подарил,,Крим на Украйна:-) :-) :-) .Ужас ...или Смях:-) :-) ,не знам кое е по добре...
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АХАХХАХАХ организираха се, или бяха организирани?
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Инджев, да си чел Тора- Заповедите скоро, че не ти личи. Българите го казват малко по- различно- ***, глава затрива! Българска поговорка.
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то в щатите има ли ден без убийства и насилия?
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРУТАЛНО- Ченгета в центъра на Ел Ей гръмнаха бездомник ! В центъра на Лос Анжелис в центъра на район Скид Роу полицаи застреляха бездомник ,който дори не е оказвал съпротива при ареста пише The Los Angels Times...Инцидента е бил заснетна видеокамераи пуснат във фейсбук. Видеото можете да го намерите в Блиц .бг..демоНОкратични зверове ! Смърта за сащ-цион !
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджета комплексари слагат. Елжин беше пияница,нл мъжкат,не хоно изчадие.