Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна

Преди това няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна
Обновена: 3 мар 2015 16:34 | 3 мар 2015 14:31, Елка Василева
343
Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна
Павло Климкин. Снимка: архив, Reuters

Няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна, докато Крим, който сега е под руски контрол, не бъде върнат на Киев, заяви украинският външен министър Павло Климкин, който е на двудневна визита в Япония, предаде Ройтерс.

 "Не може да има ни най-малкото нормализиране на отношенията между Украйна и Русия без връщане към статуквото и установяване на пълен украински суверенитет върху Крим", каза Климкин пред репортери в Токио.

Русия анексира Крим преди година.

 "Единственото предварително условие за каквото и да е ефективно, окончателно уреждане на конфликта, е пълно затваряне на украинско-руската граница", допълни Климкин.

 "Защото всичко, което дестабилизира ситуацията в Донецка и Луганска област - пари, оръжия, наемници, тежки оръжия и разбира се руски бунтовнически войски - идва през руско-украинската граница", каза дипломат номер едно на Киев.

Той подчерта, че Киев иска мирно уреждане на конфликта, но предупреди, че Украйна ще използва всякакви средства, за да защити своята териториална цялост и суверенитет.

Същевременно трима украински военни са били убити, а девет ранени за последните 24 часа в Източна Украйна, посочва Ройтерс, като се позовава на украински военен източник.

Той добави, че проруските сепаратисти са обстрелвали украински позиции в Донбас 22 пъти през изминалия ден.

Русия пък отказа в Парламентарната асамблея на съвета на Европа да се създаде работна група за Украйна, защото е невъзможно взаимодействие с тази организация в условията на въведени срещу Русия санкции, заяви пред руския в. "Известия" председателят на комисията по международни въпроси в руската Държавна дума Алексей Пушков. За такава група в ПАСЕ настояваше Ан Брасьор, председателката на ПАСЕ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
2
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
До UKRAINECСамо дето понятието "украинци" нЕкакси се създава 19 -ти век , я по -добре виж какво казва генерал Хофман : "Създаването на украйна не е резултат от самостоятелната дейност на руския народ, а е резултат от последователната дейност на моето разузнаване."Генерал Карл Адолф Максимилан Хофман, 1869 - 1927г., в книгата му " Мемоари" , 1926г.
174
0
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До зорге примера не е точен със западните покрайнини. Точен аналог на Украйна е Македония. В източните и части Струмица има още българско самосъзнан което бързо имаше 90 те години щеше и сега е актуално да ескалира в сепаративна борба на българите против македонското правителство.
173
0
 
2
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
До Анонимен------------ЗНАЧИ--ГЕЙ------ИЛИ П---А-----------------КАТО ВЪРНАТ-КИПЪР.....КОСОВО-----ГДР.......НЕ СЕ КРИЕ ИМЕТО
172
2
 
16
 
! Отговори
зорге преди 9 години
До всички които твърдят че Крим е украински. Представете си че по време на събитията в Югославия западните покрайнини бяха тръгнали да си се присъединят към майка България и какво ние щяхме да откажем ли? Сигурно да! защото отвъде океана нямаше да разрешат. Ама русия не пита за мнението на онези отвъде океана взе си това което е било нейно.
171
23
 
6
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До ТОШО---Крим си е бил винаги украински-още преди окупацията му от руската империя там са живели украинци и татари-още преди да има държава Русия.Разни *** перхидролени последователи тук си показват тъпотията,но това не промяня факта-Крим е бил украински преди да има Русия и ще бъде украински и след разпада на изкуствената държава Русия.
170
4
 
12
 
! Отговори
Просто истината преди 9 години
До Анонимен@ Путин предай се и върни Крим !--------------------------------------------------------------------------------------------------Тъй верно Климкин ...веднага шИ го върна , само да си го преместя от единия крачол в другия и одма ви го връщам ...пиши телеграма и на Хрушчов, и на Елцин...прати им много здраве.
169
0
 
14
 
! Отговори
Jimmy преди 9 години
На сайте хохлите. Останаха ли им войска
168
0
 
28
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Крим категоричен: Новорусия трябва да бъде върната в РФ.
167
0
 
29
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Колкото Косово е албанско, толкова и Крим е украински! Лошото е ,че украинците ги ожчакват още много мъки и тегла дано не почнат да се самоизяждат като през двадесетте години на миналия век !!
166
0
 
28
 
! Отговори
Nick преди 9 години
Украйна е в икономически колапс и няма да може да се възстанови, МВФ докато украинците воюват иска и налага "реформи" за обедняване на населението и разпродажба на националните активи - каквото и да става интернационалните лихвари трябва да печелят. Скоро предполагам всичко в Украйна ще се срине и хазарските поставени на власт лица ще избягат на запад оставайки украинския народ на съдбата му.
165
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези украинци играят някаква двойна игра,която скоро ще излезе наяве и може би ще ги хвърли в още по дълбока изолация...все пак най голямата и корупционна мафия е именно украинската...
164
1
 
14
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
До Русия няма да върне-----------Тинейдър палав, знаеш ли какво би означавало "до 10-15 години, Русия няма да я има"?Не, нито знаеш нито се досещаш... Ако, не дай Боже се случи подобно нещо, то това би означавало, че и тебе няма да те има.Каква загуба за Вселената .... ))))))
163
26
 
2
 
! Отговори
Русия няма да върне преди 9 години
Разбира се, че Русия няма да върне Крим.Просто до 10-15 години, няма да я има Русия, та да има кой нещо да връща.
162
23
 
3
 
! Отговори
До Въшката преди 9 години
Въшки са матрьошките, дето си продават задниците за Рубли.Бедния ***, Що за човек трябва да си да плащаш на *** от Атака да пишат по форумите. Не е тайна, че Руското посолство поддържа тези форуми по линията на Волен Сидеров и нещастниците около него. Драги форумци -- сигурно и вас ви е гнус от това което пишете и се мразите.
161
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин предай се и върни Крим !
160
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тая температура къе са го пуснали този?
159
0
 
16
 
! Отговори
ПРОДЕМОКРАТ преди 9 години
Елементарно бре. Референдум(в Европа често явление) и като населението каже...То"народовластието" вече го каза, ама някои забравят. Бъдеще:след 3 години газ ще ползваме от бутилки за запалки. Украйна ще е фалирала, ние също, ако се спре и доставката от Русия на ядрено гориво. Челния опит ще се приложи и при нас-турлаците в Румъния, турците в Турция(тя от необразовани сега нужда няма,но),*** в София,македонците на Луната,остават северозападна губерния и пернишко(това никой не го припознава).
158
0
 
7
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
До Мда-------------ПРАВ СИ..КИПЪР.............ИСТ.ГЕРМАНИЯ...........ЮГОСЛАВИЯ..............
157
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците избягаха от Съветския съюз, но не и от подаръците му - евтин газ и Крим. Хрушчов им даде Крим и си мислеха, че те са го спечелили на покер от СССР. Дойде време да се връщат вересиите на соца и СССР - евтиния газ и Крим. Нали са европейци вече, смятаха чрез НАТО да задържат армаганите, но си правеха сметката без кръчмаря.
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Samo ruchkat Putin, no edin den shte se subudim y niama da znaem kade da se zavrem