Всичко с Путин е наред, увери Кремъл

Руският президент е в отлично здраве, заяви говорителят му
Обновена: 13 мар 2015 09:31 | 13 мар 2015 09:26, Елка Василева
119
Всичко с Путин е наред, увери Кремъл
Снимка: архив, Reuters

Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че Владимир Путин е в "отлично здраве". Той опроверга появилите се предположения, че руският лидер е болен и затова е отложил предвидено за вчера посещение в Кахазстан. Песков обясни, че графикът на Путин за следващите дни е натоварен, включително с няколко срещи с чужди представители, а другата седмица, "по-скоро към края й", ще се състои и посещението в Казахстан.

Шейсет и две годишният руски лидер за последно бе видян на публично събитие на 5 март, когато се срещна с италианския премиер Матео Ренци. След това за около седмица изчезна от поглед, нещо доста необичайно за него, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

Кремъл настоя, че президентът е имал няколко официални срещи през следващите дни, но някои руски медии оспориха това и казаха, че всъщност те са се състояли преди тази дата.

Песков отхвърли тези твърдения и заяви, че руският лидер продължава да работи, както обикновено. "Няма абсолютно никакви основания за каквито и да е съмнения за здравословното му състояние", каза той. Путин "наистина е в отлично здраве, всичко с него е наред и той работи в съответствие с графика си, който, както обикновено, е много натоварен", заяви Песков.

Путин изчезна от полезрението на медиите в бурен момент за руската вътрешна политика, припомня АП. Миналата седмица руските спецслужби арестуваха петима заподозрени за убийството на опозиционера Борис Немцов. Предполагаемият извършител е бивш висш офицер от чеченската полиция, но чеченският лидер Рамзан Кадиров го нарече смел войник и дълбоко религиозен човек, който не би направил нищо, което да навреди на Русия.

Ден след като бе съобщено за арестите, Путин награди Кадиров с орден, което бе изтълкувано като опит да се успокои чеченския лидер. Някои наблюдатели казаха, че арестите може би са признак за ожесточена битка за влияние между Кадиров и някои висши ръководители от руските правораздавателни органи, които отдавна са недоволни от него.

Много руски опозиционери се изказаха скептично за официалното разследване на убийството на Немцов. Коментирайки изявлението на дъщеря му Жана, която каза пред Би Би Си, че тя смята, че Путин е "политически" отговорен за смъртта на баща й, Песков заяви, че разследването ще посочи истинските виновници. Надяваме се през следващите няколко дни всички процедури, както е по закон, да бъдат приключени и прокуратурата да съобщи какви са версиите й за убийството и кой стои зад него, каза говорителят на президента.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
До НовинатаТака е нямам идея какво е РЕБ! И не ме интересува! Бил съм 2 години и кусур в казармата, имам си работа, семейство, деца, не ми дреме каква нова глупост са измислили за унищожаване на невинни хора! Такива неща вълнуват само безделници и кухи *** като теб, дето не си виждал истински автомат на живо!Вие атакистчетата май имате нужда да преминете едно военно обучение?! Като гледам, мерак ви е!
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ В СВЕТА ТОЗИ *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ! Путин е просто един долен бандит начело на една терористична държава!
29
1
 
3
 
! Отговори
Новината преди 9 години
До АхаСистемите РЕБ не използват ракети, но на такива като теб кой да им каже. Даже от космоса се вижда кои са ***.
28
5
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 9 години
Треперите ли седерасчета?
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василевте затова разбираемо са срамни въшки .....
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ооох много съм жална ,че Путин се е разболял..... особенно пък в Атака така се жалее ,Болен си е болен, чутолов-папагалът и сянката на болния, треска го тресе.....както и всички папагали в тази групировка!
25
1
 
3
 
! Отговори
Аха преди 9 години
До НовинатаА специално за теб ще изпратят най-новата си ракета, за да се накефиш максималко!***!
24
2
 
3
 
! Отговори
ясно преди 9 години
подържали са то докато го пречупят,не нам ...сигурно и двойник ще ни покажат..Жужин вече никога няма да е същия!
23
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Да бе да, а един мармот завиваше шоколада...
22
2
 
5
 
! Отговори
Новината преди 9 години
В Бурятия, на полигона "Телемба" стартираха мащабни учения на ПВО на РФ. Тук за пръв път ще бъдат използвани най-новите системи за РЕБ с наземно и въздушно базиране.
21
6
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Когато няма лични здравословни проблеми и искате да убедите и другите в това, обикновено самият човек излиза и казва: "Няма проблеми, ето, вижте". Ама това някакъв говорител да ми казва, че няма проблеми с някакъв човек, пък него да го няма си е баш: "има проблеми, ама никой не трябва да знае за това, за да не се възползват враговете да нанесат удар срещу нас"
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво има да се крие, каквото и да е? хм. Всички сме хора. Но по стар кремльовски обичай - винаги тайнствености.
19
8
 
11
 
! Отговори
2 версии преди 9 години
Версиите за отсъствието му са две:1. Чертае нови планове, коя държава да завземе2. Има лична среща с Волен Сидеров и цяла седмица не са излизали от спалнята
18
3
 
14
 
! Отговори
BrainwashStudio преди 9 години
Не знам за Путин, ама Джордж Сорос или Георги Шварц, както му е истинското име определено е на път да отърве света от себе си.. Може и вече да е гулнал букета докато пиша тоя коментар..
17
6
 
6
 
! Отговори
Членскa карта №7 преди 9 години
Другарят Вожд е бил просто за поредната пластична операция и сега се възстановява. Той обаче не е като еврогейовете да парадира с операциите си, а както виждате скромно се скрива в покоите си и чака периода на реанимация. Еврогейовете си имат метро и лъмбър сексуални, а ние, руските верни поклонници и слуги си имаме ботоксексуален Вожд и Учител
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29, "луда крава", която се разпространява сред пиндосите. Владимир Маркин заяви: Мислехме, че през пролетта се активизират само маниаците, шизофрениците и педофилите, но се оказа и о.з. американски генерали също.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опериран и в реанимация ли е ?
14
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До МурзилкаТой е човек, не американска мечта!
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да е отишъл доброволец в ДНР. Идеален е за танкист с този ръст.
12
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Песков лъже ! Личните лекари на Путин са казали, че му остават само 40- 50 живот още ! Лоша е работата ! Лоша ! Ама закого ?