Всичко с Путин е наред, увери Кремъл

Руският президент е в отлично здраве, заяви говорителят му
Обновена: 13 мар 2015 09:31 | 13 мар 2015 09:26, Елка Василева
119
Всичко с Путин е наред, увери Кремъл
Снимка: архив, Reuters

Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че Владимир Путин е в "отлично здраве". Той опроверга появилите се предположения, че руският лидер е болен и затова е отложил предвидено за вчера посещение в Кахазстан. Песков обясни, че графикът на Путин за следващите дни е натоварен, включително с няколко срещи с чужди представители, а другата седмица, "по-скоро към края й", ще се състои и посещението в Казахстан.

Шейсет и две годишният руски лидер за последно бе видян на публично събитие на 5 март, когато се срещна с италианския премиер Матео Ренци. След това за около седмица изчезна от поглед, нещо доста необичайно за него, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

Кремъл настоя, че президентът е имал няколко официални срещи през следващите дни, но някои руски медии оспориха това и казаха, че всъщност те са се състояли преди тази дата.

Песков отхвърли тези твърдения и заяви, че руският лидер продължава да работи, както обикновено. "Няма абсолютно никакви основания за каквито и да е съмнения за здравословното му състояние", каза той. Путин "наистина е в отлично здраве, всичко с него е наред и той работи в съответствие с графика си, който, както обикновено, е много натоварен", заяви Песков.

Путин изчезна от полезрението на медиите в бурен момент за руската вътрешна политика, припомня АП. Миналата седмица руските спецслужби арестуваха петима заподозрени за убийството на опозиционера Борис Немцов. Предполагаемият извършител е бивш висш офицер от чеченската полиция, но чеченският лидер Рамзан Кадиров го нарече смел войник и дълбоко религиозен човек, който не би направил нищо, което да навреди на Русия.

Ден след като бе съобщено за арестите, Путин награди Кадиров с орден, което бе изтълкувано като опит да се успокои чеченския лидер. Някои наблюдатели казаха, че арестите може би са признак за ожесточена битка за влияние между Кадиров и някои висши ръководители от руските правораздавателни органи, които отдавна са недоволни от него.

Много руски опозиционери се изказаха скептично за официалното разследване на убийството на Немцов. Коментирайки изявлението на дъщеря му Жана, която каза пред Би Би Си, че тя смята, че Путин е "политически" отговорен за смъртта на баща й, Песков заяви, че разследването ще посочи истинските виновници. Надяваме се през следващите няколко дни всички процедури, както е по закон, да бъдат приключени и прокуратурата да съобщи какви са версиите й за убийството и кой стои зад него, каза говорителят на президента.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
L. преди 9 години
Ей, оревахте орталъка със здравето на Путин! Сигурно си е направил малка пластична операция и му трябва време след нея.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МурзилкаПак се изложи лошо. Руснаците никога и нищо не празнуват предварително. Това при тях е признак на лош тон.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе вие от Днес .бг акъл имате ли ,че да пуснете такава статия с която съобщавате ,че Путин бил добре ,сега заради този поместен по горе материал същества като Мони Паси,Иво Инджев,Коритаров,Огнян Минчев и останалата *** *** ще ги втресе и като нищо може да ги тресне от гняв и нерви я някой инфаркт,я някой инсулт
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички православни русофили да идат да запалят по една свещ за здравето на тавариш Путин. Тежко е цяла седмица без него по телевизията.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е обратия ефект на руската пропаганда. С години покзваш Путин всеки ден, вдига пенсии, кара Лади, анексира полуострови и когато за една седмица изчезне от екрана хората се притесняват. Това, че няма медийни изяви не е случайно, едва ли е умрял, но със сигурност има нещо не в ред.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, да е жив и здрав! Ако не беше Путин, досега хамериканските кравари да са почнали войната. Друго си е като има кой да им се опре.
5
3
 
1
 
! Отговори
д-р Енчев преди 9 години
Беше при мен. Направих го прекалено красив, за да работи!
4
7
 
3
 
! Отговори
жуже лилипут преди 9 години
А къде го бе? Що сам не излезе ботоксовия да каже, че всичко е ОК?
3
3
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 5Не разчитай, че като ме провокираш ще ти дам линкове към живота на еднополовите семейства и как си раждат децата. Потруди се сам!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
слава богу
1
2
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До МурзилкаДа, вие бихте предпочели паднал под моста като Елцин...