Сърбия не се е отказала от "Турски поток"

Как обаче ще мине през Гърция, пита Николич
12
Сърбия не се е отказала от "Турски поток"
Снимка: Reuters, архив

Сърбия не се е отказала от проекта за газопровод "Турски поток", но някои детайли от реализацията този проект засега не са ясни на Белград. Това заяви сръбският президент Томислав Николич в интервю за телевизия "Россия-24", предаде ТАСС.

След като ЕС не позволи "Южен поток" да премине през територията на страната-членка на ЕС България, тогава как ще позволи през територията на друга страна-членка на ЕС - Гърция, да премине "Турски поток"? В случая има много неясни моменти, каза Николич пред телевизията снощи.

Същевременно сръбският президент отбеляза, че Белград никога не се е отказвал от участие в реализирането на "Турски поток", макар отказа от строителството на "Южен поток" да предизвиква съжаление. Той добави, че се очакваше тръбопроводът да осигури енергийната сигурност на Сърбия.

"Никога не сме казвали, че не искаме да се включим в този проект. Та нали, ако Русия наистина прекрати доставките на газ през Украйна през 2018 г., ние ще останем без енергийни източници", каза Николич.

Той подчерта, че "Турски поток" не може напълно да замени "Южен поток" за Сърбия.

Ако тръбопроводът все пак стигне до нашата граница, ще ни се наложи да го строим по-нататък с наши средства. Ние също така ще бъдем последните потребители на газа, т.е. няма да бъдем транзитна страна. Така че остава да чакаме. Първо тръбопроводът трябва да мине през територията на една от страните-членки на ЕС. Ще видим как ще се развият събитията, посочи Николич.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
35
 
! Отговори
Сърбин преди 9 години
О, Родина моя, Сърбия любимата! Православната славянската моя страна ! Кой ще ни защити, освен братската Русия? Кой ще ни защити , ако не братската Русия? Нашата православна вяра и нашето единство на славяните нека бъде вечно! Наздраве, братя! Поздравления за Ден на велика Победата ! Благодаря ви !
6
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да мине патока нито през Гърция, нито през Македония, нито през Сърби я!
5
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a ne be te t1pi kato boiko
4
9
 
42
 
! Отговори
men преди 9 години
dnes.bg нали Вие казахте в една от вчерашните си статии, че Сърбия се отказва от строежа на Турски поток dnes.bg/world/2015/05/08/turski-potok-ne-moje-da-mine-prez-syrbiia-obiavi-belgrad.262859 еееееееееееееееее как да Ви вярваме???
3
12
 
40
 
! Отговори
1488 преди 9 години
Сърбите намазаха и вече подават дупарата. Малко ги клаха турци и албанци и територии им взеха, та ще им помогнат да им правят проекта. Големите шовинисти се натресоха на турския паток!
2
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusТрасето на Турски поток ясно ще покаже кои държави са независими и кои под управлението на САЩТрасето на Турски поток показва в коя страна ще настанат граждански войни и майдани..Справка - Македония..
1
13
 
46
 
! Отговори
Сърбин преди 9 години
Сърбия, душе моя, радост моя, любимата ми Родина, моля ти- не беше евтин ***, както е България! Не си играя с Русия! Това не е в наш интерес, наистина! Това ще бъде нашата смърт!