Британски изтребители ескортираха руски бомбардировачи

Руските самолети не са навлезли в британското въздушно пространство
Обновена: 14 май 2015 21:55 | 14 май 2015 21:53, Елка Василева
93
Британски изтребители ескортираха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" бяха вдигнати във въздуха за  съпровождане на руски стратегически бомбардировачи Ту-95, които бяха засечени в международното въздушно пространство в района на Шотландия. Това съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Самолетите са били съпроводени, докато са напуснали зоната на интереси на Обединеното кралство. Руските самолети не са навлезли в британското въздушно пространство", се казва в изявлението.

 "Всички полети на самолети от ВВС (на Русия) са се извършвали и се извършват в строго съответствие с международните правила за ползване на въздушното пространство над неутрални води, без нарушаване на границите на други държави", заяви по-рано руското министерство на отбраната.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Поредната ПР за показване колко Рашките са лоши.1. Нормално състояние - Далечната Авиация не лети и подводниците са в базите си(те и от там могат да стрелят) - Миниално напомняне че РФ има Ядрено оръжие2. ДА патрулира - ако се стигне до конфликт 3-4 часа за да се спрат крилатите ракети3. И подводниците са в морето - САЩ не можете да нанесете ответен удар по флота а ако първи започнете ще ви изпепелим.4. Мобилните комплекси се местят в тайгата - САЩ не може да нанесе удар и по наземните компл
63
3
 
19
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Всеки има право да лети в международното въздушно пространство. Но чий го дирят и руснаци и американци и англичани далеч от тяхното въздушно пространство. Това ми прилича на перчене и "дървене" от страна на Русия."Не е нито перчене, нито дървене. Просто руснаците проверяват колко бързо може да им се отреагира. В един такъв тест стигнаха много близо до западното крайбрежие на САЩ, без от САЩ да ги засекат преди да е било прекалено късно. Aко Руснаците са искали, да я е отнямало Мексифорния :Р
62
13
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До Анонимен 86Принципно съм напълно съгласен. Всеки има право да лети в международното въздушно пространство. Но, чий го дирят и руснаци и американци, и англичани далеч от тяхното въздушно пространство. Това ми прилича на перчене и "дървене" от страна на Русия. Вижте какви бомбандировачи имаме, ще летим близо до вас имаме си петрол нямаме проблеми за разлика от вас... Ето това е!
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука има хора, които коментират без да си дадат труда да прочетат поне статията.Летели си в международно пространство - там където имат право да летят всички други. Сега, защо Англия ги смята за заплаха си е тяхна работа... Това е като да си караш колата по магистралата и да дойдат полицаите с мотори да те съпровождат от двете страни после да ти помахат за довиждане... Стига сте правили от това новина. На САЩ самолетите сигурно само в международно пространство летят... хайде свалете очилата.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от *** статии за нагнетяване на напрежението - такаива си ги пишете в северна америка, че нас това въобще не ни стряска!
59
3
 
17
 
! Отговори
lklk преди 9 години
НЕ ЗНАМ ЗА ЛЕТЯЩИТЕ ПИЯНИЦИ, АМА ТУК ВЪВ ФОРУМИТЕ Е ПЪЛНО С ПЪПЧИВИ НАРКОМАНЧЕТА И ШВЕСТЕРКИ, ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА МЕЧТА Е ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В АМЕРИКАНЦИ И ДА ИМ ПОДРАЖАВАТ.
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изтрезвителите в руските ввс пак са били препълнени, за това са ги пуснали да летят!
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Летящите пияници пак са се объркали!
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До читател Ти колко време си живял в Русия и колко руснаци познаваш че си позволяваш да отправяш обидни реплики за един голям народ. Приличат ми на репликите на Гьобелс, нали. Иначе как да коментирам изказването ти дало на света Пушкин, Чайковски, Репин, Шолохов, Висоцки,... да продължавам ли. Явно имат повече Нобелови лаурияти от числото до което можеш да броиш.
55
0
 
9
 
! Отговори
ЛУД преди 9 години
ПАК ПРОСТОТИИ. ПРАВИЛИ СА РЕПЕТИЦИЯ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПАРАД. ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ...
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я бе журналистите, кажете как се корелира "международно въздушно пространство" със "зона на интересите на Обединеното кралство"?Ми че интереси това кралство има и в Индийският океан и в Черно море и в Суецкият залив.Но там имат интереси и други страни. Значи ли това, че щом някой лети в това "международно въздушно пространство", трябва да го прихващат британски самолети или това важи само за Руски самолети?
53
3
 
11
 
! Отговори
Дими преди 9 години
Ха ,ха, ха ... Производството на памперси за възрастни в Европейския съюз се е увеличил тройно от как Руските ВВС започнаха да патрулират по често в международното въздушно пространство . Ха , ха , ха ...
52
24
 
5
 
! Отговори
читател преди 9 години
До кога един беден, мързелив и пиянстващ народ ще се мъчи да изглежда велик?Защо не си оправят страната, пътищата и осигурят доходи за населението, вместо да заплашват другите?
51
19
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Навлезнат ли "случайно" в британското въздушно пространство,не трябва да има компромис-трябва да бъдат свалени.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo shum za nishto. taka e bilo ot vremeto na brejnev i ne se e vdigalo tolkova shum. prosto rusnacite se vrashtat na mejdunarodnata scena. amerikancite go pravyat sashtoto. nishto novo.
49
10
 
25
 
! Отговори
со-ва преди 9 години
Кои се ескортират ?- ескортират се тези които всяват респект и са уважавани.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не може бе др. Учител, това какво е ?! Следващият път ще е същото ! И следващият...
47
48
 
11
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Следващия път ще хвърчат ватенки...няма много да ги търпят...с англичните никой не може да се *ава...
46
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато му дойде времето, ще пуснат невидимите бомбардировачи. И понеже в английската ПВО няма сърби, ще си свършат работата.
45
3
 
51
 
! Отговори
куре преди 9 години
Предлагам да съберем пари за памперс на Роско и Боко