Гръцкото правителство обяви въпроса за референдума

Гърците ще отговарят - приемат или отхвърлят плана на кредиторите
Обновена: 29 юни 2015 22:30 | 29 юни 2015 22:16, Анисия Иванова
49
Гръцкото правителство обяви въпроса за референдума
Снимка БТА

Гръцкото правителство обяви днес текста на въпроса, който ще бъде поставен на референдум в неделя и който ги приканва просто да кажат дали приемат или не исканията на кредиторите в замяна на средства, които ще избавят Гърция от фалит, предаде Ройтерс.

"Трябва ли да бъде прието предложението, представено от Европейската комисия, Европейската централна банка и
 Международния валутен фонд, на среща на Еврогрупата на 25 юни 2015 г., което съдържа две части, съставляващи комплексно предложение?", гласи пълният текст.

Участниците в референдума ще трябва да попълнят един от посочените отговори, като отговор "Не" е сложен на първо място, а отговор "Да" след него, посочва Ройтерс.

Лявото гръцко правителство, което отхвърли плана на кредиторите, противоречащ на неговите предизборни обещания,  призова гърците да гласуват с "Не", като изтъкна, че това ще засили позициите на Гърция в преговорите с кредиторите.

Лидерите от еврозоната, включително председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум и италианският премиер Матео Ренци, днес дадоха да се разбере, че отговор "Не" на референдума ще представлява отказ от членството на Гърция в еврозоната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: референдумГърцияфалит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До патриотVse edno v Bulgaria sme zatlustiali ot tolkova iadene. Ya pitai pensionerite kolko grama meso iadut na mesec, zashtoto mnogo ot tiah do kg ne stigat
12
8
 
15
 
! Отговори
патриот преди 8 години
ГЛЕДАЙТЕ ГЪРЦИЯ ....И МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!ЕТО ДО КАКВИ КАТАСТРОФИ ЩЕ ВИ ДОКАРАТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ...!!!ИСКАТЕ ЛИ И ВИЕ ДА ГЛАДУВАТЕ КАТО ГЪРЦИТЕ....??!!МИСЛЕТЕ --КОГАТО ГЛАСУВАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
До грък преди 8 години
На тебе тиквата ти е кошер, ама пчелите нещо ги няма там. Не ти ли омръзна да повтаряш една и съща лъжа бе!?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113-та и 14-та заплата беше и в частния сектор! Така също навсякъде се плащаха осигуровките и в/у 13-та и 14-та заплата, така, че не виждам защо след като 35 години си плащал осигуровките си да ти режат 13-та и 14-та пенсия!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Комунистът ципрас докара гърция до фалит."Гърция е на прага на фалита от 5 години, а Ципрас е на власт от няколко месеца. Не знам как реши, че точно той е докарал Гърция до това положение==========================Той нищоо не е решил. Просто се раздават някакви пари отнякъде за да сеправи аналогия между фалит и БСП, между Ципрас и Станишев.Идват местни избори у нас, а ако бъдат изгубени започва края на управлениетона мафиотската организация ГЕРБ.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас е голям политик!Преди малко обяви в интервю по ЕРТ 1, където м/у другото интервюто продължава, че ако гръцкият народ гласува "ДА", ще си подаде оставката и ще отиде на избори.
7
2
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
"Комунистът ципрас докара гърция до фалит."Гърция е на прага на фалита от 5 години, а Ципрас е на власт от няколко месеца. Не знам как реши, че точно той е докарал Гърция до това положение.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът на гръцкия раферендум сякаш е написан от Станишеф !-----------------------------------------------------Гръцкия заем сякаш е направен с маниера на Тиквата.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът на гръцкия раферендум сякаш е написан от Станишеф !
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистът ципрас докара гърция до фалит.Хайде сега на попарката и да ви е сладко.--------------------------------------------------------------------------------------Дългът на Гърция от над 300 милиарда Евро не бе направенот "Комунистът ципрас" както се изразяваш.Той влезе в игра в 89-та минута на мача, други играха почти целия мач.Нека да имаме мярка дори в наглостта си.
3
3
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Има и такива, които се пенсионират на 53,ако не се лъжа, а ти си бачкай до 69 и ако дал бог да доживееш ще взимаш няколко години пенсия, а останалото, което ще изработиш през живота си ше отива директно при матовите ти сънародници.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Лявото гръцко правителство, което отхвърли плана на кредиторите, противоречащ на неговите предизборни обещания"Ами това се очаква от една партия- да си изпълнява предизборните си обещания. Все пак ясно са си обявили целите, народът ги е избрал и е съвсем нормално партията да се придържа към обещанията към избирателите, те затова са ги избрали и това очакват. Чак им завиждам, че имат такава партия, у нас едно се обещава, а друго се прави след изборите.
1
6
 
25
 
! Отговори
(-z-) преди 8 години
Реви 1,защото ти ще се пенсионираш на 70 и пак ще си последната дупка на европейския кавал.. Не е важно на мен да ми е добре.. Нали така?