Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света

Путин с послание до Обама за празника на САЩ
Обновена: 4 юли 2015 14:21 | 4 юли 2015 14:19, Веселина Йорданова
217
Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност и призова за диалог, основан на равенство и уважение, предаде Франс прес.

Още по темата
Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия", написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.

"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.

Русия е в конфликт със САЩ главно заради украинския въпрос.

Москва обвинява Вашингтон, че оказва натиск върху Европа да наложи санкции на Русия. Високопоставени руски военни смятат присъствието на НАТО в Източна Европа за заплаха за сигурността на Русия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслугите за това са на Кери и Лавров, които са единствената причина за диалог между САЩ и Русия по отношение на проблеми, касаещио световната сигурност като ИД например. Другите допирни точки са космическите изследвания, където американци и руснаци са в тясно сътрудничество въпреки приказките за нова Студена война.
108
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега не искам да споря с никого,но ви давам за пример Исландия,която 2008 е била като Гьрция сега,фалирала отвсякьде-900% фалит,направили са референдум, отказали са на МВФ,Англия и др,от ЕС,заплашващи,че ще станат Куба,ако бяха се оплашили досега щяли да са хаити. Една малка дьржава смело и силно заяви на цял свят ,че е суверенн. А сега вижте каква е Исландия в иконом,отношение да и в друго-бедна ни е фантазия. Голям праз ,че западните медии не пишат за нея
107
3
 
2
 
! Отговори
до Чикист преди 8 години
Кое е глупости? Че Русия си внася половината храни от ЕС? От скъпия и вражески ЕС? Защото е некадърна да си ги произведе?Глупаво е за руснаците - за мен е забавно!!
106
1
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Лек ден на всички :)
105
2
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
152 Това са общи приказки и аба бала... Путин квичал срещу санкциите и не знам си кво... Така си чел так на сайта или така си чул по ТВ-то, но явно не си в час как е... "Нямат хляб да ядат"... Виж нямам нищо против да си пишем с теб глупости, но днес ме мързи.. :)
104
1
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 8 години
"уж атлантиците според местните ганьовски ''демократчета'' въобще не ги било страх от..."Ха, вие се наакахте от два стари Абрамса, хахахаа!
103
6
 
8
 
! Отговори
до Чикист преди 8 години
То има ли въобще руски части?Освен отливките от ***, ама и те са със западни машини.Дори парадният танк Армата се случи благодарение на 500 млн инвестиция в развойния център на Райнметал и Краус Мафай в Русия, който Меркел спря и затова Путин така *** срещу санкциите - да не мислиш че щот му пука, че руснаците нямат хляб да ядат, хаха
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До славянинче вие в руското посольство оревахте държавата за 2 американски танка бе :)))
101
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Странна работа, уж атлантиците според местните ганьовски ''демократчета'' въобще не ги било страх от руското оръжие, а за 40-те нови МБР, които Путин обяви че ще попълнят ядрения арсенал на Русия до края на тази година, ореваха целия космос от възмущение!? Пък уж въобще не ги било страх!? П.далите пълнят гащите и отпред, и отзад от всеки стар руски Су прелитащ над ''непобедимият'' им флот, а пък как ли ще реагират ако излети към тях някоя руска ядрена ракета!?
100
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA e "lokomotiva" koito tegli 4oveshkata civilizacia , a Rusia e nyakude v zadnite vagoni I "durpat" ru4nata ot vreme na vreme .
99
6
 
2
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Московския извратен терорист се е побъркал.Той не само че краде територий от съседни държави но иска за тази простотия целия свят да го обича Русия просто е един ке *** в който ако заключиш руснаците ще намерят какво да ядат. Но иска още народи да заключи и останалите да лъскат тази санитарна постройка до златно-блестящо
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на руснаците е че като се видят с малко повече пари, си купуват водка, след това се напиват и почват да развяват пушки и "народни" републики, затова нормалните страни все повече ще странят от тях
97
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Obshtoto m/u USA I Rusia e samo edno : vuorujeni do zubi. Pri vsi4ki drugi pokazateli Rusia e v "treata gluha".
96
0
 
0
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До СТАНЕВКато цяло твоя коментар казва всичко което може да се каже по темата РФ и САЩ. :)
95
1
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 8 години
Не говоря за история (Етипоия има 1 млн години история), говоря за 200 години непроменени ценности и принципи черно на бяло - няма друга такава държава в света!
94
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 8 години
Средноразвита до 2050.Какво беше Китай досега- един икономически експеримент и геополитически фарс на еврейската клика.
93
0
 
1
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Военен Тирбушон"Много от военните компонентите се произвеждат в Украйна и в Европейския Съюз" - Та от тези многото кои са тез там които се произвеждат... дай 10 поне за пример... Или лаф да става на другото майната му...
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай са феноменална нация.За ЕДНО дете в семейство родителите дават мило и драго,детето е изучено,със самочувствие.Китайците са преодолели най-силния инстинкт-за размножаване,нещо немислимо за друга нация и единственият шанс на човечеството за бъдеще, между другото.Едно детв в семейство би решило всички проблеми на човечеството.Другият вариант-война до откат е изборът на любимите ви глобалисти.
91
1
 
0
 
! Отговори
защо преди 8 години
Не мога да разбера упованието в Китай.Това е една средноразвита държава нуждаещи се от заеми ........Това го каза премиера им в Париж оня ден.
90
3
 
5
 
! Отговори
до 130 от славянин преди 8 години
САЩ скоро ще дадат яко на долна, не на задна, и няма кой да ги спаси, те го знаят много добре и затова са толкова истеризирани, този който е сигурен в бъдещето си е спокоен, не е истеризиран!