Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света

Путин с послание до Обама за празника на САЩ
Обновена: 4 юли 2015 14:21 | 4 юли 2015 14:19, Веселина Йорданова
217
Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност и призова за диалог, основан на равенство и уважение, предаде Франс прес.

Още по темата
Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия", написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.

"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.

Русия е в конфликт със САЩ главно заради украинския въпрос.

Москва обвинява Вашингтон, че оказва натиск върху Европа да наложи санкции на Русия. Високопоставени руски военни смятат присъствието на НАТО в Източна Европа за заплаха за сигурността на Русия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
10
 
! Отговори
СТАНЕВ преди 8 години
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НАТО ОТ 28 ИЛИ КОЛКО ДЪРЖАВИ БАРАБАР С АМЕРИКА САМО ЛАЯТ СРЕЩУ РУСИЯ КАТО МАЛКИ ПАЛЕТА ИЗВОДА Е ЕДИН СТРАХ И ПАК СТРАХ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ И ЕДНА ПУШКА *** СРЕЩУ РУСИЯ ТАКОВА ДЪРВО ЩЕ ГРИЗНАТ ЧЕ КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ИМА И ОТ ЕВРОПА И ОТ АМЕРИКА ИНАЧЕ В ПРИКАЗКИТЕ СА МАЙСТОРИ
88
0
 
5
 
! Отговори
Руския преди 8 години
До Славянин - факт е. И не само самолета. Новите им технологични военни идеи са постоянен провал
87
1
 
8
 
! Отговори
до 128 от славянин преди 8 години
Русия има предостатъчно ядрени бойни глави за да превърне държавата на мутантите в прах и пепел ти за нейните оръжия въобще не се тревожи! А запрехваленото 5-то поколение техти самолети трябва да прочетеш повече, F-35 се оказа най-скъпият им провал на всички времена!
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
131 нямах това предвидПрочети книжки и пак ела да поспоримИ не ме притеснява нищо с 200 годишна история. Това не е история а е все едно вчераБлагодаря че акцентира на цифрата. Редно и разумно беше Желая ти приятно четене
85
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОД ДА БЛАГОСЛОВИ ВЕЛИКА АМЕРИКА !!
84
5
 
5
 
! Отговори
до Руския преди 8 години
САЩ никога не са "давали на задна", няма и да дадат!Принципите и ценностите им са бетонни - 200 години вече - най-старата конституция, с 2 поправки само.Ако имаш предвид местене на танкове напред-назад - това са си техни вътрешни ходове. Теб що те притеснява, гузен негонен бяга?
83
9
 
4
 
! Отговори
Военен Тирбушон преди 8 години
Русия няма необходимото въоръжение за конфликт със САЩ. Много от военните компонентите се произвеждат в Украйна и в Европейския Съюз. Например топлинните търсачи на ракетите въздух-въздух се правят в Украйна, което означава че сега руските ракети биха летели като муха без глава. Путин е разпоредил всички компоненти да започнат да се произвеждат в Русия, но организирането на такова производство може да стане чак след 2018 г. Да не говорим че САЩ имат 170 бойки 5то поколение стелтове, докато Русия още се опитва да си произведе първите 12 броя. За самолетоносачи даже няма смисъл.
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битката е между глобализма и правото на национално самоопределение.Глобалистите са елитарно общество съставено от мастити евреи,короновани аристократи включително араби,бивши и настоящи US ченгета и банкери,които искат да властват над живота ви.На мен това не ми харесва.Има хора,на които им е добре да са с промити мозъци,пълни стомаси и начесани чепове и явно това им е достатъчно.Истината е,че повечето човешки същества са ограничени интелектуално.
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Путин отново започват да му увисват кожите по лицето и шията. Спешно се налага да му забият няколко 50 кубикови спринцовки с ботокс за да може по-успешно да "управлява" света, че сега е заприличал на келнер и не всява никакъв респект, освен разбира се върху русофилите.
80
0
 
6
 
! Отговори
Руския преди 8 години
118 доста смело изказване. На дали на живо си так в юначага.Героично жалък, забулен в плаща на анонимноста.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 118. ТАЗИ ПРОСКУБАНАТА МЕЧКА Е НАСОЧИЛА ЯДРЕНАТА СИ ТОЯГА КЪМ ЗАДНИТЕ ТИ ЧАСТИ И ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ТИ ПРЪСНЕ ХАЛКАТА.
78
1
 
4
 
! Отговори
Руския преди 8 години
За одисей съм напълно съгласенНеук незнаещ и пишещ индивидПоредния неуспешен индивид
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато атовете се ритат нали знаете кои патят. Онези животни с дългите уши на които им викат Магарета.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
116 братле, тоя Одисей 1 винаги пише тотални смешки и за съжаление не познава никаква историческа фактология. Влизах в няколко полемики с него но е много слаб. Така че не си струва да се нервиш. Той е поредния непросветен и неук който се е научил да натиска клавишите на компа
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светът не се управлява от ООН,а от билдербергите,за които ти,Одисей,си глава ***.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товарищите пак почнаха да мечтаят за световно господство, май още не са схванали че от тях нищо вече независи
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАВАРИШ ПУТИН Я СЕ ОПИТАЙ ДА ГОВОРИШ С КРАВА!! МАКАР ЧЕ ТЯ ПО ДОБРЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ ОТКОЛКОТО КРАВАРИТЕ ОТВЪД ОКЕАНА.
72
1
 
3
 
! Отговори
Хаха до 104 преди 8 години
"ще даде задна"ЩЕ..?Когато стане Е, тогава ела тука да пишеш "Сбирщина от емигранти наречена държава няма как да е корава", ок?
71
5
 
0
 
! Отговори
даскал Пенчо преди 8 години
До Руския 101 - к'во е т'ва "балтаете", пишет контрольные на двойку!
70
1
 
1
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 107Виж колко си елементарен мойто дете. И няма значение русофоб ли си или русофил... Виждам мъчиш се да бъдеш оригинален, забавен, но с тез лафчета само пред девойките между 17-19...