Холандия почита паметта на жертвите от полет МН17

Все още се търси кой е отговорен за трагедията
17 юли 2015 08:52, Елка Василева
66
Холандия почита паметта на жертвите от полет МН17
Снимка: архив, Reuters

Знамената на Холандия ще бъдат спуснати днес наполовина по време на възпоменателна церемония с участието на семействата на 298-те жертви от полет МН17, който бе свален преди година над Украйна, съобщи Франс прес.

Около 2000 членове на опечалените семейства се очаква да присъстват на церемония в Холандия, на която ще дойдат още премиерът Марк Рюте и други представители на правителството.

Докато семействата на жертвите на трагедията със самолета на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" от 17 юли 2014 г. продължават да скърбят, властите все още издирват отговорните за нея, за да ги дадат на съд.

Още по темата

Самолетът, извършващ полет от Амстердам до столицата на Малайзия, бе свален над Източна Украйна, където по същото време се водеха активни боеве между украинските сили и проруските сепаратисти.

Киев и Западът подозират, че сепаратистите са свалили самолета с доставен от Русия зенитно-ракетен комплекс "Бук". Москва обаче отрича да е замесена в този инцидент и на свой ред сочи с пръст украинските военни.

"Най-важният въпрос, който още се задава, е: кой е отговорен", каза Денис Схаутен, председател на фондация, създадена миналата година, за да представлява семействата на жертвите.

Холандия се зае със задачата да намери телата на загиналите и с разследването на катастрофата. Тя ще трябва също така да намери и да осъди евентуалните отговорници за драмата.

Телата на всички пасажери, с изключение на двама холандци, бяха намерени и идентифицирани.

Холандският Разследващ съвет за безопасност (OVV) ще завърши през първата седмица на октомври дългоочаквания окончателен доклад за причините за катастрофата. Говорителката на разследващия съвет Сара Верной заяви, че докладът се отнася единствено за причините за катастрофата и няма да посочи кой е отговорен за нея.

Започна и съдебно разследване от експертен екип, в който участват австралийци, белгийци, холандци, малайзийци и украинци.

Холандският прокурор Фред Вестербеке заяви миналия месец пред журналисти, че са идентифицирани "много хора, представляващи интерес" за разследването, но най-рано в края на годината ще е готов материалът за започване на съдебно дело.

Малко след катастрофата Съветът за сигурност на ООН прие резолюция 2166, която изисква пълното съдействие на всички държави.

Малайзия, Холандия и други страни лансираха идеята за съд под егидата на ООН, но тя бе отхвърлена от Русия, която има право на вето в Съвета за сигурност. "Ако съд на ООН ще бъде най-бързото средство за осъждане на отговорните, то ние сме за тази идея", подчерта Схаутен.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Нещо бая наставен и обработен звук има твоя материал.Гледах го и не видях това за което говориш. Сигурно и руски не знаеш?
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде - айде не се знаело кой е отговорен!Урките със 2 ракети въздух - въздух!Вече има симулации математически модели на разпръскването на отсколките.И всичко сочи към ракета phyton-5. Тозатова е цялата тази мъгла около разследването!
45
0
 
3
 
! Отговори
Крим преди 8 години
Когато Комисия ще публикува материалите от разследоването? Който не й позволи да направи това днес? Комися е сирахувате,и нищо друго, наистина!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
youtube MH17. Первые кадры. First Footage.30iiсек. - Той е граждански ?1м.05сек - Кой им е дал коридор ?Всичко е ясно
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето как проруските сепаратисти разграбват вещите на жертвите от малйзийския самолет. Видеото се появи вчера. Ясно е защо немците не са ги смятали за хора.youtube MH17. Первые кадры. First Footage. https://youtube/watch?v=j4zQKUVPfAQ&bpctr=1437132052
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо има нужда от повече любов. Да му намерим някоя кака, че иначе омразата му към Раша ще го погуби :)
41
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 51Аз съм ОЗ от Химически войски - Разузнаване, Хоби Авиация, ПВО и Оръжие и съм достатъчно стар прехвърлих 40те :-)Само една Химическа рота разузнавачи без никакво усилване са 10 бронемашини, 3 камиона за дегазация, 3 цистерни и 3 камиона с храни и имущество.
40
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 46Сега много лесно ще те оборя Пътешественико. ако руската армия е влезнала в ЛНР/ДНР то тя трябва:1. да си смени камуфлажите с граждански2. да не ползва бронежилетки и да ползва стари каски от 2СВ3. да ползва оръжие на 40+ годиниАко човека е от действащата армия новобранец или наемник при подобна заповед ще осъди РФ в РФ.Съвременно руско оръжие в Донбас не се ползва - ако се ползваше ВСУ щяха да имат по мин 5 изгорени танка/БТР/БМП всеки ден дори и при примирието
39
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 47Холандците имат един надупчен самолет, като вместо лявата част на кабината има едно празно пространство защото чарковете не се знае къде са се разлетели. От останалите останки е ясно че на 1-1.5 метра пред носа на самолета се е взривила ракета като дясната част на кабината е намерена с напукано но с цяло челно стъкло. Тоест ракетата е била наистина много близо като се е взривила. Следва разпадане на самолета във въздуха ...
38
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 44Пътешественикооо спри с *** твърдение че има пръст руската армия. Ако рашките - които по това време вече имат към 50% от армията си професионални наемници бяха се намесили щеше конфликта да е приключил. Значи ВСУ без да си осигури фланговете и достатъчно тилови структури вкарва армията между руската граница и сепаратистите в коридор който 100% се прострелва от полева арртилерия. Тъпо; по-тъпо; действия на ВСУ; и да довършим с черешката на тортата Киев казва нито крачка назад
37
1
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Ами че разбера се вашите доказателства са .....от гугъла! Абе, защо ще ходите на училище и ще се гърбите нещо въобще да учите?То там в тоя гугъл има всичко.Ама кой го пише, извънземни ли или такива неграмотници като тебе...карай да е весело...Каква полза от професионалисти, специалисти, карай, пускай гугъла, там някой се е изс.....л,ползвай,лапай мухите и си мисли колко си ОСВЕДОМЕН. Ами че то няма нужда и от съдии, адвокати, питаш чичко гугъл и ..колиш и бесиш.А доказателства, факти?... карай..
36
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 40Да Анонимни така е, но все още няма ЛНР и ДНР в формата в която ги има сега - истински държави с централизирано управление и командна структура.По това време наистина е имало Сепаратиски групи от кол и въже. Всеки е защитавал и трябва да признаем понякога "Експолоатирал" определена областЧак след Минск 1 започва централизация и изграждане на държавна структураТка че някоя група наистина може да е обстрелвала Ан-24/26 и да се е по-хвалила преди да получи потвърждение - тъпо нали
35
1
 
1
 
! Отговори
От 40 преди 8 години
Напишете в Гугъл "Игор Гиркин Ан-26" и вижте сами за какво става въпрос! И след това коментирайте!
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още пазя на компютъра си снимка от социална мрежа, където Игор Гиркин (Стрелков), един от лидерите на проруските сепаратисти, си обновява статуса, като казва че в същият район, в който падна MH-17, проруските сепаратисти са свалили украински Ан-26. След това изтрива статуса си, но все още има доста хора, които я пазят тази снимка. Това е НЕОСПОРИМО доказателство, че проруските сепаратисти са се объркали и са свалили малайзийския Боинг, вместо украински Ан-26!
33
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 36Знаеш ли каква глупост каза? Хора мислете преди да пишетеБук-1 е 100 аналогов комплексБук-М1 е с цифров радар за откриване на целите и аналогови пускови установки и аналогови ракети. Модификацията на ракетите при М1 е че имат по-ефективна бойна главаПодобен комплекс не може да се ползва от "маймуни". Трябват ти обучени професионалисти. Старата цифрова техника е по-капризна от отработената вече за 30 години аналоговаБук-М2 е вече 100% цифров но го имат само в РФ
32
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Айдееее почна се пак и отново. Хора няколко факта доказани.Производителя Алмаз-Антей на комплексите БУК представи медийна презентация - напишете ТАСС Алмаз Антей в гугъл и ще ви се отвори презентацията1. Б777 е свален са ракета на Бук-М1 от модификация ползвана от Украинската армия.2. Ако времето на катастрофата дадено от холандците е вярно, а поне за това всички са съгласни, зоната на пуска е от нп Зарощенское.3. По това време в района не е имало опълченци. Най-близко е имало в Шахтьорск
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През ПВО в холандската преса е писано, че българи са уморили 5 сръбски села с газ. Тогавощните комунисти са се кефили, както днес внуците им, заменили интернационалните с евроатлантическите ценности.
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашките го свалиха от глупост. Дадоха ракети на маймуни и това е резултата. А вие си конспирирайте тука.
29
0
 
3
 
! Отговори
Бой Брадър преди 8 години
До Амстердам - няма такова животно - да подадеш иск срещу някой, който не е осъден. Явно ти е повече изкъпан мозъка, та си мислиш, че ще промениш света по този начин!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Само дето не казват какъв е келепира на Путин да сваля самолета. Ама ти нали вярваш, че и самолета на Качински са свалили нищо, че и полското разследване го опроверга.