Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!

Нови убийства на животни в Зимбабве взривиха социалните мрежи
4 авг 2015 09:12,
223
Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!
Снимка: Facebook

Сабрина Коргатели от Айдахо се опита да отвлече вниманието от случая със смъртта на лъва Сесил, показвайки себе си и своите "трофеи" от ловната си ваканция в Зимбабве.

Тя моментално предизвика яростта на социалните мрежи, след като публикува снимки на себе си с труповете на жираф, африкански глиган, куду и импала по време на пътуване до Южна Африка.

Коргатели отброява дните във Facebook профила си до "пътуването на живота й" към емблематичния Национален парк на страната "Крюгер".

Още по темата

Преди пътуването си тя постна на стената си девиз на Леонардо ди Каприо, придружен от съобщението: "За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани".

На 25 юли, дни след като стана ясно, че американецът Уолтър Палмър е убил по време на лов лъва Сесил, смятан за звезда на резервата Хванге, Сабрина Коргатели започна да публикува снимки на нейните убийства.

Първата показва Сабрина, приклекнала над фигурата на масивна куду, вид африканска антилопа, с бяло тяло и спираловидни рога.

"Вчера, ден 1, беше невероятен ден !!! Взех си красива куду!! Беше №1 в списъка ми и аз го имам на първия ден!!! Тук е страхотно!!", пише тя възторжено.

По-късно същия ден, тя публикува няколко снимки с трупа на "невероятен стар жираф" с надписа: "Какво невероятно животно!Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя".

Други снимки показват Сабрина Коргатели, която е с розови кичури, маникюр и носи тежък грим, облечена в ловно облекло, в чест на убийството на дивото животно.

Тя споделя снимки в социалната мрежа на още редица животни, които стават нейни жертви. Надписите към тях изразяват видимото задоволство на г-цата от престоят й в Южна Африка.

Коргатели, университетски счетоводител, която ръководи и модната агенция "Racks and Ridges", публикува снимка и на своя приятел, който е застанал до трупа на 13-метров крокодил.

Снимките предизвикаха силно възмущение сред любителите на животните, които написаха десетки хиляди гневни съобщения до г-ца Коргатели, наричайки я "умопобъркана" и "безсърдечена".

Въпреки това, профилът на Сабрина Коргатели привлече повече от 7000 харесвания, предполагайки, че това се дължи на симпатизантите на лова.

Зимбабве вече ограничи ловуването след убийството на Сесил, който носеше GPS нашийник като част от проучване на университета на Оксфорд. Властите арестуваха и професионалния ловец, който придружаваше д-р Палмър и призоваха за екстрадицията на зъболекаря от Минесота в САЩ, за да отговаря по обвиненията за финансиране на незаконен лов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
12
 
! Отговори
ИЗМИСЛИЦИ ПРЕМИСЛИЦИ преди 8 години
Извинете, какъв е този 13-метров крокодил!? Най-дългият, залавян досега е 8,6 метра на о-в Суматра. В Африка достигат до 7 м. Пълни измислици пишете!
111
2
 
12
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До Анонимен 96Не, никой няма да отърве света от нея. Още богомилите са казали, че има две сили - на любовта и на разрушението. Силата на любовта не може да руши, затова изглежда слаба. Но пък силата на разрушението е толкова силна, че накрая разрушава сама себе си. Спомнете си края на Хемингуей...Музеят му в Хавана е пълен с глави на убити животни. Няма да се очудя ако тая превърти тотално и се гръмне някой ден.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямате си представа какъв процент е дегенерацията сред човешката популация. Физическата дегенерация най-често е с бонус - психическа. Там често се среща садизъм плюс неконтролируема жажда за власт.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го видим този мендил на снимката до къде ще я докара в бъдеще. Да не излезе статия след година-две, че не е из между живите
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В днешно време ловния туризъм е силно разпространен и благодарение на него се поддържат резервати и ловни стопанства. Когато са намесени пари хората с възможности са силно заинтересовани бракониерите да не вредят на дивеча, което от своя страна понага много на популациите в днешно време. Само с плакати и псевдо протести не става. Позаинтересуваите се малко кое и как преди да критикувате. Така или иначе и вашето месо и производните му продукти не растат в саксия.
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.нар. "природозащитници", "либерали" и други уродляги са най големите психопати и ненормалници. Увредени същества, готови да убият стотици хора заради пострадало животно(четириного или двуного). За щастие рано или късно си намират майстора, защото в природата меките китки не виреят дълго.
106
3
 
18
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
Някога хората са ловували за да се прехранват а сега ловуват само болни мозъци,които убиват за удоволствие за да избиват комплекси.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 169На фона на стотиците хиляди, които я псуват? Ама щом няма проблем с това...
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ти бе, кат си толко отворен. Що ше мъчиш мъжката горила, кой знае колко кофи зараза ще отнесе.
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива *** са на път да оставят планетата без животни.Навремето Ловът е служел за прехрана,а днес е прищявка на хора с болни мозъци.Тая от снимката бих я вързал надупена за дърво в джунглата.После ще примамя с връзка банани някоя разгонена мъжка горила.Да си "поговорят"насаме.
102
3
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Жената е от елита! Темата е приключена, няма смисъл да спамите. Тавестит или не - там са парите, това не ви ли е ясно. Ако искат и с диви животни ще почнат да се женят, освен да ги трепят де :)
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли не правят и..тите за 5 мин слава? Тая е готова да стане най-мразеният човек само и само да я дават по телевизията! Мдааа, не е лесно да си ***! Само, че е забравила да пота оня зъболекар как тая слава се отрази на бизнеса му.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 153Ако искаш, може теб да те пуснем в някой резерват да бягаш напред - назад и ще оставим животните да те гонят и убият. Това дали ще задоволи нуждата ти от самозадоволяване? Животното не е човек и не може да се защити само.
99
9
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Лова е приоритет основно на елита! Ясно! И чат пат на некои неграмотници, в държави като нашата. Вижте UK - кралското хоби! Но аристократите са достатъчно интелигентни и възпитани за да не отстрелват и хора, за разлика от едно време. Та стига ривахте като ощипани госпожици, това е част от живота. Дори с малки "атрибути" да са - аристокрация са. Тва е. Абе вижте им осанката само и ще разберете разликата между тях и нас.
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са ***. По същия начин серийните убийци психопати достигат до оргазъм- като убиват.
97
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ловът е най-старата прехрана и забавление на хората. Които реват срещу лова, са *** толерирани отзад меки китки.
96
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да плямпате, убийството, лова и смъртта са част от живота. Убиваш или те убиват. Така е било хиляди години, така и ще бъде още доста.
95
3
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ловджиите ако знаят какво правят жените им докато те лежат в храстите ,пушка няма да хванат
94
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** овцата загубена!
93
3
 
18
 
! Отговори
158 преди 8 години
Ах, тези изчаткали американци.. Лошото е, че става заразно..