Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!

Нови убийства на животни в Зимбабве взривиха социалните мрежи
4 авг 2015 09:12,
223
Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!
Снимка: Facebook

Сабрина Коргатели от Айдахо се опита да отвлече вниманието от случая със смъртта на лъва Сесил, показвайки себе си и своите "трофеи" от ловната си ваканция в Зимбабве.

Тя моментално предизвика яростта на социалните мрежи, след като публикува снимки на себе си с труповете на жираф, африкански глиган, куду и импала по време на пътуване до Южна Африка.

Коргатели отброява дните във Facebook профила си до "пътуването на живота й" към емблематичния Национален парк на страната "Крюгер".

Още по темата

Преди пътуването си тя постна на стената си девиз на Леонардо ди Каприо, придружен от съобщението: "За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани".

На 25 юли, дни след като стана ясно, че американецът Уолтър Палмър е убил по време на лов лъва Сесил, смятан за звезда на резервата Хванге, Сабрина Коргатели започна да публикува снимки на нейните убийства.

Първата показва Сабрина, приклекнала над фигурата на масивна куду, вид африканска антилопа, с бяло тяло и спираловидни рога.

"Вчера, ден 1, беше невероятен ден !!! Взех си красива куду!! Беше №1 в списъка ми и аз го имам на първия ден!!! Тук е страхотно!!", пише тя възторжено.

По-късно същия ден, тя публикува няколко снимки с трупа на "невероятен стар жираф" с надписа: "Какво невероятно животно!Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя".

Други снимки показват Сабрина Коргатели, която е с розови кичури, маникюр и носи тежък грим, облечена в ловно облекло, в чест на убийството на дивото животно.

Тя споделя снимки в социалната мрежа на още редица животни, които стават нейни жертви. Надписите към тях изразяват видимото задоволство на г-цата от престоят й в Южна Африка.

Коргатели, университетски счетоводител, която ръководи и модната агенция "Racks and Ridges", публикува снимка и на своя приятел, който е застанал до трупа на 13-метров крокодил.

Снимките предизвикаха силно възмущение сред любителите на животните, които написаха десетки хиляди гневни съобщения до г-ца Коргатели, наричайки я "умопобъркана" и "безсърдечена".

Въпреки това, профилът на Сабрина Коргатели привлече повече от 7000 харесвания, предполагайки, че това се дължи на симпатизантите на лова.

Зимбабве вече ограничи ловуването след убийството на Сесил, който носеше GPS нашийник като част от проучване на университета на Оксфорд. Властите арестуваха и професионалния ловец, който придружаваше д-р Палмър и призоваха за екстрадицията на зъболекаря от Минесота в САЩ, за да отговаря по обвиненията за финансиране на незаконен лов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да екстрадират в Зимбабве и американските полицаи, разстреляли чернокожи ***.
91
4
 
19
 
! Отговори
жираф преди 8 години
всички ловджии в афганистан и там могат да изпитват тръпка и да (ги) дебнаткомплексари
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
JABARSKA UTREPKA! BIH I OTRQZAL GLAVATA I SNIMAL S NEQ.
89
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига защитавахте животните, а хората? Статистика: по 1 дете умира на всеки 6 сек. от глад;(5.6 милиона деца всяка година); около 9,2 милиона деца всяка година от лечими болести. Ще кажете, че не е ваша работа, че животинките няма кой да защити, а децата? ЛИЦЕМЕРИИИИ!!!
88
2
 
2
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
До 122А не те ли е страх че лова може да се отмени и нашия да се върне по-рано? Нали се сещаш, ако онодиш жената на веге, ще повика покряка, че му мине. Ама нашия кой знае какво ще направи как е с пушката в ръце :) Залагам кило вино че само се опитваш да ме дразниш, изневерите сред притежаващите оръжие са доста по-редки :)
87
1
 
4
 
! Отговори
КАРМА преди 8 години
Чакем те с нетърпение, ха-ха-ха-хаПодпис, КАРМАТА
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука има яко извратени и безчувствени гадове, които явно се кефят на убийство ей нака за кеф! Голяма *** сте!
85
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ако на снимката не беше жираф, а куче, вече щеше да има над 1000 коментара.
84
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животното си е .... животно, вид вещ със своите собственици и стойност, а не субект с права и задължения. Да се сравнява с човек и да му се вменяват човешки права е признак на скудоумие, лицемерие, душевно разстройство или трите заедно.
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТВРАТИТЕЛНО! ТАЗИ И ВСИЧКИ КАТО НЕЯ ЗАСЛУЖАВАТ СЪЩАТА СЪДБА НА ЖИМОТНИТЕ!
82
11
 
3
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
До Анонимен 122Добър опит, но жените обичат силни мъже, а не мекушави вегета. Дори и жените които жалят животните. Природата го е заложила това, с някакви моди еднодневки не можеш го промени, до преди 50тина години само, ловец е значело месо на масата, не можеш да победиш инстинкти формирани милиони години с някакви си "доводи"
81
4
 
18
 
! Отговори
s преди 8 години
Добре, че *** ловци от време на време се убиват и помежду си, иначе трябваше нормалните да ги трепят. Няма по-тъпо нещо от ловеца. Дълбоко комплексирана биологична единица, чието съществуване е крайно безсмислено.
80
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Нали се сещате кои са" големите " ловджии у нас,ако скоро се окаже че е болестно състояние ,какво ще правим с хората на властта?
79
7
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Путин има план срещу ИД,колко хора са убити от ИД??!А вие се занимавате с неква женска *** щото убила стар жираф?!НЕМА ПО ГОЛЕМИ ОФЦЕ ОТ ХОРАТА СТАДО СА СИ ТВА Е.
78
13
 
2
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
Наричате ни комплексари, садисти, какво ли не. Но нашия живот е хубав, напиваме се, ходим гърмим, като ни дойде време умираме. Безсилието, безпомощността, яростта са ми напълно непознати чувства, за разлика от вас вегета. Вие страдате много повече от животните които ние убиваме, вашия живот е безкрайна агония запълнена с възмущение от лошите хора и съчувствие към нещастните животни, които биват ядени, прегазвани от автомобили, или убивани просто за кеф. Вас, а не жирафа, е редно да жалим
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязал съм , че който се хвали с пушката , нищо не може с п..ката!Ама винаги е така.И се сещам защо и Буда и Гоце постоянно ходят на лов.Дори знам няколко места на които ходят заедно още от времето , когато премиер и президент се дърляха по медиите.Изглежда малките п..ки са силно обединяващ факт.Комплексарска работа е лова.Нищо мъжко няма в това да гърмиш от сто метра с оптика по кротко и беззащитно животинче.Но малките п..ки винаги носят голеееми пушки.
76
6
 
6
 
! Отговори
АвДжи преди 8 години
Ловуването законно ли е? Законно е. И защо убийството на лъв в Зимбабве да е по - различно от това на прасе или теле в някой месокомбинат? Иначе и природозащитниците си похапват мръвчиците.
75
2
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Рейтинга на тази Сабрина днес бие този на Путин и. Обама,който е и рожденник жив и здрав!И всичко това Сабрина го постига добре облечена,без да се съблича пред камери и фотографи за мъжки списания
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е лицето на краварите по целия свят!Дето е стъпил краварски крак нищо хубаво не се е случило.След Виетнам ,Сърбия ,Афганистан ,Либия , Сирия и къде ли не/над 64 войни до сега/ , да се стягат украинците.А нашите тиквари им *** краката.Начело естествено е Вожда-доказан слуга от времето на Тато и Царя!Пфу , ***!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛовджияИ като имаш пушка това те прави много мъж ли кво ли??Виждал съм ги такива като тебе много кви са пъзльовци и мижитурки.Комплексите са ви много защо вероятно сте с малки п...и а това си е травма.