Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!

Нови убийства на животни в Зимбабве взривиха социалните мрежи
4 авг 2015 09:12,
223
Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!
Снимка: Facebook

Сабрина Коргатели от Айдахо се опита да отвлече вниманието от случая със смъртта на лъва Сесил, показвайки себе си и своите "трофеи" от ловната си ваканция в Зимбабве.

Тя моментално предизвика яростта на социалните мрежи, след като публикува снимки на себе си с труповете на жираф, африкански глиган, куду и импала по време на пътуване до Южна Африка.

Коргатели отброява дните във Facebook профила си до "пътуването на живота й" към емблематичния Национален парк на страната "Крюгер".

Още по темата

Преди пътуването си тя постна на стената си девиз на Леонардо ди Каприо, придружен от съобщението: "За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани".

На 25 юли, дни след като стана ясно, че американецът Уолтър Палмър е убил по време на лов лъва Сесил, смятан за звезда на резервата Хванге, Сабрина Коргатели започна да публикува снимки на нейните убийства.

Първата показва Сабрина, приклекнала над фигурата на масивна куду, вид африканска антилопа, с бяло тяло и спираловидни рога.

"Вчера, ден 1, беше невероятен ден !!! Взех си красива куду!! Беше №1 в списъка ми и аз го имам на първия ден!!! Тук е страхотно!!", пише тя възторжено.

По-късно същия ден, тя публикува няколко снимки с трупа на "невероятен стар жираф" с надписа: "Какво невероятно животно!Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя".

Други снимки показват Сабрина Коргатели, която е с розови кичури, маникюр и носи тежък грим, облечена в ловно облекло, в чест на убийството на дивото животно.

Тя споделя снимки в социалната мрежа на още редица животни, които стават нейни жертви. Надписите към тях изразяват видимото задоволство на г-цата от престоят й в Южна Африка.

Коргатели, университетски счетоводител, която ръководи и модната агенция "Racks and Ridges", публикува снимка и на своя приятел, който е застанал до трупа на 13-метров крокодил.

Снимките предизвикаха силно възмущение сред любителите на животните, които написаха десетки хиляди гневни съобщения до г-ца Коргатели, наричайки я "умопобъркана" и "безсърдечена".

Въпреки това, профилът на Сабрина Коргатели привлече повече от 7000 харесвания, предполагайки, че това се дължи на симпатизантите на лова.

Зимбабве вече ограничи ловуването след убийството на Сесил, който носеше GPS нашийник като част от проучване на университета на Оксфорд. Властите арестуваха и професионалния ловец, който придружаваше д-р Палмър и призоваха за екстрадицията на зъболекаря от Минесота в САЩ, за да отговаря по обвиненията за финансиране на незаконен лов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
местните избиват много повече животни отколкото цял батальон ловци с картечници би могъл.някои ги убиват за удоволствие други за храна трети за пари.и никога няма да престанат защото са 1 милиард и стават все повече и повече.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛовджияДо 107 след някоя и друга годинка като те налегнат болести и започнеш да се мъчиш да не се чудиш от къде ти е дошло и защо. Бог гледа да знаеш имаш и деца предполагам мисли за тях. Старайте се да сте по добри хора не само да убивате и рушите бракониери.
70
17
 
2
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
И какво ще и направите поплювковци, а? Ние имаме пушки, а вие имате какво? Ще си убиваме колкото искаме, а вие нищо не можете да направите, както овцата нищо не може да направи на вълците :)
69
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на каката!
68
1
 
9
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До Сайга 12Типичен представител на дългогодишен нискоинтелигентен ловец . Нали не си мислиш, че ще е като да ловиш животно - ти с още много дългогодишни нискоинтелигентни ловци с пушки и 5 кучета срещу птици, които отглеждат малките си ? Или точно това си мислиш именно защото си ловец-*** ?
67
3
 
5
 
! Отговори
циника преди 8 години
прод. 103: Разбира се този начин на удовлетворяване на садистичния й импулс скоро ще престане да й носи удовлетворение. Въпрос на време е тази жена да преодолее страха си от наказание и да посегне на някое дете или по-слаб човек.
66
3
 
10
 
! Отговори
циника преди 8 години
прод. 100: Затова тя намира друг начин да нарани чувствата на околните чрез убийства на тревопасни животни (защото именно тревопасните са най-беззащитни и най-много съчувствие ще предизвика тяхното убийство) и гордото позиране, за което тя предварително знае, че ще предизвика огромна вълна от възмущение.
65
5
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
прод. 98: От този пост научаваме,че въпросната дама има мощен асоциален рефлекс. Вероятно той се дължи на болезнено чувство за самота, което е започнало в нейните ранни детски години и отказът на родителите й да я наградят с любовта, от която всяко дете се нуждае. Оттук е развила силна неприязън към околните и към цялото общество.Желанието й обаче да убива хора е стопирано от страха й от наказание
64
1
 
10
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
Аз не съм чак такъв защитник на животните, но тая е психарка "Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя". Ето това говори, че е психопатка! На път е да стигне и до по-сериозно убийство!
63
2
 
12
 
! Отговори
циника преди 8 години
Вижте, това на снимката няма нищо общо с лова. Това е убийство, породено от много мощен садистичен импулс. Садизмът е експлицитно заявен в думите: Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя". А защо тази дама е развила садистични копнежи можем да си отговорим от друг неин пост в мрежата За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да се намери някой да я отстреля тази, просто така, за да изчисти земята от нея. Отврат.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами това им е манталитета - щом си плащам, ще правя каквото искам. А на меринджеите от Зимбабве манталитета им е - щом мога да взема пари, защо да не убиват защитени видове. Ако ловците имат пориви да убиват могат да ги вложат в нещо полезно - във Флорида например, има няма и избяга някое крокодилче. Има и нападения на мечки в щатите. Един вид имат си достатъчно проблеми у дома, за да обикалят света и да пуцат тревопасни.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хората вече не уважават животните , избиват ги при всеки сгоден случай ...интересното е дали сме се замисляли ако на върха на хранителната верига над нас имаше друг вид и той не изпитва уважение към нас и започне да ни избива поголовно как ли щяхме да се чувстваме
59
1
 
18
 
! Отговори
Катя преди 8 години
Жалки малки човечета, и представа нямат колко са нищожни. Само ако можеха да се видят в чуждите очи, щяха да се разплачат сами за себе си.
58
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая кака е номер едно! От повече такива мъжки момичета имаме нужда и ще се оправим! Няма място за слабохарактерни хора в днешния свят! (Все пак не оправдавам убийството на застрашени видове).
57
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болни хора! Толкова са комплексирани и с ниско самочувствие, че трябва да отнемат чужд живот, че дано малко от малко, поне за 5 мин., се почувстват значими! Жалко, че убиват невинни животни, а не едни любимци на БХК, че поне щяха да са полезни, а сега само вредят.
56
4
 
15
 
! Отговори
bros преди 8 години
Тая определено има проблем с междукрачието си...
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 86 Какво пишеш ти бе как така да обиеш Лъв е *** доди. Кой всъщност сме ние че да решаваме кой да живее на тази земя и кой не. Животните са на земята милиони години преди ние да се появим. Защо трябва да убиваме животните. Ама какво се учудвам те разработват в гнусните си лаборатории вируси и избиват нас хората за и ни принуждават да им изкупуваме лекарствата и всичко е за някакви гнусни пари а се учудвам че животни убиват. Един ден Бог ще каже стига и нов потоп ще настане.
54
12
 
4
 
! Отговори
бла бла преди 8 години
Щом не е незаконно к'во се дървят всички.
53
6
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 8 години
Да убиеш жираф или антилопа е безсмислено. От друга страна убийството на кафърски бивол, например, или на глиган не е неприемливо.