Руските власти започнаха унищожаване на ембаргови храни

Призоваха да бъдат дадени на ветерани, инвалиди, многодетни семейства
6 авг 2015 15:24, Елка Василева
44
Руските власти започнаха унищожаване на ембаргови храни
Снимка: архив, Reuters

Руските власти започнаха днес унищожаване на европейски и американски хранителни продукти, попадащи под руското ембарго. Това става по силата на издадения миналата седмица указ на Кремъл въпреки недоволството сред обществото и видни личности от всички политически сили, предаде Франс прес.

От една година Русия забранява вноса на повечето хранителни продукти от страни, въвели санкции срещу Москва заради ролята й в украинската криза. Ембаргото засяга най-вече европейския селскостопански сектор.

Досега тези продукти просто бяха връщани обратно от митниците. Сега те ще бъдат унищожавани, независимо дали са конфискувани на границата или в магазините.

Още по темата

Руската санитарна служба Росселхознадзор обяви тази сутрин за иззети 73 тона праскови и нектарини в Смоленска област близо до границата с Беларус, превозвани транзитно с фалшив турски сертификат.

Говорителката на Росселхознадзор за Брянска и Смоленска област Светлана Земченкова съобщи на ТАСС, че този товар ще бъде унищожен. Три товара праскови от чужбина ще бъдат унищожени в Брянска област на полигон за съхраняване на отпадъци.

Около 40 тона европейски домати с европейски произход ще бъдат унищожени в Смоленска област.

Според РИА Новости един от шофьорите, превозващ 1,5 тона домати без сертификат, контролиран на беларуската граница, обърнал камиона и се върнал обратно.

Говорителката на Росселхознадзор Юлия Мелано заяви пред ТАСС, че в Белгород е започнало унищожаването на 10 тона сирене с неизяснен произход, пристигнало от Украйна.

Като демонстрация за твърдата решимост на властите да пристъпят към действие още във вторник в Самара бяха унищожени 114 тона европейски свинско месо, отбелязва АФП.

Петиция, подписана от над 259 000 души в сайта Change.org, настоява иззетите храни да бъдат раздадени на ветерани, инвалиди, многодетни семейства и пострадали от природни бедствия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
До Анонимен 41 Ти щото си живял в Русия . Половината от населението живее в слабо заселени места . Там дори не им е нужно да имат пари . Лично аз съм пътувал с кола и когато закъсах дойде един човек с ЗИЛ да ме изтегли . Предложих му да му дам 20 ? . Човека ме погледна и ми каза че това не знае каква работа ще му свърши :) . След това му дадох 1 кутия цигари + 1 ботилка водка . Той ми каза " Мерси " и това беше . *** сега ми обяснявай кой е беден и кой е достоен .
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците винаги са били глади и бедни. Богати са шепа олигарси.Народа е оглупял и вечно пиян за да не гледа в каква *** живее.
29
1
 
1
 
! Отговори
Ha ha преди 8 години
Tova si e Gladna stachka
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВенелинТи или си расъл на село или си пасъл патките цял живот. Как може да си мислиш че Русия ще фалира? Санкциите не засягат по никакъв начин руският народ. Санкциите засягат единствено интереса на руските олигарси - да не мислиш че парите им са в китайски банки а???? я се осъзнай ! Путин твърди че народа му гладува, а както сам казваш износа им на храни се увеличава. Та нали затова Путин пази толкова и ISIS , за да има с кой да търгува фашиста мръсен. Политиката му разби Украйна а и нас
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не мога да разбера Путин кога стана приятел с Ердоган? Преди завземането на Крим или след това? А турски поток кога се появи , след кризата нали ? Е не е ли ясно - Путин си мисли че ще създаде СССР наново - ХА ХА ХА , този филм го няма вече, той е психично болен , жалко че вместо да гледа към Европа, се съюзи с Турция ! Нека санциите срещу Русия продължават, те самите Руснаци скоро ще го свалят от власт, там вече никой не го харесва, обичат го само няколко стотин Българофоби-Русофили
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега, руснаците унищожавали" храни с неизвестен произход" ?! Че то и в България и в целия ЕС е така!!!Прочетете нашия Закон за храните ,ЗВМД и ред Европейски регламенти!В тях именно това е заложено-неизвестен произход ,липса на документи ,съмнително негодно или развалено-в екарисажа!!!Точно по Европейски работят хората..Що да ядат съмнителни продукти?!
25
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
Поздравления на Владимир Путин ,както и на самият руски народ! Руснаците,за разлика от някои други хора и народи (включително и нас,българите) не са *** да ядат храни с ГМО,хормони и още други ***. Руските управляващи мислят за здравето на руският народ. А такива вносни храни могат да повлияят много отрицателно на руснаците. Тези ***"храни" могат да доведат руснаците до редица заболявания като рак,сърдечен удар,безплодие при семействата и други болести.Така ще ядат чиста руска храна
24
5
 
1
 
! Отговори
РУСНАК преди 8 години
СЕГА АЗ ЖИВЕЯ МНОГО ЛОШО. ГЛАД И МИЗЕРИЯ!!! ХЛЯБ НЯМАМ!!! КРАВЕ МАСЛО МАЖУ ДИРЕКТНО НА КАШКАВАЛ И КАЛБАСА!!! УЖАС!
23
2
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 33И без да внасят никой руснаците за 1 година са увеличили производството на храни с 18-20%, при това без никакви евросубсидии или национални доплащания. Без кредитиране на частните фермери даже и вече изнасят. Например за Китай износа на някои хранителни продукти се е увеличил с над 1000%. За първото полугодие на 2015г. Русия има положително външнотърговско салдо в размер на 96,3 милиарда долара. Така, че който си мисли, че руснаците гладуват или ще фалират да иде да се прегледа.
22
4
 
9
 
! Отговори
оо преди 8 години
браво така и трябва
21
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
За един нов финансов ред без доминация и спекулация на долара..търговия е имало и без долари. .да дадем шанс на БРИКС и нейната банка като алтернатива на американските лихвари и спекулациите на борсите които контролират. .
20
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Време е Русия да свика световна среща на страните извън Г7 които спекулативно понижават цените на природните ресурси и ги изкупува за зелена тоалетна хартия .време е ресурси да се изнасят срещу реална диверсикацията на индустрията на инвестиции в леката промишленост. Електроника. .време е сащ и Европа да платят за мозъците които открадна от Африка. .Азия. .
19
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРусия да въвежда още по твърди мерки и да стимулира родното си производство. .да привлече западни технолози за сирена...за хранително вкусовата промишленост. .Русия може да се само задоволи. ..Бойкот на френските вина..въобще не си заслужават парите..а ако искат да си вкарат технолози и да правят руски вина..Навремето имаха превъзходно шампанско ..Бойкот на долара. .Има спекулация и съзнателно понижаване на цени на ресурси..Защо да изнасят ресурси на безценица. .
18
3
 
25
 
! Отговори
чичо Ваньо от село преди 8 години
всичко това показва колко прости са хората и как лесно се манипулират! Унищожаването на храните показва на всички, че властта е решена да проведе мерките си докрай, като никой няма да може да ги пренасочи, преработи, препродаде и пр. нещо от които все пак вносителят или някой корупционер ще получи нещо! лесно е да се каже - да се дадат на бедните-а кой ще контролира това? веднага ще отидат в магазинната мрежа и вносът е реализиран! а иначе за Русия не се притеснявайте, не са гладни, няма и да са
17
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психиатрията, само психиатрията може да помогне на комплексираното джудже. Жалко за нещастният руски народ. Винаги са търпели и пак ще търпят.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък нашето месо се обработва с амоняк и си го хапваме сладко. Но за властимащите има специални ферми ,стопанисвани от НСО. В стопанството в Кричим има всякакви плодове и зеленчуци в изобилие.
15
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 ГейЕвро = 70 духовни рубли. Честит нов връх, ватенки ! Руснаците все повече ще се радват на духовен живот, просто ще духат. Благодарение мъдростта на Путин.
14
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е идиотизъм. Във всяка страна има бедни хора, които се нуждаят от храна. Хитлер гореше книги, Путин - храна.Този човек е ненормален, психопат.Виетнам,Гана и Китай- това са единствените сред проучваните 40 държави от цял свят,в които повече от половината анкетирани имат положително отношение към Русия.Навсякъде отношението към Русия и Путин е по-лошо,отколкото към САЩ и Барак Обама. В Европа разликата достига 43 пункта (69% одобряват САЩ, а 26% - Русия), в Африка 42% (79 срещу 37 процента).
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВенелинГМО-то не е вредно. И кока-колата не е вредна. И макдоналдса не е вреден. Ако не се тъпчеш и наливаш постоянно, киснейки зад бюрото. А ако не си мърдаш Г3, и от сирене и домати ше пукнеш.
12
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази плоча за затворената самозадоволяваща се икономика руснаците я въртят от 20 години. Така че затварянето и отказа от внос не са предизвикани от европейските санкции, а са част от войната на Фашистка Русия срещу света. Просто дойде времето да нахлузят на мужиците военновременния хомот.