САЩ с опасения от руско присъствие в Сирия

Лавров и Кери са обсъдили ситуацията в Сирия
Обновена: 6 сеп 2015 10:10 | 5 сеп 2015 21:51, Елка Василева
310
САЩ с опасения от руско присъствие в Сирия
Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Външните министри на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери са разговаряли по телефона по американска инициатива, съобщи ТАСС.

Още по темата

Лавров и Кери са обсъдили различни аспекти на ситуацията в Сирия, задачи в борбата с "Ислямска държава" и други терористични групировки, както и взаимодействие в подкрепа на усилията на ООН за установяване на политически процес в Сирия според клаузите на споразумението, подписано в Женева на 30 юни 2012 година.

Кери е изразил опасенията на САЩ от засилено военно присъствие на Русия в Сирия, допълва Ройтерс, цитирайки Държавния департамент.

"Държавният секретар поясни, че ако подобни съобщения са верни, то тези действия биха могли да засилят ескалацията на конфликта, да доведат до още повече загубени животи на невинни, да увеличат бежанските потоци и да предизвикат риск от конфронтация с коалицията, бореща се срещу ИД в Сирия", се посочва в прессъобщението.

Лавров и Кери са се договорили разговорите за разрешаване на сирийския конфликт да продължат по-късно през септември в Ню Йорк.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 8 години
сащ се на.каха
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги ми рашъни, много моля оставете нашите деца от ИД да си вършат задълженията на спокойствие. Не пречете на работата им за благото и светлото бъдеще на наша мила братска Европа. С обич, Джон Кери!
147
0
 
7
 
! Отговори
истина преди 8 години
Защо нито една арабска държава не ги иска тези бежанци? Защо основно са млади мъже?Да ги приемат след кастрация.
146
2
 
16
 
! Отговори
До 225 преди 8 години
Вах-вах-вах...."рашките нямали ресурс"!!!! Леле-мале, а кой го има...говедарчетата ли? Те вече могат само да плашат гаргите!!!!!! И да насъскват хората от различните етноси и религии да се самоизбиват! С празни обещания за някакъв несъществуващ рай и в името на измислени и прогнили "западни ценности"! Че те с нещо да са се справили, където са се появили, след тях и трава не расте! Я по-добре да се изнасят на някъде!
145
9
 
6
 
! Отговори
Русский говноед преди 8 години
До BG poserkovciПрез 1916 г. се опитахме, ама ни таковахте мамата, та не смеем. Още повече, че има чл. 5 от устава на НАТО, че агресията срещу една членка се смята за агресия срещу всички.
144
5
 
19
 
! Отговори
BG poserkovci преди 8 години
Спорвд вас руската армия може ли да завземе България за под 24 часа?
143
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашките нямат ресурс за да изоратят сухопътни сили. Ще се охраничат само с повече военни съветници. Пък и Кери им каза, че ще ядат дървото.
142
4
 
48
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Още в първата седмица,миротворците от САЩ избиха повече хора отколкото"диктатора" Садам през целия си живот!!!
141
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 Аз съм със всичкият си докато за теб не знам. Но може и ти да си със всичкият си, то на *** колко акъл му трябва ?Колко са загиналите от снарядите с бял фосфор по време на втората битка за Фалуджа? Американските сили признаха, че са използвали такива боеприпаси срещу сгради в града.Най-малко 270хил. от общия брой избити цивилни са умрели от насилствена смърт, отговорни за която са американските войници. 60% от избитите са били застреляни, 12% са умрели от коли бомби.
140
5
 
33
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Да се надяваме скоро и на Руско-Китайско-Иранско присъствие и в USA !!!
139
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Повечето са избити в Ирак. От 1991г., по време на американските инвазии в Ирак, са били избити над 4% от цялото население на страната, което надхвърля 1 млн.души. Разбиха цяла Либия с бомбардировки, всякакви екстремистки групи и радикали воюват за властта в Либия и в момента в страната действат общо три правителства.
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-най-големият демократ президента Обама е бомбардирал само 7 държави.Над 2 млн души са загинали при операции на САЩ в Близкия изток през последните 12 години, сочи доклад на международната организация Лекарите в света за предотвратяване на ядрената война (Physicians For Social Responsibilty), която през 1985 г. получи Нобелова награда за мир.
137
4
 
18
 
! Отговори
V преди 8 години
И българския народ е с опасения от американското военно присъствие в България ,но не виждам ВАШИНГТОН да се е трогнал. Защо тогава това ни го представят за новина ?????? Никой нормален човек мнението на Вашингтон не го има за обществено признание ;) Защо трябва на нас да ни пука за мнението на хора които ги отсвири по-голямата част от този свят ??????????? И защо трябва да ни го представят българските медии ??? Ние не сме американци ;)
136
1
 
21
 
! Отговори
... преди 8 години
Как си пазят отрочетата тези лицемерни американци.
135
23
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Да не стане както на летището в Прищина. Рашките го завзеха у ако не бяха американците и англичаните щяха да умрат от глад и жажда. Хубаво, че от НАТО ги съжалиха, та им дадиха вода и храна.
134
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм русофоб но в този случай подкрепям руснаците които се опитват да решт проблема преди да е стигнал до тях. А американците го създадоха и забиха глава в пясъка
133
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво правят ам танкове в българия какво правят ам кораби в черно море учениязащо не ги правят в прериите на сащ а на балканите 5 години вече арабска пролеткраят се не вижда русия и китай трябва вече да се намесят защото европа и християнствотоумират така че краварите да си гледат кравите достатъчно светът си изпати от тях
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До распутин"и на всичкото това сте доста едементарни,,",,,,сладурче, ако мислиш че те заобикалят ***, то тогава ти си централният,,,
131
1
 
7
 
! Отговори
маимун преди 8 години
До АнонименНЕ!Единственото спасение е човечеството да изчезне и всичко да започне от начало ,както и ще стане рано или късно!
130
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До маимунТова ли са новите очорни точки? И със сигурност спасението е в излизане от ЕС и НАТО и влизането в съюз с путинова Русия? Нали?