Николич: Кой знае какво се случва на бежанците в BG!

Белград ни заподозря в нечовешко отношение към мигрантите
Обновена: 9 сеп 2015 11:00 | 9 сеп 2015 11:00, Елка Василева
51
Николич: Кой знае какво се случва на бежанците в BG!
Владимир Путин и Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

"Чух, че тези хора /бежанците/, след като преминат през планините между България и Сърбия, казват: „Само не ни връщайте в България!“ Кой знае какво се случва там с тях, в тази демократична страна, членка на ЕС, след като те реагират така“. Това каза президентът на Сърбия Томислав Николич в интервю, публикувано на сайта на информационната агенция и радио „Спутник“.

"Ние не можем да решим този проблем, ще имаме големи проблеми, но ще се постараем условията при нас да не бъдат нечовешки“, допълва Николич.

Говорейки за бежанците изобщо, сръбският президент казва: „Защо ние заради това трябва да търпим последиците, след като 90% от тях искат /да отидат/ в само четири страни от Европа? И тези страни имат в музеите си динозаври и мамути. Това не е било изкопано на територията на тяхната страна, както ние намерихме динозавър в Костолац. Не, те са заграбили всичко това, харесало им е, убивали са заради това. И народът е тръгнал за своето богатство“, обяснява Николич.

"Щеше да е по-добре там да им строят заводи и те щяха да останат в своята страна и да си живеят добре. Така ще намерят начин да се заселят в Европа. Сърбия не е тяхното желание, защото ако останат в Сърбия, няма да постигнат целта, с която са тръгнали“, казва сръбският президент.

Томислав Николич заяви също така, че за Запада ще е по-добре да си сътрудничи с Русия, защото играейки си с нейните ценности и гордост, си играе със световния мир и сигурност. „Много по-добре ще е, да сътрудничат с Путин, защото това може да оправи света, отколкото всички да се карат с него, защото това може да разруши света“, каза Николич, цитиран на сайта на сръбския вестник "Блиц".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Ами нищо по-различно от това, което прави Сърбия, т.е. нищо, с малката разлика, че трябва да ги регистрира, а това е свързано с вземане на отпечатъци, което пък, кой знае защо(?!), хич не се харесва на "бежанците"...Вярно е, че сме бедна държава, вярно е, че сме опоскани от всякъде, но също така е вярно, че Сърбия нито е цъфнала, нито е вързала, та шефът им да ръси подобни неща. Едва ли съседите ни ги посрещат с отворени обятия, хранят ги, поят ги и ги пращат нататък по живо, по здраво...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой се интересува какво казва Сръбската развалина тоя за какво се мисли помни ли какво стана с тях последно Косово не тяхно вече и отношенията на България и Македония ще стават все по близки !!!Злобеят Сърбите защото ги е страх .
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искат да ги върнат в България, понеже ако ги регистрират тук после от Западна Европа са в правото си да ги върнат обратно, сега разбра ли какво им се случва тук сръбски *** ?
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната руска марионетка.Точно покрай наивни ***, като този е станала войната.А уж сме близки народи.Разделяй и владей-любимата игра на "големите".
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко е виновна ИЗТРЕЩЯЛАТА ГЕРМАНСКА ЛЕЛИЧКА! За трети пореден път комплексираните немци ще подпалят Европа!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ми е жал за Германия, тази страна само след 15-20 години ще е преобразена.Дори сега във училищата близо до бежански центрове се забраниха късите поли и блузите без дълги ръкави, за да не се стават "недоразумения".Имах познат който четеше библията на паркинг пред работата му. След няколко дни се обадили негови "колеги" и дошла полицията да го провери какво прави.За сметка на това Салафитите се разхождат свободно и разпръскват омраза към Християните.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нечовешкото отношение е от българи-към българи. Едните крадат и стават милионери, а повечето - блъскат цял живот за една мизерна панелка.
16
5
 
4
 
! Отговори
Сунай преди 8 години
Вече в цяла Европа има наши братя, които много помагат на новите бежанци да се устроят и да съблюдават за срогото спазване на Шериата.
15
3
 
3
 
! Отговори
най-големия ни враг преди 8 години
Никога не забравяйте 1885! А бежанците са минали от Македония там. След което са ги съпроводили до Унгария.
14
11
 
6
 
! Отговори
Яков-Мохамед преди 8 години
Бежанците ще поставят начло на една НОВА Европа. Такава, каквато винаги сме искали да бъде.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоа много ***, аз си мислих че сърбите са се променили, същите *** са както през 90те години когато имаше югоембарго, половин българия изнасяше стоки в пъти по ниски от техните, а те пак неблагодарни, видял съм го лично и изпитал на гърба си
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путинска ***!..даже на снимката са го хванали да изтупва пърхота на Ленинградския психопат
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Србина идва от държава , която избиваше невинни хора , не е част от ЕС, но може да говори смело и от Външно никой няма да му отговори , защото знаят колко са виновни , какви са мижитурки.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са бежанци. Бежанците са в Турция. Време е да наричаме нещата с истинските им имена.Тея са икономически емигранти, бургии, тръгнали да завладяват Евроиа и терористи. Къде е Сирия или Афганистан къде са България и западна Европа?!!??!
9
6
 
8
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Както руснака го кара тоя да говори глупости така нас ни карат да си затваряме въздушното пространство. Така ,че каво драматизират всички?
8
1
 
14
 
! Отговори
ето какво преди 8 години
Правим им плескавици за изпът и ги пращаме по живо по здраво към Германия? Там искат да отидат хората, там ги пращаме, кое му е нехуманното?
7
2
 
15
 
! Отговори
Перо преди 8 години
Това си го знаем и без сърбина да ни го казва. След като я докарахме до там всеки четвърти българин да стане бежанец без война, на какво да разчитат у нас истинските бежанци. Николич обаче да не се прави на велик, а да отговори защо сирийците минават транзитно през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, че и Австрия. Значи и там отношението към тях е същото като в България.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото което се случва в Сърбия и на сръбските граждани с българско етническо самосъзнание. Знаш какво е то, "братко".
5
1
 
15
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Същото каквото и по Сърбия - ние сме транзитна държава. Просто след като сме членове на ЕС, ако ги регистрираме тук, те трябва да останат тук. Никой от тях не го иска, ние също не го искаме, така че се правим на приятно разсеяни и пропускаме огромната част от потока да заминава към Обетована Германия.
4
9
 
10
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Чужденците казват същото и за Гърция и за Унгария ама по заповед на ***, тоя плюе по България.