Раздор между Турция и Русия замрази ”Турски поток”

Все още има шанс за тръбата, твърдят анонимни източници
11 сеп 2015 18:22,
67
Раздор между Турция и Русия замрази ”Турски поток”
Снимка: Reuters

Турция окончателно е замразила преговорите за развитието на „Турски поток“. За това съобщава турското издание Hurriyet, като се позовава на свои източници в Министерството на енергетиката и природните ресурси.

Още по темата
Азербайджанското издание Trend допълва, че причината преговорите да спрат е фактът, че Русия и Турция не могат да изгладят подробностите по реализацията на проекта, както и неудовлетворението на Анкара от представените отстъпки от цената на газа.

Публикации в последните седмици твърдяха, че Турция не желае да бъде единствено газов хъб, а и да участва в търговията с природен газ от Русия за Европа.

Междувременно Москва активира работата по разширението на „Северен поток“ и така ще заобиколи не само Украйна, но и Турция по пътя на руския газ към Стария континент.

Все пак все още има шанс за реализацията на проекта, става ясно още от непотвърдената до момента официално информация. Дата за възстановяване на преговорите обаче не е насрочена.

В плановете на руските власти „Турски поток“ трябваше да замести блокирания от ЕС „Южен поток“. Реално обаче нито „Южен поток“ е прекратен официално, нито пък „Турски поток“ е представян официално в Брюксел.

Още икономически новини четете в Investor.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците пак се прецакаха (както винаги)
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
през ... ми е кво прави Русия.само да не ни закача с платените си ***
9
8
 
8
 
! Отговори
:))) Турция ? преди 8 години
До Анонимен 16В тези проекти на Турция, Русия не участва по никакъв начин, Русия няма и 1 долар в тези проекти!Самите проекти са срещу монопола на Русия, и руснаците откачат :)))Тези държави са съседни на Турция, и реално преноса е почти без пари :))))А и има скрити договорености, например Катар продава газ на Турция, но не си взима парите а ги инвестира в Турция, с Азарбейджан е почти същото, или инвестира парите в Турция или купува оръжие, храни, лекарства, техника от Турция, с Иран пак
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте все така комшии, ама после, ако Кюрдистан стане факт, да не мрънкате? Защото накрая на всички - и от изток и от запад и от север и от юг, ще им писне от вас!
7
11
 
13
 
! Отговори
:)))) преди 8 години
ПАДАНЕТО НА ЕМБАРГОТО НАД ИРАН ПРОМЕНИ ВСИЧКО :)1.Турция започна строежа на втори газопровод с Азарбейджан,има газопровод с Иран, планират втори газопровод,2.Турция се договори с Тюркменистан, Узбекистан и Казахстан, които ще се вържат към втората тръба с Азарбейджан :)3.Подписаха споразумение за газопровод с Ирак :)4.Сама Турция има акции в гозовите находища в Каспийско Море !Иран е втората по залежи на газ след Русия!РУСИЯ ОСТАНА ИЗЛИШНА !!!!С РУСИЯ ЩЕ СЕ РАБОТИ САМО СРЕЩУ ПЕЧАЛБИ !!!
6
18
 
15
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Не Путин, моето момче, а еуропката се оплете така с тия тръбопроводи, че накрая ще си остане съвсем с пръст в устата. Не знае кое да разреши, кое не. Ама накрая май ще си мръзне!
5
12
 
25
 
! Отговори
Балонът се надува .. преди 8 години
Още един Руски балон .. Пук
4
17
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Нека си чакат, да цъфнат налъмите сигурно! Споразумението за Северен поток-2 вече е подписан, на руснацие им е все тая такива предатели като нас дали ще мръзнат или не! КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!
3
8
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тия руснаци да вземат да правят поне фризери ,че където и да отидат всичко замръзва
2
11
 
13
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
*** се оплете с тези тръбопроводи. Създава се впечетление че и той не знае къде се строи, кога и защо. Всичко става хаотично без план, без подготовка. Сякаш просто искат да обявят публично успехи преди да са приключили преговорите.
1
2
 
1
 
! Отговори
Plevneliev преди 8 години
Balgariq trqbva da ostane originalna , suveritetna i ......tam drugoto kakvoto beshe sega ne go pomnq no vie go znaete ! Da zivee bilgariq !