Какво е намислил Виктор Орбан за бежанците?

Легално ще стане нещо, което никоя страна от ЕС не разрешава
Обновена: 14 сеп 2015 15:48 | 14 сеп 2015 14:39, Елка Василева
177
Какво е намислил Виктор Орбан за бежанците?
Снимка: Reuters

Унгарска журналистка разкри плановете на унгарското правителство да създаде херметически затворена система, която да попречи на бежанците да влизат в Унгария. Според текста на Ката Янеско, публикуван в портала Index.hu, Виктор Орбан планира тази седмица да направи две неща.

Първото е обявяване на извънредно положение в страната, независимо че това допълнително ще засили критиките, на които Унгария е подложена заради отношението си към бежанците, пише Янеско.

Още по темата

Втората част от плана, който според журналистката би трябвало да влезе в сила на 15 септември, са промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно които унгарската полиция ще може:
 
да депортира всекиго, който няма шенгенска виза на границата и да го отпрати обратно в страната, от която се опитва да влезе в Унгария / в случая – Сърбия/,

ако бежанци поискат убежище на границата с Унгария, те отново ще бъдат депортирани с обяснението, че е трябвало да поискат убежище в страната, от която се опитват да влязат в Унгария /отново Сърбия/,

ако мигранти успеят нелегално да преминат границата и да влязат в Унгария, по законите на тази страна това ще е автоматично наказуемо деяние. Същата наказателна отговорност ще носят, ако се катерят по оградата на границата, разрушават я, разрязват я или я увреждат по какъвто и да е начин. Наказанието в такъв случай ще е „домашен арест“. Тъй като обаче става дума за бежанци, които нямат адрес в Унгария, те автоматично ще бъдат изпращани в ограден лагер, където в срок от 8 дни те ще бъдат изправени пред съд.

Съгласно новото унгарско законодателство, което е в противоречие с това на ЕС, бежанците, които ще бъдат третирани като обвиняеми, няма да имат преводач в съда. Техните документи няма да бъдат превеждани, те няма да получават преведен обвинителен акт, нито преведени постановените присъди, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Малолетните бежанци няма да се ползват от специално отношение, ще бъдат съдени като възрастни. Жалбите ще бъдат отхвърляни в рамките на часове, пише Янеско.

Унгарската полиция вече докарва фургони на границата със Сърбия, които ще служат като „временни съдебни зали за бежанците“, пише Index.hu.

Новото унгарско законодателство ще направи така, че всеки бежанец да има досие, съгласно това той да бъде депортиран от Унгария, като в Шенгенската информационна система ще бъде посочван като лице, извършило наказуемо деяние. Това за 10 години автоматично им забранява да влизат в която и да е шенгенска държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7закъснели са едни 15г войната в Сърбия отдавна свърши ... още щом са попаднали в Турция и да са били вече са на "сигурно" и не са бежанциоттам през 3 държави са си просто емигранти тарикати и ***
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос: За колко време 4-5 подрастващи трола пишат над 150 хейтърски коментара?Отговор: Виж статистиките на въпросната статия.
124
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на се бежанци / мигранти, това са войници, биологичен материал, който трябва да бъде спрян и върнат от там, от където идва. Браво на Унгария, срам за Европа, че обрича на страдание бъдещите си деца и вници.
123
3
 
6
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Бих искал да кажа относно номер 34 в коментарите. Най опасни са били и ще бъдат винаги полу глупаците като теб, както за себе си, така и за околните. Такъв за съжаление е и така наречения президент Плевнелиев.
122
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Унгария! Когато се опалчваше на СССР и Русия всички в САЩ и Западна Европа викаха УРА, но когато Унгария им показ своя независим мъжки характер веднага я натириха като екстремистка държава. А какво да кажем за Чехия и Словакия? И те ли са екстремистки държави, или просто когато някоя държава защитава суверинитета си, веднага става враг на САЩ и *** и на запад!
121
0
 
41
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Във всяко действие на Орбан се вижда държавник за който на първо място е Унгария . Опитвам се да направя сравнение между него и нашите *** и мижитурки и не мога да намеря дори и една малка допирна точка ,а да не говорим за цялостна политика за отстояване на националните ни интереси.
120
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма намерение да идва в България. Между другото, и в Унгария също, както и в Сърбия, Македония и т.н. Ние сме просто транзитни страни.
119
0
 
10
 
! Отговори
Emigrant преди 8 години
Da mu misli gostopriemna Bylgariia...
118
0
 
0
 
! Отговори
до бай уй преди 8 години
Не, 34 е просто човек.
117
0
 
3
 
! Отговори
до бай уй преди 8 години
Нищо странно няма, при условие че постоянният контингент коментиращи в днесбг са субекти, подписващи се като бай *** и други подобни.
116
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо българинът е против имигранти и бежанци?Никой не обича конкуренцията. :)
115
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанската криза - сбъдната мечта за националисти, крайнодесни и прочее субекти, които никога не биха видели парламент иначе.
114
1
 
29
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Мдам, краят на Еврогейският съюз наближава... А да ги видим сега след като дори Германия затвори границата, как ще накажат Унгария за това че предприема това което трябва да се предприеме!
113
1
 
28
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
БРАВО!ТОВА Е ДЪРЖАВА И КАКЪВ РЪКОВОДИТЕЛ!БИХ ИСКАЛА ДА СЪМ РОДЕНА В ТАКАВА ДЪРЖАВА,А ТО С ТОЗИ БОЙКО БОРИСОВ И ДР....
112
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Този е мъж и има топки, за разлика от нашите кастрати!!!
111
0
 
39
 
! Отговори
udu ;d,d преди 8 години
Браво!! Брависимо!! Заслужават нашата подкрепа
110
1
 
49
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Най после истински действия за спиране на навлеците, без излишни *** морализми! Браво Орбан! Браво унгарци!
109
1
 
35
 
! Отговори
бг преди 8 години
браво на унгарците явно те ще спасят европа не са кат нашия бойко с юдейско кепи на главата
108
0
 
38
 
! Отговори
42 преди 8 години
ЕХ, ДА СИ ИМАМЕ ТАКЪВ ИЛИ ПОДОБЕН ЧОВЕК И ТУК КАТО ПРЕЗИДЕНТ...
107
0
 
45
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Такива страни ще ги има и след 100 години! Браво!