Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви той
Обновена: 27 сеп 2015 15:22 | 27 сеп 2015 15:19, Елка Василева
378
Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю пред американския журналист Чарли Роуз за телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

Още по темата

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Той изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни, с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН.

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

В интервюто той се позовава на отчети на представители на Пентагона пред Конгреса на САЩ за американското обучение на бойни части на сирийската опозиция. По думите му в крайна сметка вместо 5 до 12 хиляди бойци, са били подготвени общо 60, а с оръжие в ръка са едва 4 или 5 души - всички останали са преминали на страната на Ислямска държава с американското оръжие.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. Той представи всичко това в интервюто си пред Чарли Роуз.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
16
 
! Отговори
ник преди 8 години
Много ясно! Няма да помага на ид и сащ, я.
27
2
 
15
 
! Отговори
Bayazitz преди 8 години
Ma4kay Bolodya ,nie sme s teb ,iskam da da kaja ,normalnite hora sme s teb
26
4
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
За кой ли пореден път Путин е брутално прав!От години им казва какво ще стане,ако продължават така и виждаме,че наистина става,но пак си карат по стария начин!За САЩ е разбираемо-те преследват целта си(световен контрол) до дупка и е нормално да правят тия неща,но Европа?Та тя само губи от подкрепата за американските планове!А ситуацията с "бежанците" беше върхът на сладоледа-САЩ за пореден път се подиграха с Европа!
25
33
 
5
 
! Отговори
Путлеп = сатрап преди 8 години
Изби повече православни християни от когото и да е било. Само и само да заграби земя от Украйна. Егати жадното човече!
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНяма такава държава Украйна!
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русские своих не бросают!
22
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 29Ukrayna e demokratichna suverenna darjava i Rusia nqma pravo da se mesi tam no agresora si e agresor
21
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За него всички дерибеи са легитимни
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako *** ne pomagashe na ASAD do 2 sedmici ASAD shteshe da padne i voynata shteshe da svurshi i estestveno bejancite nqmashe da zaleyat Evropa ,glavniya vinovnik za bejancite e Putin,ruskiya poslanik kvo beshe kazal za bulgarite che shte gi nakarat da pulzqt na zemqta i shte nakarat da im celuvat botushite eto tova sa vashte bratushki
19
32
 
4
 
! Отговори
хх преди 8 години
В Сирия от 60 г. свободни избори не е имало, та да разберем кой е легитимен и кой не.Армията на Асад е пред пълно поражение и явно подкрепата сред сирийците за него е твърде мижава.И тъй като там няма американски или други чужди войски , освен руснаци видно е че Асад е напълно изоставен от собствения си народ.Според путин бил легитимен, колкото са легитимни и путинските окупатори в Донецк.
18
34
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Този лилипут помагаше и на "легитимния" украински президент-дерибей, на Садам, на Кадафи, на Милошевич, и сега "помага" на Асад, който изби и прогони милиони сирийци! Знаем как помага "Руската мечка" изяде меда и разбута кошера!!!!!!!!!!.....
17
3
 
36
 
! Отговори
непукист преди 8 години
*** и краварските мекерета подивяха от злоба в писанията си .Нима не виждат,че краварите донякъде сами си го натеглиха заради това което става в ЕС с така наречените бежанци и все по-малко са тези които им вярват защото хората не са слепи и виждат къде е първопричината и кой докара нещата до това състояние.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin nedey zabravq che ot 140 miliona naselenie Ruskata federacia 40 miliona sa musulmani i bolshinstvoto sa suniti,onzi den otvorihte v Moskva nay golqmata djamiya v Evropa s Erdogan,v Moskva jiveyat nad 2 miliona musulmani
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тяPutin zashto ne podkrepq togava redovnata ukrainska armiya protiv separatistite,tozi putin pomaga na pala4a ASAD zaradi bazata si v Latakiya ,padne li asad i ruskata baza otiva v sibir ,toy nastroi vsi4ki suniti protiv sebe si s podkrepata si za shiitite ot IRAN irakskite shiiti i siriyskite shiiti
14
2
 
17
 
! Отговори
До анонимник 15 преди 8 години
Ало този по-полека задъхал си се от злоба и ще вземеш да получиш някой удар от слугинаж.Понеже си много отворен напиши в любимия ти гугъл политик на годината и ще видиш какво ще излезе .
13
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21 средната заплатаЛЪЖИТЕ ТИ НЕ МИНАВАТ ВЕЧЕ!!!!ДУШАТА ТИ ДА СЕ ПЪРЖИ В АДА ВОВЕКИ ЗА ПОДКРЕПАТА ТИ КЪМ МАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТИН !!!!
12
8
 
32
 
! Отговори
Стар комунист преди 8 години
Къде са вашите господари, американците, а ***?
11
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКОТО ПО СКОРО ИМА МАЙДАН В РУСИЯ ТОЛКОВА ПО-СКОРО ЩЕ СЕ СПРЕ ВОЙНАТА В УКРАЙНА И СИРИЯ НАЙ-МАЛКОТО!!!ИРАН Е ЗАГУБЕНА КАУЗА ТАМ ПУТИН ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ!!!ПУТИН Е ИЗБИЛ ПОВЕЧЕ ХРИСТИЯНИ ПРЕЗ 2014-ТА И 2015-ТА ГОДИНА ОТ КОЙТО И ДА БИЛО ДРУГ НА ЗЕМЯТА ЧОВЕК!!!А ИНАЧЕ НА ИСЛЯМИСТИТЕ ПУТИН СЕ Е СКЪСАЛ ДА ПОМАГА!!!НЯМА ПО-ГОЛЯМ АНТИХРИСТ ОТ ПУТИН НА СВЕТА!!! ОБАМА ДОСЕГА САМО ИСЛЯМИСТИ Е ТРЕПАЛ!!!
10
3
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
господин путин утре ги размажете в оон там се решават въпросите изкарайте насветло безмозъчните тръстове които съсипват света със своята алчност никаквамилост краварите меркел оланд и англия все отбор юнаци
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без имеА какво би станало ако някоиси поиска да отреже половин БЪЛГАРИЯ .И него ли ще оправдаете че е в правотоси . А УМНИЦИ