Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
15
 
5
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Русие само завършвала войните. А талибаните с пушки кремъклийки наритаха червената армия.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дадоха интервю със Сирийско семейство в САЩ.Мъжът каза , аз съм на 42г. , незная езика , така ми се иска да съм си сред моите хора и моята страна ?
74
2
 
16
 
! Отговори
Таня преди 8 години
до до Таняи защо да ходят бежанците при Путин да не би той да ги е бомбил и прогонил от родните им места. Тези които създадоха тази терористична групировка трябва да ги приберат и хранят сега- САЩ.
73
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До едър капитализ 161В подобна Анти Путин медия лично чух за Грузинския конфликт:1. РФ е милитаризирала ОСЕТИЯ2. Осетинците са били с толкова оръжие че са предизвикали Грузинската армия.3. Армията не е могла от толкова оръжие да влезе в Цхинвали(въпросния коренспондент пропусна турските бронемашини и полските танкове унищожени почти в центъра)4. Путин от Пекин е дирижирал цели конфликт и т.н.ПП за сведение Медведев почна да действа СЛЕД като ПУТИН се върна от ПЕКИН
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
165.Хората не искат да живеят на палатки , искат да се върнат и си обичат Сирия .
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 157Тези хора вече имат надежда да се вьрнат у дома, никой не иска да е без покрив
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
163. Ще си се върнат в Сирия бе ***'о
69
3
 
20
 
! Отговори
До 123 преди 8 години
До АнонименБез САЩ в Европа, заедно с "братушките" отдавна да са се сдавили всичкиГрешиш! САЩ видяха, че Европа и Русия започнаха да си взаимодействат и щяха да станат Първа сила в света - с природните богатства на Русия и технологията на Европа и им спретнаха нова Студена война.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
152.Трябва да се съжалявате , като ЕС ви прехвърли още араби , дето не може да установи какви са . А през границата да преминат 1 милион ! Ще ви демократизират и мюсолманизират !
67
0
 
11
 
! Отговори
До 112 преди 8 години
До Анонимен 112Ох на *** Асадчето, загубил е 3/4 от държавата си,В останалите 1/4 живеят 1/2 от населението, вкл всички християни.Ти за кои си ? Много е просто - за християни и светски "режим" или за халифат!
66
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До едър капитализУмнико само две анти Путин меди от прима виста ти казвам с национално РФ покритие - Гласът на Москва и Рен-ТВ. КАжи ми една АНТИ БОЙКО МЕДИЯ освен КЛОНА на ВИКИ ЛИИКС БИВОЛЪ - ЛИИКС е СВЕТОВЕН ФЕНОМЕН. НЕ КАЗВАЙ АТАКА тия са всичко друго но не и Националисти и не са опозиция.ИМАМЕ ЛИ ДЕМОКРАЦИЯ БЕЗ АДЕКВАТЕН СЪД? То и в САЩ Съда може да се манипулира ама тук е направо бит пазар.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
146.Много хора тук пишат от чужбина !Но за такива като теб , дето не виждат по далеч , всичко се свързва до посолства , някой им плаща и т н Но ако живееш с 2 мил араби сигурно ще миряваш , ако не си и такъв !
64
0
 
3
 
! Отговори
Агент Алберт преди 8 години
Ха дано,ама надали.
63
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До едър капитализ 138Хайде научи си историята. ИНТЕРНЕТ Е ИЗОБРЕТЕН ОТ САЩ ВОЕННИ КАТО ПРОТОТИП НА СЕНЦЕНТРИЧНАТА(МРЕЖОВАТА) ВОЙНА която е модерна в момента и да си призная е единственото преимущество на НАТО за сега и Китай и РФ разработват активно собствени системи и за сега имат частични успехи.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До едър капитализНа *** за пореден път трябва да им се обяснява, че Развития Запад води войни с оглед опазване на човешкия живот, докато фашизоидния Путлерстан избива наред, мъже, жени, деца, терористи.Е това ми дойде в повече!Ей, Грамофон, като са ти сложили тази плоча , само нея свириш! Я разкажи на публиката като как Западът защити човешкия живот в Ирак , Афганистан , Либия и Ирак!
61
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До едър капитализ 138Едри КАПИтъЛИЗте тоя Графит според самите САЩ струва 500 милиона и тук не влиза доставеното оръжие на "Свободните" или ИД(преместили се с оръжието) и цялата ЛОГИСТИКА около тази "операция". Не е лесно да се доставят "анонимно" Оръжия.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това прогноза ли е или заплаха, не разбрах?
59
0
 
6
 
! Отговори
От САЩ преди 8 години
Обама заяви , че не води войни по суша , защото като е дошъл в Белия Дом , страната е била пред фалит !За това е дал линия на Русия и Иран !Но каза да свалят Асад !Е той защо не го свали за 2.5 години и да ликвидира И.Д . Май много задачки и се объркаха ?Зададоха му въпрос : Вие сте смешен пред Путин - това се говори ! Той каза , аз наложих санкции на Русия ) Но има и други пазари ! ,
58
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До каймакАМЕто ти един съвсем актуален въпрос: КОЙ ще замести АСАД но така че десетина етнически племена да живеят в МИР след края на конфликта?ПОНЕ ЕДНО ИМЕ при АСАД преди конфликта живееха в СВЕТСКА СТРАНА управляване вярно с Диктаторски методи но Мирно и Тихо. 1990 до началото на конфликта 20 години живееха в мир дори се договориха с Израел по едно време.
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 123много глупости си написал р'ийшли.