Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 195Още един Лековерни(не за лидерството а за ракетите)Турция може да изстрелва ракети само на запад(изключително енергоемко и изнасяш на орбита грамове) - Първата степен трябва да падне в не населен район или в морето или да е тип самолет и да кацне сама. САЩ, ЕС и Китай подобни технологии нямат. Рашките имат проект но докато го оживят ще минат години. Така че забрави за ракети, Космически ракети и Турция.
95
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента Турция по инвентар разполага със 70 броя ядрени бойни глави - американско производство ! От там нататък да изброяваме над 300 самолета, хиляди танкове, милионна армия,коментара е излишен :))))-----------------------------------------------------------С една дума много е велика турската армия само дето няма нито една победа в историята си.
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
198 Стига с тоя ТАСС бе
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русские герои этого часа, продолжает автор статьи. Тех немногих иностранцев, кто приезжает с визитом, местные жители приветствуют бодрым русским Добрый день! и выражают энтузиазм в отношении президента Путина, который, как они верят, избавит их от терроризма. Многие считают, что Запад поддерживает ИГ, отмечает Guardian.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многие сирийцы в Латакии и Тартусе видят в России верного друга, пришедшего им на помощь в гражданской войне, пишет британская газета Guardian. Они считают, что им необходима помощь русских, и всячески приветствуют президента Путина, который, по их мнению, сумеет положить конец кровопролитному конфликту.
91
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 193ЛЕКОВЕРНИ ЕХ ЛЕКОВЕРНИИма 150 глави в Япония и Толкова в Германия. Тези страни мислиш ли че са суверенни? ИЛИ са ядрени сили с право на ВЕТО. Франция и Великобритания имат по 300-350 бойни глави всяка повече не са необходими за ядрено сдържане. Турция и тя ли е в този клуб на ядрните страни?Говори се че има 20 ядрени глави в Полша нея къде да я сложим да бомби ЛНР И ДНР ... да помогне на Украинските фашисти а?
90
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 189Ако не може да спориш или нямаш собствено мнение поне не обиждай
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
180Ти знаеш ли, че сащ са предложили през 90-те години да купят сибир и то разсрочено-за 33 милиарда долара!При условие, че те ще правят там това, каквото си искат.Започнали са пропаганда, че има нация сибирияни, протести за отделяне и... моделът е познат.Плюя!
88
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 186Лековерни Ядрените глави са в база охранявана от Америанци(спецове) обградена от Американска база(обикновени но лоялни военни) обградена от Турска база(охрана и за американците и за разни активисти че американците нямат право да арестуват на Турска територия)
87
3
 
3
 
! Отговори
Курав преди 8 години
До Бобиземи се скрии, ама по дълбоко и само *** да ти е отвън!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
177Подкрепям, но поправям - тези страни не станаха такива от самосебеси, американската разбойническа крадлива политика ги направи такива.Аз не зная вече дали не се изчерпа търпението на цял свят от варварството на една терористична държава, която третира всички като ***!
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още преди 4-5години гледах един докум, филм за енерг,криза,в световен мащаб и всичко това ,което става сега като прогноза и в интересите на щатите се сбьдва,,,
84
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 184Кюрдските Жени - повече не е необходимо да говорим...
83
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До каймакАМ 180Защото никой Ти АЗ Сирийците "свободните" ИД САЩ ЕС КОЙТО СЕ СЕТИШ не дава алтернатива на АСАДЗа 100 милярда безвъзмездна помощ на САЩ към РФ - Това е историята с КУРСК - ПОЗОРА НА ПУТИН - ДА ЛИЧНО НЕГОВИЯ ПОЗОРИма италиански филм за КУРСК в тубето ЗАБРАНЕН В РФ И В САЩ. Това трябва все нещо да ти говори. Изгледай го да видиш колнко долни могат да са политиците.
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бомбардирайте Турция, това е враг по нечовешки от Ислямска Държава!
81
9
 
1
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
До Боби. Защо мен питаш, а не сирийския народ ,както аз ? Докато вие в България ,твърдо вярвате ,че САЩ и Русия са преки противници, все ще се обърквате в анализите си. Ако беше така , след перестройката , Вашингтон едва ли би дал над 100 милиарда долара безвъзмездна помощ на Москва. И още в космоса , нямаха да имат нито един общ проект.
80
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До хаха 169Поредния ОПОРНО ТОЧКОВ или да те натека ХАХА*?Докато военните 1979-1986 година следваха СССР доктрина и прочие глупави стратегии и тактики БИХ БИЛ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С ТЕБ.За твое сведение 1986 на ниско командно ниво се разработва тактиката "Рамо до Рамо"Талибанска атака. Блокира се района с десанти по върховете наоколо дори автомобил не може да избяга на хеликоптер. Проверява се "рамо до рамо" целия район. Или настъпваш маскирал се талибан или падаш в маскирана пещера или смърт.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормалници, спрете се, имахме Ванга, която ни предупреди "Не вервуцте на американците ке ви изльжат", кьде отиваме? Осьзнайте се,хора, ромпнските народи е едно - ние сме друго и за тях и за себе си, от векове за тях сме роби "slavus",
78
0
 
20
 
! Отговори
... преди 8 години
Победа срещу ИД е победа в полза на целия свят!
77
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПротив Русия, Асад и всички съществуващи диктатори на света,хората не са роби, руснаците не са роби, сирийците не са роби, но за Асад и Путин са роби,толкова е простоМного е просто бе , човек. Избираш едната страна - Путин и Асад или Халифат! Ти очевидно си направил своя избор - всичко друго , само на Путин и Асад . Въпрос на ценностна система!