Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм

По данни на Москва около 2000 руснаци воювали на страната на терористите
Обновена: 4 окт 2015 10:33 | 4 окт 2015 10:30,
520
Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм
Снимка: архив Reuters

Необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха. Това обяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов в интервю пред телевизия Евронюз на въпроса колко ще продължи руската мисия в Сирия.

Още по темата
Интересът на Русия в Сирия не е свързан със създаване на военна база в Близкия изток. Руската военна мисия в Сирия цели унищожаване на терористичната заплаха за региона и целия свят, каза Чижов, цитиран от ТАСС и БТА.

"В сравнение с присъствието на други страни руското военно присъствие в региона не е чак толкова внушително. Не става дума за създаване на някакъв специален плацдарм. Разбира се, ние и занапред ще присъстваме в Близкия изток както в дипломатически, така и в политически смисъл и ако е необходимо - във военен, въз основа на международното право", обясни още посланикът на Русия в Москва.

Чижов каза още, че не знае колко ще продължи руската мисия в Сирия и затова не може да каже кога ще приключи конфликтът и руската военна техника окончателно ще напусне Сирия. Чижов обясни, че необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха, "когато се възстановят мирът и стабилността".

В отговор на въпрос защо Русия е решила да предприеме активни действия в Сирия чак четири години след началото на конфликт, Чижов отговори, че сега ситуацията е станала опасна не само за Сирия, но и за целия регион. Той съобщи, че по руски данни на страната на терористите в Сирия воюват около 2 хиляди граждани на Русия и на страните от Общността на независимите държави. ”Когато се върнат по домовете си, те създават опасност за сигурността на държавата”, посочи постоянният представител на Русия в ЕС.

Той заяви, че руските военни не се намесват в политическата обстановка в Сирия и не нанасят, както се твърди, удари по умерената сирийска опозиция, бореща се с Башар Асад. Русия атакува само ИДИЛ и други терористични организации като Фронта "Ан Нусра", като взаимодейства с въоръжените сили на други държави. "Ние взаимно се информираме", каза Чижов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 377То в конституцията и законите толкова неща са записани и ако ги спазваме дори и със старите закони щяхме да живеем прекрасно НО НИКОЙ НЕ ГИ СПАЗВА. А Гео политически план КАТО РАНЪТ или ТТИП или Споразомението за СЕВЕРОАМЕРИКАНСКА ТЪРГОВИЯ което още не е разсекретено се правят НЯКОЙ - КОЙ? Геополитически да се облажи но не и обекта на Плановете.Така е било и така ще бъде. Плана Маршал така обвърза европа че сега е политическа пешка на САЩТТИП ще я направи и икономическа
219
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЛИКИЯТ ПУТИН ,КОЙТО СИ Е ДИКТАТОР Е В СИРИЯ ДА СПАСЯВА ДРУГ ДИКТАТОР ,А ЧЕ ЗАРАДИ ТОВА УМИРАТ И ДЕЦА ,НАШИТЕ РУСКИ *** НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА. ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ТОЗИ ДЕТО ИМ ПЛАЩА В РУБЛИ ДА Е "ВЕЛИК "КОГАТО САЩ БОМБАРДИРА ЛОШО ,КОГАТО РУСИЯ БОМБАРДИРА-ДОБРО А ....?
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Ми надмина, ама не го дават за без пари, като комунистите! Ела да те разходя да видиш непродадена квадратура и разни квадратури, дето банките са си прибрали от длъжници и се чудят какво да ги правят!
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента живеем 20 пъти по-зле от социализма. По-зле сме даже от времената преди 09.09.
216
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 370Оди СЕЙ - Дядо ми са 12 деца 4 починали - Дядо ми е нто дете. Не е получил нищо но го изучиха за шивач. С този занаят си купи земя в нашето село иначе родом са от съседно и след това сам си построи Къща. Баща ми е единствено дете. Ние сме двама с брат ми. Баща ми и майка ми са вишисти икономист/програмист и Програмист/математик от първата вълна в БГ. За това имаме и аз и брат ми в крайна сметка апартаменти. Но нито аз ни брат ми дето е бизнесмен не можем да си позволим ново жили
215
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Мда, но 1988 г. повечето семейства имаха вместо кирпичените кимизалници неколкоетажни масивни прогимназии, или бяха си обърнали селските къщи в масивни вили, а към тях баха добавили ифпо няколко апартамента...
214
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 354Съветниците останаха и при Виденов и къткаха РАНЪТ. А Плана е за изгонване на интелигентното население от БГ. Това че нашите управници не разбират и не разбираха бъкел от геополитика е факт
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Ми например сега вече няма!
212
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 361ОДИ СЕЙ - закона е в Шериата и до сега е така УМНИКО. Първородния получава всичко. Това е направено за да не се раздробява земята и да няма мега земеделци. Втория и следващия са ги пращали да учат ставали са Заначтчии или военни или ратаи(по-бедните)Така е било и за Българите. Всички наследници са равноправни е след 39 година и правата на жените включително да гласуват
211
1
 
5
 
! Отговори
Киро Кирката преди 8 години
А още по-малко с писане на глупости за отношенията България - СССР ще промените факта, че сега Русия в Сирия потроши не само главите на бандата касапи, създадени и спонсорирани от САЩ, но и смаза носовете на цялата бандитска клика, наречена "Запад"!
210
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 352 353Недеструктивен начин ли? 1. Връщане на земята в реални граници. 2. Определяне на часта от работещото ТКЗС за теб. Ако искаш да излезеш ТКЗС се задължава в еди какъв си срок да ти изплати еди колко си пари. Вярно някои щяха да фалират но доста щяха да оцелеят и КООП щеше да запази пазарите си. А в най-добрите веднага щеше да се намери кредитен милионер да инвестира ако имат гарантиран пазар.КАКВО стана РАЗДРОБИ СЕ с падане на себестойност и всеки си взе парче реално ненужно
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 319 бЪЛГАРИНПРЕПРОЧЕТИ ИСТОРИЯ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ СА РЕШАВАЛИ ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ А НЕ САМО РУСИЯ . РУСИЯ ИСКАЛА ЗА ОНИЯ ВРЕМЕНА НЙ_БЛАГОПРИЯТНИЯ ИЗХОД НО ДРУГИТЕ НЕ СА БИЛИ СЪГЛАСНИ. АРХИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ ПОВЕЧЕ КАТО ИСТОРИК ТИ ГО КАЗВАМ
208
1
 
2
 
! Отговори
Киро Кирката преди 8 години
До Анонимен 341Толкова бехме бедни, че немаше българин без собствено жилище! Селата беха пълни с деца, къщи като прогимназии, хората имаха пари и стоките все не стигаха!!богати хора и беден пазар - мечтата на всяка икономика!Тикви малограмажни, с писане на глупости нема да избутате България там, където беше преди 25 години по всички класации! Не можете да боядисате това, което построи Тодор Живков!
207
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 345Само един Въпрос КОИ бяха СЪВЕТНИЦИТЕ НА ВИДЕНОВ - РАНЪТ, Ротшилд и сиеРусия с това няма нищо общо сори да те разочаровам. Русия тогава беше в по-голяма помийна яма управлявана от алкохолика Елцин.
206
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен335Продаваше стоки под себестойноста им на кой? Спонсориране на СОЦА.РФ ни достави стотици бронемашини и други оръжия след 1990 за да си изчисти дълга към БГ. След това нашите дупедавци затриха КООП ... и о неправилен начин върнаха земята като разрушиха КООПерациите и ТКЗС - Да правилно е да се върне земята но го направиха по най-деструктивния начинПазара СССР в частност РФ беше заето от другиНие фалирахме и го ядем тоя и до сега
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 322Ми айде реализирайте некой про-български проект най накрая, че без проекти се върнахме у средата на 20-ти век, точно преди ВСВ! Нали тогава сме били икономически тигър?! С две юзини и три германски цигарени фабрики и една за кожухчета за Източния фронт! Направо сме мачкали икономически! гуагагахуа.
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 336Абе вий *** сте с големи дупки в мозъците си бе. Ти знаеш ли колко по-бедни бяхме през 1988? Не знаеш щото си на 25 и вярваш на разни комунистически старчоци.
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо комплексния индекс на човешко развитие, чрез който ООН мери равнището на развитие на отделните държави и грижата за човека в тях, България се е сринала от 26-о място през 1988 г. на 57-о място през 2013 г. Зад лозунгите за демокрация бяхме докарани до просешка тояга. То хубаво казваш на другите че са *** но явно ти си най-големият *** ,след като от лъжливи предпоставки /Лукойл/ извеждаш "правилни" изводи.
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА какво може да бъде България без социализма, СИВ, Варшавския договор и СССР вече видяхме - след 25 години свобода се бориме като прасе с тиква със себе си и още не можем да разрушим всичко, което България построи за 40 години комунистически тормоз! Още не можем да стигнем нивото си от 1988 г!
201
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 327За 44 социализъм БГ фалира 3 пъти да но знаеш ли защо? Първата вълна на индустриализация беше финансирана с пенсионните фондове и те не бяха възстановени. Доведе до първия път когато БГ не можеше да плати пенсиитеи ФАЛИТ. Следва СПОНСОРИРАНЕ НА СОЦИАЛИЗЪМА да сме ЛОЯЛНИ ПАК ФАЛИТ БГ няма просто ресурсите на СССРИдиотщината с турците - и АСАМБЛЕИТЕ Знаме на мира пр 3-4 Милярда всяка с падане на производството от мюсюлманите в БГ - ПАК ФАЛИТЕ ДС/БКП или СССР е виновен?