Убиха човек на зомби фестивал в САЩ

Мъж открил огън, полицията го издирва
18 окт 2015 10:55, Александър Попов
44
Убиха човек на зомби фестивал в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Един човек загина и четирима бяха ранени вчера след като неизвестен мъж откри огън по време на ежегодния фестивал
ZombieCon в американския град Форт Майърс, щата Флорида, съобщи телевизия Ей Би Си, цитирана от ТАСС.

Инцидентът станал точно преди закриването на фестивала. Полицията е отцепила мястото на стрелбата и издирва нападателя.

Фестивалът се провежда от 2005 г. в навечерието на празника Хелоуин и е посещаван средно от около 20 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: зомбиСАЩзагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
Не знам кой е "кон с капаци" тук. Аз ти говоря за български народни обичаи, които са част от европейската традиционна култура. За да научиш нещо по този въпрос не е нужно да гледаш телевизия, а да четеш етноложка книжнина (има такава наука, наречена етнология).Този "Празник на зомбитата", изкуствено прикрепен към Хелоуин, НЯМА европейски произход. Той също е езически, но принадлежи на друга раса. И също е комерсиализиран.Сатанизмът е нещо съвсем друго, обяснено е в религиоведската книжнина.
19
0
 
0
 
! Отговори
От 36 до 37 преди 8 години
Гледам, че си голям разбирач и няма да споря. Само ще ти задам два въпроса: Какво да направим, за да сме по-добре? Как да го направим?
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо наистина посетих САЩ. Второ как реши колко процента е ГМО-то там? Трето, 90% ГМО там означава, че там има 90% селяни и не си далеч от истината. Четвърто, държа на БГ на нашите ценности, култура и традиции. Празнувам Заговезни и пет пари не давам за Хелоуин. Пето не съм и няма да имигрирам в САЩ. Шесто, искам да помогна БГ да е по-добро място за живеене.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да посетя САЩ и аз пишех подобни коментари. Миналата година бях там. Нещата изглеждат много различно от това което ни се представя. ГМО и бързото хранене там го посещават само ниско интелигентните селяни. Всеки с повече акъл внимателно подбира какво яде и води здравословен живот. Има домати, които имат вкус на пластмаса има и такива които имат вкус на домати. При нас 99% имат вкус на пластмаса. Помислете кой ви промива мозъка...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не замбита, а ЗАМБИ! )))))
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, в щатите броят на зомбитата стремително расте и скоро този фестивал ще се превърне в национален празник. Жал ми е за тях, но повече ми е жал за нашите д у п е давци дето им пригласят тук и унищожиха България за шепа банкноти без всякакво покритие. Това може да го направят само едни много прости и алчни хора!
14
6
 
4
 
! Отговори
Имам Баялдъ преди 8 години
Работата е Аллах Акбар ;)))
13
0
 
9
 
! Отговори
Продължение на 26 преди 8 години
Всеки, който е излизал вън от дома си в периода от Игнажден до Йордановден, е носел у себе си амулети, които да го предпазят при евентуална среща с вампири, таласъми, караконджоли и тем подобни. Така е вярвал българинът.В края на зимата пък - около Заговезни,всеки европейски народ има маскараден обичай, чрез който се прогонват силите на злото, а наскоро след това настъпва пролетта - така са вярвали.Днес на Запад стимулират интереса към този древен празник, за да реализират търговски печалби.
12
4
 
5
 
! Отговори
До 20 и 22 преди 8 години
Това не е празник на преклонение пред Сатаната.Това е осъвременен вариант, на стар езически обичай, който се съдържа в културата на всички европейски народи. Според вярванията на всеки един от тези народи, в началото на зимата или около периода на зимното слънцестоене, има един или няколко дена, когато силите на Отвъдното нахлуват в човешкия свят. Според нашия народ, такъв период са дните от Игнажден до Йордановден - вярва се, че всеки, на когото се наложи да излезе навън нощем през този период
11
0
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
А куршумът сребърен ли е? Да не вампиряса зомбито? И защо само един е утепал, то в краварско нормата е 10/ 15 чиляка Ве. Даже не е новина. Калпав стрелец.
10
1
 
14
 
! Отговори
зомбии преди 8 години
За съжаление техните марионетки, които ни управляват искат и нас да превърнат в "Замбита" и до някъде успяват, къде с пари, къде с промивка, вече има и у нас едни 10-20%, дето са като тях.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто празникът, такъв и финала! Нищо по нелепо и изчанчено от този Хелоуйн света не познава! В малките населени места събират килограми сладкиши, който отиват директно в ***, защото родителите не смеят да рискуват с отрови в храната. Да въздигнеш грозотата и смъртта, всичко будещо отвращение в култ - това на практика е този "празник".
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересна работа какви са тия американските ченгета не правят ли обмен на действия като нашите . Нашите тук обикновено при такива неща или седят в ръцете в джобовете или са се подпрели някъде и си цъкат на телефона.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zombie фестивал.... каква ирония че зомбираните американци се правят на зомбита като по този начин се опитват да покажат, че всъщност не са, но дори и това не им се получава
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NA SNIMKATA E IZOBRAZENA USA KULTURA
5
0
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
решил е да вкара малко реализъм
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЩО ЧУДНО ЗОМБИТО ДА ГО Е НАПАДАЛО ИЛИ ДА СЕ Е ПРИБЛИЖАВАЛО КЪМ НЕГО!!!ТОВА Е БИЛ ИНСТИНКТ ЗА САМОСАХРАНЕНИЕ!!! ПЪК И ЧОВЕКЪТ Е БИЛ ЯКО ПАФКАЛ ТРЕВА ПРЕДИ ТОВА :DКИЛ ТХЪ ЗОМБИЕ, КИЛ ТХЪ ЗОМБИЕ
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сатанистки ритуали
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До: 6 ако някой те застреля с картечница в главата сигурно ще ти е много приятно, нали?
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами там постоянно или някой го убивт, или правителството си съчинява истории с убийства. Защото в САЩ изборите са нагласени след като ЦРУ премахна Джон Кенеди, който беше последния истинския президент на САЩ.