Проблемът на Острова - детските за българчета и румънчета

Страхуват се от нас, където сме назад в тази класация
19 окт 2015 16:39,
39
Проблемът на Острова - детските за българчета и румънчета
Снимка: GettyImages

Все повече източноевропейци, работещи във Великобритания, подават заявления за детски надбавки, пише "DailyExpress". Броят на българи и румънци, които са подали молби за получаване на детски надбавки, въпреки че децата им не живеят в страната, е скочил от 154 на 446 в рамките на 5 години.

Общо 687 деца, живеещи в страните от бившия Съветски блок, сега получават пари от британския данъкоплатец. Общо £12 584 струват децата на британския данъкоплатец за една седмица, или £655 000 на година.

Сумата обаче е просто малка част от почти 30-те милиона британски лири, които всяка година получават деца от Източна Европа. Данните са част от разчети на правителството на Острова. За последните пет години Великобритания е изплатила 136 милиона лири за деца, които не живеят в страната.

Оказва се обаче, че българчетата и румънчетата не бива да тревожат прекалено много британския данъкоплатец. Най-много от парите му източват децата на поляци, които са емигрирали във Великобритания.

Така за последните пет години децата на полските емигранти са получили £115,7 млн. във вид на детски надбавки. Някои от семействата получават надбавки за 5 или повече деца.

Словаците получават второто най-голямо парче от пая. £7,3 млн. са получили децата на словашките емигранти. Литовците са последни в челната тройка с £5,9 млн., а веднага след тях са латвийците, които получават £3,3 млн.

Челната петица завършва със северните ни съседи - за румънски деца са изплатени £1,3 млн. през последните пет години.

Къде сме ние? България, заедно с Чехия, Унгария, Естония и Словения са получили общо £3,1 млн. от 2010 година насам.

Плащанията са напълно легални, заради разпоредба на ЕС, според която един работещ родител може да получава детски надбавки в страната на пребиваване, дори и детето му да не живее с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Г Г преди 8 години
До АнонименИ ти много знаеш, само да те информирам, че през изминалата и тази година, валежите в България са над тези в Англия, като количество ... и това мога да го заявя отговорно ... ама вие сте все знаещи и можещи, затова от такива като вас, останалите около вас го ядат здраво ...
20
0
 
0
 
! Отговори
ГГ преди 8 години
До ДЕТСКИ-ЙОКЯ пак? 137 паунда след данъци на ден? И то неквалифициран работник? Май не сте си пили хапчетата ... ама въобще не сте ...
19
0
 
0
 
! Отговори
ГГ преди 8 години
До 111Като си много отворен/а, защо не си сложиш реален профил, а? Смехоранчета някакви ... ти явно си просяк, за да говориш така ...
18
0
 
8
 
! Отговори
Пффффф преди 8 години
Честно ли 687 европейски деца са проблема на 60-милионна държава, която е сред най-богатите в света? И това при положение, че поне 3000-5000 родени в британия сега се бият за Ислямска държава.Айде стига глупости сте писали. Това е все едно ние в БГ да кажем, че примерно държавата ни не върви примерно заради испанците, които работят тук.
17
0
 
11
 
! Отговори
Даката преди 8 години
Бозавите англичанчета така са ги научили- са да мрънкат. На мен не ми дреме какво си пишат. Местя го в другия крачол и си пия биричката.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая статия чистачкана на офиса на днес'.бг ли я озаглави.Много е скаран с българската граматиката този автор.Авторе, вземи си парите от даскала по граматика, защото не ти е дал знания.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЕТСКИ-ЙОКtaka e polagat se,no mi stana intersno kade gi davat tezi 137gbp na den pri minimalna stavka za 4as sredno ot 7-7,30 paunda.?Molia spodelete s nas...
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЕТСКИ-ЙОК15AMI VIE MONGOLZITE STE TAM SAMO DA IZTOCVATE SOZIALNITE SLUGBI,DA KRADETE ILI V NAI-DOBRIA SLUCAI DA MIETE TOALETNITE I MNOGO DA SVIRITE S USTA.
13
1
 
18
 
! Отговори
ДЕТСКИ-ЙОК преди 8 години
Поредната глупост...Детските полагащи се за двете ми деца (месечно) се равняват на точно на 137 GBP. Това е цифрата ! Кой ли обаче идва заради тази сума ? Това е дневното заплащане след данъци (чисто) на един неквалифициран работник. Тези пари се полагат на децата, те са за тях ! Парите не са много, но никой НЕ може да ги пипне, прехвърля в болнични или пенсионни фондове . Но причината да съм тук е тази,че ДЪРЖАВАТА си е на мястото и не си позволява да се еб..ва нито с майки,бащи или деца !
12
1
 
14
 
! Отговори
правилно преди 8 години
Мързеливите англичани като не искат да работят, ще плащат и още как
11
0
 
16
 
! Отговори
??? преди 8 години
Я дайте линк към статията.Искам да си я прочета сам.Да видя от кой брой е,коя дата.Че нещо много нагласена ми се вижда.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато им отърва, британците показват само половината сметка. Повечето родители на тези деца работят и плащат данъци и осигуровки в Англия. Българите без деца също. Не е трудно да се изчисли тази сума и да се съпостави с изплатените детски надбавки. В крайна сметка Англия е на печалба от българите. Разликата отива за безбройните емигранти от бившите колонии, новите преселници-мюсюлмани и собствените им нефелници.Избора е- европейски християни или примитивни мюсюлмани.
9
4
 
16
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Ами тези "българчета", на които английските данъкоплатци осигуряват издръжка, те от кой етнос са? И не получават ли и тук детски надбавки, каквито се полагат заради това, че майките им не са омъжени? От колко вимета бозаят тези уж-българчета?
8
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СМЕШНИЦИ!!!!!ЗАЛЯТИ СА ОТ ИСЛЯМ И БЕЖАНЦИ ЗА НАШИТЕ 500 БЪЛГАРИ ВСИЧКО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ!!!ЛИЦЕМЕРИ
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То не е само там, просто ингилизите го казват. Колко отиват в други страни да родят и да вземат детски ...
6
66
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aми как да не се страхуват ? Българинът е станал модел на криминализъм и наглост, на помиярщина и крадене. Въобще, долна работа е българина! Така го познават в чужбина от действията му. И в България е същия!
5
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им имам представите за проблем! Значи не е проблем, че сигурно 1 млн. всякакви ще ги залеят, а детските на няколко десетки хиляди бели деца са проблем? Нищо, като са толкова умни с тия пари ще си развъждат талибани.
4
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига бе. От техните бивши колонии се влачат всякакви , но на тях никой нищо не им казва. Най-онеправдани на Острова са нормалните бели работещи хора и само се търсят сензации кой им е окрал парите. Догодина като излезнат от ЕС, дано да могат да прецезират до отделни индивиди, а не националности.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
655 000 £ на година. Муха ги ухапала.
2
1
 
94
 
! Отговори
Гьобелс преди 8 години
Алоууу, пак тенденциозни статии.Нали родители работят и плащат данъците си там.За какво източване пишете.Или се гони измислена сензация.