Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста

Между 120 и 160 убити от осмина главорези, вероятно от ИД
Обновена: 14 ное 2015 07:18 | 14 ное 2015 07:15,
231
Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста
Снимка: Reuters

По различни данни между 120 и 160 души са убити, повече от 200 са ранени в Париж и прилежащата му община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие след серията от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица.

Още по темата

Терористите, най-вероятно седем или осем души, са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала "Батаклан", където взе заложници.

Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се игра приятелски мач между Германия и Франция.

Именно там беше началото на кървавата нощ в Париж. Видеокадрите показват реакцията на футболистите. 

Въпреки съобщенията за стрелба и убийства в други части на централен Париж, мачът продължи до края. Франция победи Германия с 2:0. Стадионът беше заключен и никой не бе пуснат да влиза или излиза преди края на срещата.

След мача публиката беше свалена на терена и евакуирана. Видео, заснето от от зрител на излизане, показва как тълпата пее "Марсилезата" в коридора към изхода.


Повече от сто са жертвите от заложническата драма в "Батаклан". Френските специални части щурмуваха залата, при което тримата терористи се самовзривиха, а коланът на четвъртия избухна, след като бе неутрализиран.

В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20 и пристигна на мястото на трагедията.

Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери пък изразиха шока си от събитията и заявиха подкрепа към французите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше Оланд да е между жертвите, щото е от главните виновници за касапницата в близкия изток, ато кво стана обикновенните хора обраха пешкира, а Оландчо го измъкнаха като прани ***, трябваше да го оставят поне да гледа, мършите първи се спасяват, ако тука стане нещо такова познайте кой първи ще се омете от опасната зона.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващата мишена кое ще еЛувъра или айфеловата кула
124
0
 
1
 
! Отговори
Васо преди 8 години
"След мача публиката беше свалена на терена и евакуирана. Видео, заснето от от зрител на излизане, показва как тълпата пее "Марсилезата" в коридора към изхода".Пък тъпата бг журналистическа клоака, нарича великия френски народ тълпа.
123
2
 
4
 
! Отговори
Набор 54 от Сливен преди 8 години
Копнея за моята силна Трета Българска Армия, унищожена от ПРЕДАТЕЛИТЕ на Българския Народ, начело със Симеон Паси. И сега съм готов да управлявам ГРАД-а и да изгоня американците от Ново Село, достатъчно е 1000 добре обучени запасняци да се обединим.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!
122
0
 
2
 
! Отговори
демограф преди 8 години
Целта е цивилизацията да клекне пред терора и диващината. Дивашките нападения искат да накарат страхливците да склонят глава пред терора и диктатурата и да си мълчат. Когато/ако това стане, всички тук които апелират да не се казва истината за ислямския фанатизъм и руската агресия, апелират цивилизования свят да се покори на диващината. Забравят, че те също са част от този цивилизован свят и че призовавайки за снишаване, диващината ще стане част от техния живот.
121
1
 
3
 
! Отговори
чип и дейл преди 8 години
Стига с тва Шарли Ебдю бе!! Нали знаете вестничето на кой е собственост. Те пишат, квото им се распореди. И провокират .. против когото им се разпореди. И после страдат обаче невинни. А пука ли им на собствениците?
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кати се вгледате внимателно ще разберете че глобалната посока на света е такава каквато решат юдео масоните и човешия живот не струва нищо. Всички вие за тях сте просто кайма от която си правят каквото си поискат
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко още кръв трябва на Европа за да разбере че трябва до стои до Русия и заедно с нея ???Пак русски народ( как то обикновенно) ще спаси света от тези, които го унищтожават.
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Френската революция е юдео масонски проект, ислямска държава е юдео масонски проект. Кой превръща света в цирк?
117
2
 
4
 
! Отговори
ейй... преди 8 години
До от Сащмай нямаш скорошни ясни спомени-атентата срещу "шарли ебдо"(нарочно е с малки букви ,защото всички там са малки човечета) не е от преди месец-два,нито пък бежанската криза....объркал си посоката ....гледай на запад,не на изток
116
1
 
5
 
! Отговори
БОЧКО преди 8 години
Спомнете си кой създаде муджахидините
115
1
 
5
 
! Отговори
така,така.... преди 8 години
обещах си ,като зареват "франсетата",да им драсна няколко карикатурки,да запрятат ръкави и "шарлитата"-руския самолет им се привидя като порно,тука направо да мислят за трилогия,тетралогия....и т.н.
114
2
 
3
 
! Отговори
До Евроатлантик преди 8 години
Въже за такива като вас.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 147Във вчерашния си брой "Шарли ебдо" помести нова карикатура по повод катастрофата с руския самолет в Египет на 31 октомври, при която загинаха 224 души. Този път рисунката е публикувана на корицата на списанието и е с непристоен характер, отбелязва ТАСС, без да добави подробности.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/13/sharli-ebdo-za-polet-a321-nai-nakraia-***.283108
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евроатлантикти си украински неонацист ами *** там
111
21
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Основната цел на страните от евроатлантическия съюз сега трябва да бъде ожесточаването на санкциите срещу Русия. Kартината на окупираната от руски войски Украйна припомня няколко истини, главната от които е, че само заедно Европа и САЩ могат да запазят либералната демокрация като централна доктрина за организиране на световните дела. Само една Атлантическа икономическа свръхсила може да устои на икономическите бури, като НАТО трябва да гарантира "твърдата сигурност" на този съюз.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карлос Чакала трябва да се освободи от затвора и да стане главен консултант за борба с тероризма. Не знам някога действията му да са били насочени срещу невинни хора с изключение на убития полицай за който е в затвора. Сами факт, че взе за заложници сбирка на ОПЕК е показателен срещу какво се бори!
109
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всеки е очевидно, че Русия не може да живее без външен враг, иначе комунистическият режим в Кремъл ще се разпадние - факт. Затова съветският диктатор-терорист Путин постоянно се стреми да подклажда нови войни по целия свят, защото знае, че рейтингът му е на нулата, а тероризмът и войните са единственият му шанс да запази властта. Но и неговото време идва - ако продължи санкциите ще са бавни и постепенни, но жестоки и неотменими във времето - Русия ще бъде задушена икономически!
108
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин продъжава с плоските си евроазиатски практики, но те са контрапродуктивни за Русия.
107
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ч у г у н и ,не сме забравили какво направихте в Украйна. Скоро започва въоръжаването. Дано издържите...