Едни се правеха на мъртви, с тела защитаваха приятелите си...

Членовете на Eagles of Death Metal разказват за ужаса в "Батаклан"
Обновена: 22 ное 2015 17:03 | 22 ное 2015 17:00,
29
Едни се правеха на мъртви, с тела защитаваха приятелите си...
Снимка: Facebook

Американската рок банда "Eagles of Death Metal", която свиреше в парижката концертна зала "Батаклан", когато терористи откриха огън по зрителите и убиха близо 90 от тях на 13 ноември, разчупи мълчанието за случилото се, съобщи "Фигаро".

Членове на бандата дадоха видеоинтервю за американското списание "Вайс", в което описват клането, което е станало.

Още по темата

Пред основателя на "Вайс" Шейн Смит вокалистът на групата Джеси Хюс, седнал до своя колега Джошуа Хоум, който не е участвал в концерта в Париж, разказва с приглушен от мъка глас как няколко жертви на атаката са потърсили убежище в гримьорната на групата, преди да бъдат екзекутирани от терористите.

"Вайс" е качил в сайта си само 30-секунден откъс от интервюто. Пълния текст ще бъде излъчен идната седмица.

"Много хора се скриха в нашата гримьорна и убийците успяха да влязат и да ги избият всичките с изключение на едно момче, което се беше скрило зад коженото ми яке", разказва Хюс.

"Хората се правеха на мъртви и се страхуваха толкова много. Една от причините, поради която толкова много хора бяха избити, беше че те не искаха да изоставят приятелите си. Толкова много хора застанаха пред други хора, за да ги защитят", разказва Джеси.

Бандата остана невредима в атентата и в изявление в четвъртък тя каза, че е ужасена от случилото се и все още се опитва да го превъзмогне.

"Въпреки че сме свързани в болката с жертвите, феновете, семействата и гражданите на Париж и с всички, засегнати от тероризма, ние сме горди, че заедно се изправяме с нашето ново семейство срещу тероризма и че сега сме обединени от една обща цел, тази на любовта и на състраданието", се казваше в декларацията на групата, която анулира всички останали концерти от турнето си.

Сред жертвите от "Батаклан" бяха Ник Александър, продавал продукти с марката на бандата в дъното на залата, и трима служители на музикалната къща Юнивърсал, с която работи бандата.

Благотворителната организация на Джошуа Хоум - Суит стъф - пък обяви, че всички дарения, които ще получи до края на годината, ще бъдат предназначени за семействата, засегнати от атентата в "Батаклан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък четох, че са го продали на 11 септември тази година. След 40 години.
19
0
 
8
 
! Отговори
adsa преди 8 години
Не рабрах бандата как е оцеляла,след като всички в гримьорната са избити?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко ирония е че името е сходно с БАТАК.И един ден когато ислямистите имат голямо мнозинство във Франция, както ДПС имат при нас, в учебниците им ще се учи че тия не са терористи а борци за социална сраведливост...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А още по удивително ми изглеждаше като прочетах в един чужд сайт, че Батаклан е бил собственост на евреи, които са го продали през месец септември тази година...
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удивително... От бандата никой не пострадал.
15
3
 
5
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
"ние сме горди, че заедно се изправяме с нашето ново семейство срещу тероризма и че сега сме обединени от една обща цел"Така е, разделяй и владей както е казано, задава се много по-страшно идните години според мен. Насъскват един друг и после друг ще обира лаврите.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли bataklan на турски е блатото?
13
8
 
10
 
! Отговори
Hitler преди 8 години
Interesno zashto nqma nito edno video po internet na klaneto...tiq filmi gi znaem vsichko e izcenirovka masonska!
12
1
 
4
 
! Отговори
mda преди 8 години
До платените както винаги минах да ви пусна по един минус без да ви чета... Все още не са ми казали дали си получавате надника и за таак нацъканиминуси без да ви четат... само един плюс сложих... до следващата статия
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отидеш и да разстреляш 80 невинни на концерт заслужава жестоко наказавие.
10
5
 
25
 
! Отговори
Нетолерантен преди 8 години
Забелязахте ли ,че откакто се случи този терористичен акт от БХК не са дали никакъв коментар ,стана невидими ,забравихме за тях.....БХК къде сте бе гугутки ???Сгушихте се също като бити мъже който си падат по меже....
9
4
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Добре, че терористите не са използвали пиратки. Не ми се мисли какво щеше да стане.
8
3
 
12
 
! Отговори
sasho преди 8 години
tea evreioski muzikanti s bronejiletki li sa bili v toia dajd ot kur6umi va
7
3
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
Напоследък често и упорито се повтаря как много хора са се спасили като са се престрували на мъртви. Значи, това че сме го гледали по филмите е едно на ръка. Гледали сме го.От друга страна, ясно е че ако се навираш пред оръжията на враговете имаш по-малък шанс да не те гръмнат.Обаче също така имайте предвид, че и терористите (и други престъпници) правят контролни изстрели и в тези, които не мърдат. Ей така - за всеки случай. Така че тази тактика не винаги ще ви спаси от куршума.
6
4
 
2
 
! Отговори
сержант валков преди 8 години
е тия ептен бутат масло напално ненормални ли са са *** маи натам отива работата
5
7
 
10
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Скрили са се, правели са се на мъртви, ама в същото време прикривали с тела приятелите си ... ? Ок това някак си ще го проумея, ама на death метъл концерт, толкова хора и никой да не нападне терористите? От американската група никой не е пострадал?
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ЖЕРТВИТЕ НА ТЕРОРИЗМА В СИРИЯ ОТ 4 ГОДИНИ И ВДИГАНЕ НА ОРЪЖЕЙНОТО ЕМБАРГО НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ Т.НАР.ЗАПАД,ПО ТОЧНО ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ХРИСТИЯНАКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,ЗА ГЕНОЦИДА В ЙЕМЕН СЪЩО НИТО ДУМА ОТ ТЕЗИ,КОНТРОЛИРАТ ПРЕСИТЕ И ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** защо тези отвратителни терористи ни нападат недоумяват западняците ние сме си толкова готини, пием си по заведенията, ходим на мачове и концерти, наслаждаваме се максимално на живота, просто не разбираме как е възможно такива прекрасни хора като нас да предизвикват омраза!?..Отвратителните терористи ни нападат, именно защото сме красиви, умни и богати. Удрят ни, защото ни мразят и ни завиждат..
2
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все повече се вижда как пропагандата работи 24/7.Разбира се,че е трагедия смъртта на невинните французи но при положение ,че повече от 200 руски граждани загинаха при същите обстоятелства-тероризъм и такъв акт имаше и в Ливан,но няма дума за това...все повече замирисва на що ли?
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние какво да направим сега, пречеха ви Кадафи и тоя и оня, ама некои не ги ли държиш здраво за врата почват да буйстват, да не бяхте бъркали в кутията на Пандора .