Ердоган с половин уста: Не сме враждебни към съседи!

Турският президент твърди, че свалили самолета "по правилата"
24 ное 2015 21:50,
313
Ердоган с половин уста: Не сме враждебни към съседи!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е атакувала единият от двата руски самолета, нахлули във въздушното й пространство, "както е по правилата". Той добави, че Анкара не е враждебна спрямо своите съседи, предаде "Хюриет".

"Въпреки всички предупреждения боен самолет с неизвестна идентичност е бил свален, както е по правилата. За нещастие самолетът е продължил със своето нарушение, въпреки, че е бил предупреден десет пъти. Нашите F-16 са свалили самолета в резултат на нарушение", заяви Ердоган.

Още по темата

По думите му всички трябва да уважават правото на Турция да защитава собствените си граници.

"Турция искрено подкрепя опозиционни сили в Сирия. Но никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент", добави турският президент.

Припомняме ви, че по-рано руският президент Владимир Путин заяви, че самолетът е бил свален от ракета въздух-въздух, изстреляна от турски изтребител Ф-16. Според думите на руския президент в момента на нападението руският Су-24 се намирал на височина 6 000 метра и е бил на 1 км от турската граница.

Путин нарече случилото се "удар в гърба", нанесен на Русия от "съучастници на терористите".

Президентът на Руската федерация подчерта, че сваленият Су-24 не е застрашавал Турция по никакъв начин, защото е провеждал операция срещу забранената в Русия терористична организация "Ислямска държава".

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Путин заяви, че атаката на турските ВВС срещу руския Су-24 в Сирия ще има сериозни последици за отношенията между Русия и Турция.

Междувременно турски източници съобщиха, че руските пилоти от сваления самолет са живи. Турските власти се опитват да постигнат освобождаването на руските пилоти от сирийски опозиционни бунтовници в Сирия.

Предходни информации, идващи от източници близки до сирийската опозиция, съобщаваха за това, че след катапултирането му единият руски пилот е бил убит от сирийски бунтовници, а вторият се водел за изчезнал, припомня Франс прес.

Туркменски сили в Сирия пък казаха, че са застреляли и двамата пилоти от руския самолет, предаде по-рано днес Ройтерс, като цитира Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада.

Той дори твърдеше, че пилотите са били простреляни още по време на катапултирането от машината и добави, че това е станало близо до сирийското село Ямади. Заместник-командирът показа и парче плат, за което твърдеше, че е част от пилотски парашут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердогане *** твар,Лавров щеше да идва на посещение в сряда,но ти заби ножа Юдо в гърба на Русия,за да служиш на станата и плановете за световно правителство под антихриста,сега е вашето време но Исус Христос като се върне Той ще ви даде заслуженото!А може и Русия преди това да преименува ИСТАНБУЛ НА КОНСТАНТИНОПОЛ
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И АЗ НЕ СЪМ ВРАЖДЕБЕН КЪМ СЪСЕДКАТА ЗАТОВА И ГО НАВИХ КОЖЕНИЯТ ЧВОР.
30
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ердоган закъса, ама здравата..тръгна моментално да лиже *** на обама..намери с кой да се закача....
29
1
 
17
 
! Отговори
ВП-ЕН ФОРЕВЪР преди 8 години
ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ТОЗИ НЕ Е КАСАПИН!!!!!!АКО ЕРДОГАН БЕШЕ НАЧЕЛО НА РУСИЯ ДА Е ИЗБИЛ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НАРОД ОТ ПУТИН :DСАМО ЕДИН КАСАПИН МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ДРУГ КАСАПИН :D
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единия сваля самолети другия само размахва пръсти и всички пишат какво щяло да стане сега с Турция - да *** кухундерите !
27
1
 
16
 
! Отговори
прясна ли е преди 8 години
Така ли е изглеждал Брут на стълбите с нож в ръка,винаги съм се чудил...
26
27
 
6
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 8 години
TURCHINA OT NIKOY NEGO E STRAX
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крейсер Москва, оснащнный системой ПВО Форт, аналогичной С-300, займт район в прибрежной части Латакии. Все цели, представляющие для авиации РФ потенциальную опасность, будут уничтожаться. Об этом сообщается в заявлении Минобороны.Ждм с нетерпением авиацию турции
24
4
 
33
 
! Отговори
българина преди 8 години
Пророчества: Старецът Йосиф за войните в Последните временаОт Стопанина на 12.02.2012 г. Раздел: Пророчества | Дата: 12.02.2012 г. в 13:58 ч.По думите на стареца Йосиф, Америка ще претърпи страшно поражение. Папската църква след този крах никога повече няма да се въздигне. Русия ще освободи Константинопол. И след кратко време ще го предаде на Гърция, което е нейна отдавнашна мечта 600 г. по-късно отново градът ще е в нейни владения. Една трета от турците ще бъдат убити, друга една трета ще приемат православието, а една трета ще бъдат прокудени в пустинята. (Отново ед
23
1
 
37
 
! Отговори
Този е нагъл преди 8 години
По правилата значи, гърците всяка година имат доста поводи да действат по правилата в Средиземно море.
22
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън НАТО от България!
21
2
 
37
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 8 години
Тези са луди! Мислят си, че ако разпалят война ще им се размине.На какви откачени приятели и съюзници се нахендрихме с това НАТО?
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но тази цяла България колкото един град в Бурса ви разби в Балканската война и ви взе територии, нали?
19
2
 
62
 
! Отговори
1 преди 8 години
Последствията според мен:- Ще има дипломатическа война. - Русия ще спре няколко стотин хиляди туристи да посетят Турция.- Турски истребителя няма да посмеят да нарушат сирийското въздушно пространство по обясними причини. - Туркмените ще влязат в историята на унищожените с тежка артилерия ако не се предадат. - Идеята на Турция за буферна зона в Сирия умря окончателно със сваления самолет. За мен в момента е загатка как ще се възползват кюрдите от цялата картинка.
18
4
 
44
 
! Отговори
boc преди 8 години
Този мръсен турчин настъпи мотиката!Сега ще яде какалашката и му остава само да се извинява!!!
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм риски пилот! туция, защо мълчиш? Не ти ли стигат Батак и Армения?
16
37
 
4
 
! Отговори
Рънърса преди 8 години
българина, *** си като типичен българин ... цяла България има население колкото един град Бурса, за армията им да не говорим ... пий си ракията не се занимавай с глупости!!!
15
3
 
27
 
! Отговори
руснак не прощава преди 8 години
Фе$а се възприемаше за фактор , но май разбра на какъв кол се надяна след като краварите го употребиха и сега се чуди как да изскубе .
14
2
 
37
 
! Отговори
mamadarka преди 8 години
То това го чака тепърва Ердоган - да се извинява.
13
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган оглу яко го загази. Преди НАТО да успее да си върже обувките, русите така ще ви го сложат, че ще ви остане само да охкате и да викате ОХ-ОХ-ВАЙ-ВАЙ.