Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 29 ще въоращават рускините работеши по гръб в Истамбул ли сериозна сдила са към 12 000 мамашки ХА ХА ХА
15
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, турците са направили добро на Путин! Той нали е с аутизъм. Всякакъв стрес е полезен за него!Едно време са подлагали такива хора на електрошокове, но напоследък тази практика е изоставена като нехуманна. Трябва друг тип стрес, мотивационен и психологически. Така чеПутин може само да благодари за стреса!
14
3
 
29
 
! Отговори
Баба Ванга преди 8 години
Туркия ке падне!
13
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В района, в който е свалено това Су, няма ИД! НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! ФАКТ! За сметка на това има тюркмени, които са част от умерената опозиция срещу Асад! Тюркмени, които се подкрепят от Турция, която предупреди Русия да не ги закача! Ясно е какво е правило това Су там, с изключен транспондер! Ясно е, че в стремежа си да се изниже незабелязано е навлязло леко в турското въздушно пространство! Ясно е също, че не е отговорило на предупрежденията за да не се разбере, че руски самолет е нарушител
12
3
 
28
 
! Отговори
Jj преди 8 години
Искам Русия да смаже Турчулята - Ей това ще е война на войните - да ги разкатаят и ЕрДоган да си замине.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина е навлязло в турското пространство Су-то е трябвало да бъде свалено, напълно нормално! Друг е въпросът ако наистина не е навлязло, това никой не може да знае, освен руските пилоти!
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15 Ченгис хан е завоювал русия през ЗИМАТА АКО НЕ ЗНАЕШ
9
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой вече не вярва на руските лъжи! Както нямаше и руски военни в Украйна и в Крим, нали?
8
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският самолет се връщал от мисията си и не е имал никакви боеприпаси на борда си когато е бил ударен буквално в гърба.Типично по турски!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10 въй а не са ли фашисти пратени от папата да вредят на без аналоговия мамашистан ХА ХА ХА
6
1
 
65
 
! Отговори
Глупав турчин преди 8 години
Доста подло от страна на Турция да атакува самолет, който бомбандира терористите в Сирия. На чия страна е всъщност Турция сами си отговорете? Явно след като Русия им спира приходите от петрола на ИД са се разбеснели яко в Ангора.След изявлението на Путин, че ще има ответни икономически мерки спрямо турските курорти на борсата в Цариград лирата е поевтиняла, тя и без това е в девалвация от две три години.
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще се обясняват и оправдават известно времеПосле уж всичко ще отшуми.....и ще има изненадващ удар от руснаците..Малко още студ им трява....те през зимата по добре воюват
4
8
 
2
 
! Отговори
XAX преди 8 години
ИДИЛ се скъсват да се смеят!!!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко това е да се отклони вниманието от скандала с болен и чуколина
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5 и какво от това преди 10 минути и те стреляха по тези от долу
1
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
конкретно този СУ 24 вече и септична яма няма да може да пресече