Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
8
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Ако това е вярно,тогава турците ще имат много,ама много големи неприятности!ИСКРЕНО се надявам Ердоган да има основание за глупостта,която направи!Ще ме обвините за луд,но ако това е така може и да му се размине.Ако ли не,Путин е в състояние да повлияе на Асад и от там да дава оръжие на кюрдите.Тогава, до независим Кюрдистан е само въпрос на време.Това стане ли-мамата си трака-шиптърите ще се надигнат и половин Македония е чао.И кой е след това?!?За това - моля се Ердоган да е по-малко луд!
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция нали щеше да влиза в БРИГС бе ушковци
34
0
 
9
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Винаги са били двулични, *** им.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен70 да ти напамням ли че Изрел бомбандира няколко пъти асад последните 2-3 години а и нещо космонавтите не летят около Голаните там е зона забранена за руски (((((
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66 съюз със тези дето си имат само армия и флот ( ВВС) то го видяхме че неструва не ни трябва
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе аз ли греша или само преди няколко седмици същите коментиращи тука обясняваха колко велик държавник е Ердоган?
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Момо но и парчета от москва ще има и по луната
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно е сега бъдещето на турски поток
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 62 рускиня искаш да кажеш не е нещо ново
27
2
 
29
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Направо Крим да им обявява война. В координация с наще и сръбските части ще ги сгънем за часове. Цариград е наш!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анна Цолова до48 преди 8 години
ВИЖ СЕ КАК НЕ РАЗСЪЖДАВАШ ЗА КАКВО ИМ Е НА РУСНАЦИТЕ ГО МИНАВАТ ПРОЛИВИТЕ СЛЕД КАТО ИМАТ РАКЕТИ И ПОДВОДНИЦИ ,МАЙ БОЙКА ШИРОКАТА ТИ Е ПОВЛИЯЛА МНОГО И МИСЛЕНЕТО НЕ ТИ СЕ ОТДАВА...
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама Русия и Генщаб ли има, бе?!Хахахахаха, то скоро сигурно и Габон ще има Генщаб :-)
24
0
 
10
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До ШОКЯдрени глави има, но не и ракети.
23
1
 
16
 
! Отговори
До ШОК преди 8 години
По голям ШОК от теб едва ли има.
22
0
 
18
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До РокосовскиВторо слънце над Истамбул и проливите ще се отворят перманентно.
21
17
 
0
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
Турция затваря проливите и край с руската космонавтика в Сирия АКО ЩЕ НЕ СУ 35 а Т50 да пратят за екскорт НАЙ МНОГО БУНТОВНИЦИТЕ ОТ ССА да го пленят ((((
20
0
 
47
 
! Отговори
засада преди 8 години
Било е засада. Защото обикновено самолетите-нарушители ги предупреждават с изстрели и ги принуждават да се приземят на някое летище. За да арестуват "нарушителите". А този са го чакали от засада. След като руснаците удариха нефтените кладенци на ИДИЛ и прекъснаха потока от евтин петрол към Турция, турците решиха да си отмъстят.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е защо при всеки случай на конфронтация коментарите се поляризират, не е ли ясно че всеки си гледа неговия интерес? Вместо да сме единни и да си гледам наистина нашия интерес ние се караме кой повече ни е окрал?!? Вижте каква е печалбата на Лукойл (Русия) и какви са договорите за изкупуване на ток от Мариците (САЩ). И руските и щатските компании в БГ да си внасят данъците, а Турция да спре да подкрепя терористи защото воюват с Асад и кюрдите! Това е.
18
1
 
38
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Нашият петвековен поробител, Турция, иска да направи от Нато филиал на ИДИЛ.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баба Ванга Iирия ще падне баба искуфяваш (((((