Турция: Пилотите са живи, опитват се да ги освободят!

Руският самолет навлязъл в турското пространство за секунди
Обновена: 24 ное 2015 20:04 | 24 ное 2015 20:03,
335
Турция: Пилотите са живи, опитват се да ги освободят!
Снимка: Reuters

Турция разполага с информации, според които пилотите на руския изтребител-бомбардировач Су-24, свален от турската бойна авиация близо до границата на Турция със Сирия, са живи, предаде Франс прес, като цитира представител на турското правителство.

Още по темата

Турция се опитва да стигне до пилотите и да ги прибере, допълва представителят, пожелал да остане анонимен и цитиран от Франс прес.

Агенция Ройтерс също съобщава, като се позовава на неназован турски представител, че турските власти се опитват да постигнат освобождаването на руските пилоти от сирийски опозиционни бунтовници в Сирия.

Предходни информации, идващи от източници близки до сирийската опозиция, съобщаваха за това, че след катапултирането му единият руски пилот е бил убит от сирийски бунтовници, а вторият се водел за изчезнал, припомня Франс прес.

Туркменски сили в Сирия пък казаха, че са застреляли и двамата пилоти от руския самолет, предаде по-рано днес Ройтерс, като цитира Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада.

Той дори твърдеше, че пилотите са били простреляни още по време на катапултирането от машината и добави, че това е станало близо до сирийското село Ямади. Заместник-командирът показа и парче плат, за което твърдеше, че е част от пилотски парашут.

Малко преди турският представител, пожелал да запази анонимност, да каже, че пилотите са живи, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че няма никаква информация за съдбата на двамата пилоти.

Песков уточни още, че Турция не е предоставила на Руската федерация доказателства за нарушаването от руския Су-24 на нейното въздушно пространство. Русия изхожда от данните, с които разполага, според които самолетът не е нарушавал пространството на Турция.

Ние първо изхождаме от показанията на нашите военни специалисти, които притежават всички параметри на полета на самолета, който бе свален, добави Песков. Тези данни свидетелстват за това, че самолетът е изпълнявал полет във въздушното пространство на Сирия и е бил сален в сирийско небе, каза говорителят на Путин.

Тази сутрин турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач Су 24 участващ в руските военни действия в Сирия. Трагедията се разигра в северозападната част на Сирия, край границата й с Турция.

Анкара твърди, че самолетът е нарушил въздушното й пространство и че е предупредила неколкократно Москва за това, но Москва категорично отрече това.

Този инцидент е най-сериозният между Турция и Русия от началото на руската военна намеса в Сирия на страната на сирийския президент Башар Асад.

Според неназован американски представител САЩ смятат, че руският самолет е навлязъл в турското въздушно пространство само за няколко секунди, преди Турция да го свали, предаде Ройтерс.

Представителят, пожелал да остане анонимен, каза, че САЩ продължават да разследват инцидента и че оценките засега се базират на първи индикации за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
19
 
! Отговори
dart преди 8 години
Аз ако съм на путин, тия талибани ще ги попилея, а следващият ф16 на фесовете свален с с400
23
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бая голем "майсторлък" се иска за да обърнеш всички срещу себе си, ама Путин явно си го може!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предчувствам, че много бързо Турция може да се озове извън НАТО и ще бъде разделена на няколко парчета. Никоя западна държава няма да воюва заради Турция.
21
11
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 8 години
Като пиша "господ да пази България, що ми цъкате минуси , бе , дървари?На Русия ли чакате? Ще има да чакате.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35 и острова стана Китайски ХА ХА ХА
19
2
 
39
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Ами защото той се е връщал от задание, за което всички "съюзници" са предварително предупредени. А нали турчулята уж и те се борят с терористите? Руснаците най-малко е трябвало да очакват, че ще ги удрят в гръб! Да, ама това че за няколко дена на турчулята им унищожиха толкова контрабандна нефт явно ги е ядосало. Но най-лошото, което направиха е да ядосат руската мечка.
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Патриот турция има много самолети и 4 от тях са 24 часа във въздуха
17
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО не прощава провокаций !
16
35
 
4
 
! Отговори
Калитко преди 8 години
Голяма работа!Две пияндета и една ръждясала консервена кутия по-малко, 100 000 хляба за сирачетата по-вече.Господ да пази България.
15
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има клип с трупа на единия пилот а и помляха групата за търсене и спасяване май нея се пробват да приберът до утре още някой космонавт като нищо ще е станал за скраб
14
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пилотите са живи, опитват се да" изтрезнеят !
13
5
 
45
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
вдигането на изтребители по тревога става за минути 5-10 може би незнам колко точно ,но не за секунди!Което означава че турските самолети вече са летяли в района!Всичко това е преднамерена безумна провокация!
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 16откога умерените тюркменски опозиционери викат алах акбар , или това секи ги вика когато си иска
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и да е... Турците отсега нататък ще го д**ат под вода! Ето това се нарича добра новина! Те са най-големият поддръжник на атентаторите, но само се правят! Лицемери!
10
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Добре де братушките защо не си охраняват бомбандировачите ?Това не мога да го разбера. Някой да ми го обясни.
9
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Русия има пълното и легално право да сваля всеки самолет над Сирия, тъй като всички държави от коалицията на сащ незаконно нарушават сирийското въздушно пространство, а Русия присъства в сирия законно!
8
7
 
58
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
ТУРЦИЯ е държава подкрепяща терористите от ИД.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не са живи,току що гледах по руската тв как умерените опозиционери застрелват единия парашутист и викат алах акбар
6
3
 
67
 
! Отговори
mamadarka преди 8 години
Дано са живи момчетата, те са просто жертви на големи залози, но и нечии синове
5
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно, след като самолетът е свален над Турция, защо пилотите са катапултирали над Сирия?