Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров

Според него свалянето на руското Су-24 е планирана провокация
25 ное 2015 15:38,
171
Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров
Снимка: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обяви категорично, Москва няма намерение да воюва с Турция.

На нарочно свикана пресконференция той заяви, че Русия не е променила "отношението си към турския народ".

"Възникват обаче въпроси за действията на настоящото управление на Турция", подчерта той.

Лавров изрази съмнения дали събитията от вчера със сваления руски военен самолет са инцидент или предварително планирана провокация.

"Съмняваме се, че това е било непреднамерен акт. Инцидентът прилича на планирано действие", каза той и отново натърти, че Русия няма намерение да воюва с Турция.

"Приятелските отношения между народите на Руската федерация и Турция не зависят от политиците, но двустранните отношения ще бъдат сериозно преразгледани", посочи Сергей Лавров.

По думите му, в района, в който е бил свален руският самолет Су-24, има не само бойци, но и техни обекти и инфраструктура.

"По последна информация в района, който турските ни колеги считат за населен с туркмени, има стотици, а може и над хиляда бойци, които представляват пряка опасност за нашата сигурност. Според наличната ни информация в този район е разположена и инфраструктура на терористите, включително складове с оръжия, боеприпаси, командни центрове и снабдителни пунктове", посочи Лавров.

Междувременно говорител на турското Министерство на външните работи обяви, че външните министри на Русия и Турция, Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу, са се договорили да се срещнат в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
10
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Сега чета в Хюриет, че броят на патрулиращите край Сирийската граница Ф 16 е увеличен от 4 на 18. Явно в Анкара нямат вяра на Лавров.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган не знам какви ги е замислил, ама с този подход може да станем скоро комшии със Сирия :)
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единият руски пилот,който е спасен казва,че не ебило нарушено турското въздушно пространство ДАЖЕ ЗА СЕКУНДА,следователно турския терористичен режим доказа,че защитава терористите,така както Асад каза,че ционисткия терористичен режим напада Сирийски позиции,когато напредваха срещу терористите.
57
2
 
6
 
! Отговори
bako преди 8 години
Когато този каже, че руснаците няма да воюват, разбирай - до дни военни действия в близост до Турция.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 59Няма как да е султан. Султанът ще в Истанбул или Анкара. Тук може да е някой бей ;)
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй Тъй поръси ни малко със светена вода, удари една китка здравец в челото и да ходим срещу антихриста. врели , некипели, има не един а няколко антихриста и това са нефтените долари. Другото са шментери капели за наивници
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фесовете се обосраха и молят на колене но Лавров им каза ясно че с пидори не разговаря.Стремное ето дело их место у параши
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е.какво виждаме в Средния изток?Тези продали душите се бият пряко или косвено за сатанисткия проект Велик"Израел"под антихриста,Русия е на пътя,следователно ядрена война може да избухне всеки момент.Нека християните не забравят,че всичкото ядрено оръжие на света не е по-силно от Името на ГосподБог Исус Христос,който ще унищожи злото!
52
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6335 милиона кюрди само в Турция не ми прилича на "кокошкарска история". И тези в Иран и тези в Турция вече "говорят руски". Лавров си е тарикат - не говори много. Те така си взеха и Крим - докато говорещите се наговорят, референдума беше свършил и Крим анексиран. Така влазоха и в Сирия. Така ще го сложат и на Турция :)
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това със самолета си беше провокация. И целта на тази провокация беше Русия да тръгне първосигнално да отмъщава, но уви. Има си и други начини.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите няма да ги огрее, защото по добре Турция винаги да ис има главоболия с тях, но умерените терористи ще го отнесат сега като се спре логистиката и всичко де ще мърда към турската граница се бомби . Самолети няма как да вкарат вече турците в Сирия, двойната игра свърши. Няма да се учудя ако армията му го спретна на Ердоган този номер. Той не може да признае, но направо си е автогол, и не е много логично Ердоган сам да си го е вкарал
49
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е, матросовци? Няма май поводи за патриотична гордост. Серьожата Лавров по нисък от тревата ..."братския турски народ" вика. От кога станахте братя с османците бе??? Мишки....
48
11
 
6
 
! Отговори
лавров преди 8 години
Страх ме е да се бия!Искам да търгувам!
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това е ясно на всеки по нормален , само на Ердоган не му беше ясно и хукна след инцидента да ходи в НАТО за чл.5. Обаче оттам явно така го отчлениха,че реши да даде назад . Знаел бил , незнаел бил какъв е самолета, духал вятър, имало мъгла, един глрус изстрелял ракетата... То е лесно да си хулиган, а като дойде време да те опердашат, да викаш батко си. Ама този път на НАТО пистолета е до главата отвътре , не отвън. те европейците може да са овце, ама да се бият с Русия за ислямска Турция чак
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 59Мда... то едни нищо и никакви ядрени глави :)))
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картата с кюрдите е много опасна защото такива има и в Иран и това ще се използва за дестабилизацията на суверенната иранска нация,едва ли Русия се занимава с такива кокошкарски методи.. брата срещу брата не се изправя от тези,които действително се борят против тероризма т.е.Русия
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО СА ТАРИКАТИ ЛАВРОВ И ПУТИН ДА ВЪОРЪЖАТ КЮРДИТЕ С ПОСЛЕДНИ МОДЕЛИ ОРЪЖИЕ И ДА ИМ КАЖАТ ЧЕ ЩЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА АКО НАПРАВЯТ ОТ ТУРЧЕТАТА ПУХ И ПЕРУШИНА. ТАКА ХЕМ ТУРЧЕТАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ХЕМ ЩЕ СЕ ПРЕДОТВРАТИ ТРЕТА СВЕТОВНА.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров подчерта,че инцидента става след като руснаците бомбардират камиони на (троянския кон от наемници на заплати) идил и ,че всичко ИЗГЛЕЖДА КАТО ПЛАНИРАНА ПРОВОКАЦИЯ.(sputnik"Russian FM Lavrov's address following downing of Su-24 vy Turkey)Сега става ясно,че Русия води война срещу идил подкрепян от ТЕРОРИСТИЧНИ РЕЖИМИ.
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 49Нещо май не си от най брилянтните умове нали? Значи русия кара противо въздушни установки в Сиря- няма закрити небеса? А иначе кво освен с бомибте да почнат да се свършва тоз живот а? Малко май трябва да преразгледаш менталния си багаж
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плювняалиев е цанен за нов турски султан.