Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!

Турските ВВС били длъжни да го свалят, твърди турският премиер
Обновена: 26 ное 2015 10:37 | 26 ное 2015 10:30,
403
Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!
Снимка: БТА

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви пред събрание на членовете на партията му в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него, съобщава CNN.

Още по темата

"Въпреки всички предупреждения, ние трябваше да свалим самолета", е заявил Давутоглу.

"Турските въоръжени сили извършиха нападението по мое лично нареждане", е казал турският премиер.

Dnes.bg припомня, че на 24 ноември изтребител на турските военновъздушни сили свали руски бомбардировач. Според Анкара руският самолет нееднократно е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Русия от своя страна заяви, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция.

Премиерът на Турция, Ахмет Давутоглу, заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Руският президент пък обяви, че инцидентът е "удар в гърба" от "съучастници на терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До майорскинезнам от незнание или си чугунена глава,Турция е индустриална страна,произвежда от игла до самолет?
158
1
 
6
 
! Отговори
майорски преди 8 години
еми като си я дал ти заповедта ....на дръжника ....Твойта глава пада ....
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 107И експертите доказаха, че това е било засада.Мненията им не важат за нашего брата Българина.
156
2
 
18
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
Путин е много спокоен, хладнокръвен и разсъдлив, като всеки истински чекист. Ако беше Жириновски президент, отдавна Турция да е отнесла ответния удар, една ракета Искандер може да разруши цялата им ВВС-база откъдето е излетял турският самолет. И тогава ТСВ е налице, добре че Русия има такъв умен президент.
155
1
 
5
 
! Отговори
make преди 8 години
До хехехеretardiran turchin
154
2
 
23
 
! Отговори
до 202 преди 8 години
Борисов и Плевнелиев са най-големите страхливци и двулични *** в историята на България, те са срам за страната ни ! Ако всички наши царе и владетели станат и ги видят ще ги заплюят и заклеймят!
153
21
 
7
 
! Отговори
ддд преди 8 години
Няма смисъл да говорим. То се видя Турция е най-великата страна
152
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция е една варварска *** и трябва да бъде унищожена с ядрени бомби
151
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Командирът на отряда е Альпаслан Челик (Alpaslan Celik). Той не е туркмен, а турчин. Роден е в гр.Кебан в турсксата провинция Елязиг. Баща му е бил кмет на града. Член на Бозкурт турската младежка организация Сивите вълци.Изповядва пантюркизма и неофашизма. Организира атентата срещу папата Йоан Павел II. От началото на 1990-те години се бори срещу кюрдската съпротива.
150
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Български политици, страхливци. Привикайте руския посланик за да даде обяснение за водената хибридна война срещу България. Само в този сайт има поне 100 руски трoла, дано им изсъхнат кайсииките на тия платени капyти.
149
2
 
10
 
! Отговори
asd преди 8 години
Чудя се като казват, че Русия на практика затваря въздушното пространство над Сирия, как ще си летят там САЩ и Франция от тук нататък? Или ще питат Путин кога и как може?
148
2
 
23
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 8 години
Давутоглу ходи си или ще те бием с камъни . Не ни въвличай във война всички в Турция знаем че сина ти купува петрол от ИД. и в замяна им дава пари и оръжие. Не искаме да сме пионки и маши в ръцете на американците. Не на радикалния ислям свобода за Турция!
147
2
 
19
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Какво значи турски пердах видяхме- свалят самолетче и се свиват като охлюви в миша дупка. А какво значи руски пердах- това са го видели и турци,и германци,и японци,и китайци,и французи пък и другите "велики". Днешните наголемели в населението турци стават все по-нагли и мислят,че щом станат 200 милиона,ще завладеят отново всички земи,които дедите им някога открадоха от другите народи. Те обаче не могат да проумеят,че ново варварско нашествие срещу Европа светът НИКОГА ВЕЧЕ няма да го допусне!
146
1
 
17
 
! Отговори
198 преди 8 години
Така ли ви казаха на сбирката на ДПС в твоето село? Русия ще ви смаже когато си поиска, но няма интерес от това. Путин предпочита телето Ердоган да му се моли на колене за милост и да прави отстъпки за Турски поток и другите руски проекти в Турция.
145
9
 
8
 
! Отговори
555 преди 8 години
българските русофили само говорят по форумите русия това русия онова ама оръжия ама най-силната и др. глупости. Ердоган каза не ми пука от русия и го показа и им каза ако искате пак пробвайте и ония почнаха да се вайкат. нали са велико ко стана
144
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заповедта я е дал Барак Обама, не тази пионка.
143
23
 
8
 
! Отговори
хехехе преди 8 години
До АнонименСибирската мечка като се ядоса може да плаши само украйна не и турция, защото Ердоган като започне да я налага сибирската мечка играе казачок.
142
2
 
22
 
! Отговори
до ОМВ Пловдив преди 8 години
Ти знаеш ли, че при един пердах от една ИСКАНДЕР или ТОПОЛА М, паднали над Европейскатачаст на Турция, чак и ти в Пловдив ще се разклатиш.
141
1
 
20
 
! Отговори
stan преди 8 години
И днес.бг обективно отрази протеста на Атака пред турското посолство.
140
0
 
7
 
! Отговори
Mustafa преди 8 години
Та Турция и Русия разбрахме, вече три дена се изписаха много неща, въпроса България къде се намира в геополитически и кой ги цепи за нещо ? Като българи ми отговорете моля :))