Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!

Турските ВВС били длъжни да го свалят, твърди турският премиер
Обновена: 26 ное 2015 10:37 | 26 ное 2015 10:30,
403
Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!
Снимка: БТА

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви пред събрание на членовете на партията му в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него, съобщава CNN.

Още по темата

"Въпреки всички предупреждения, ние трябваше да свалим самолета", е заявил Давутоглу.

"Турските въоръжени сили извършиха нападението по мое лично нареждане", е казал турският премиер.

Dnes.bg припомня, че на 24 ноември изтребител на турските военновъздушни сили свали руски бомбардировач. Според Анкара руският самолет нееднократно е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Русия от своя страна заяви, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция.

Премиерът на Турция, Ахмет Давутоглу, заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Руският президент пък обяви, че инцидентът е "удар в гърба" от "съучастници на терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин , разтопи ги , какво чакаш ?! Явно ,че си го търсят! Покажи им какво значи да се ядоса сибирската мечка!!!
138
3
 
21
 
! Отговори
майорски преди 8 години
ква иса па те Турция бре ....парцалки , туризъм и селско стопанство ....70 милиона население ...25милиона кюрди ...2мил. гърци...10 милиона други наций
137
22
 
10
 
! Отговори
гост преди 8 години
Само закани от страна на русия и нищо повече не могат да направят руснаците. станалото станало. Турците си гледат сериалите, а руснаците си събират ламарините и си заравят пилотите-терористи. А путин и лаврата подвиха опашки.
136
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даватоглу е ПРЕСТЪПНИК и мястото му е в затвора!!!
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
putin se 6okira ot slu4aq ne zabravqyte Turciq se srajavala sas Rusiq,Fraciq,Angliq ednovremeno i pak nulev rezultat turskata naciq e silna istoriqta go pokazva koy e zavladql tri kontinenta
134
3
 
20
 
! Отговори
До Чубурашка преди 8 години
Добре ,от днес преставам да гледам и СНН и Ройтерс ,че и Дойче Веле.Ще чета само ти какво казваш.Аз за разлика от теб гледам и западни телевизии.Там показваха речта на Путин и как всички се гушехя като мушмороци.А той каза в прав текст.Има и страни от тук присъстващите ,които финансират Идил.Но ще се доверя на теб ,ти знаеш най-добре всичко
133
2
 
18
 
! Отговори
Yakov преди 8 години
"Турция е очаквала в засада руснаците" - цитат! Това е най-вярната теза изказана до сега. Заради ветровете в този регион на руските пилоти се е налагало да пресичат територията на Турция за няколко секунди. Пък и откъде на къде ще им гърмят по далаверата на турците я!
132
3
 
28
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Бойко много страхлив.Седи сега в Китай и изчаква.Ако стане нещо няма се върне.
131
27
 
7
 
! Отговори
ОМВ ПЛОВДИВ преди 8 години
Да живее ТУРЦИЯ. Показаха на Путин и Рашата какво значи турски пвердах. Ще го държи влага много дълго.
130
2
 
14
 
! Отговори
До Син Хуа преди 8 години
20 години след като захвърли своята партийна книжка..Не е вярно, червената книжка на Бойко бе във фризера, а в желязна касичка той редовно 20 години влагаше всеки месец пари за членски внос - иначе самоизключване от партията.
129
1
 
12
 
! Отговори
рано или късно ще гр преди 8 години
Абе война ще има.Не може да е произведено толкова оръжие след ВСВ ,да сме въоръжили до зъби някакви *** в целия Близък изток и да смятаме ще ще се размине.Летят руски,английски,френски ,американски самолети един до друг.
128
14
 
6
 
! Отговори
хубини преди 8 години
До миткоБе нещо системата ,,Хибини" която е на СУ24 не действа срещу ракети на НАТО?! Хи хи
127
0
 
5
 
! Отговори
До 152 преди 8 години
Да но се появява Ататюрк и след него Истанбул :))
126
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да добавя, туркменските села са просветлени тази нощ със Солнцепеци. Последното което туркмените видели било слънце по времето на спеднощната пета молитва. По- набожните говорят, че видели ангели, които отнесли турмените там, където им е мястото. Предполага се, че това място е Раят.
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, за броени секунди да се свържат с премиера за прелитащия през тази плюнка територия руски самолет. Почти изглежда сякаш заповедта му е била предварителна, а ф-16 е чакал в засада...почти.
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция да си наляга парцалите ..... да си правят локима и баклавата да си пият чая ...да си произвеждат доматите и чушките .....и да си шият парцалките с които са известнив цял свят ....една туристическа държава която освен туризъм и селско стопанство друго няма ...това е туеция ..да не говорим че вътре в турция от население 70 милиона .. 25 милиона са кюрди ....с малко пари ...и я делят веднага на 3-4 парчета ....за сега само армиятя им ги спасява ...ама няма да е вечно !
123
2
 
13
 
! Отговори
До 145 преди 8 години
Имаш много здраве.Путин нарече пилотите "хулигани".А негърчетата нямаше с какво да стрелят защото цялата им електроника е била блокирана.За това ,целия екипаж на америкнскато корито още в пристанището в Гърция подадоха рапорти за напускане
122
28
 
6
 
! Отговори
АРДА преди 8 години
ТУРЦИЯ Е ВЕЛИКА. СЛАВА НА ТУРЦИЯ.
121
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 154а на бас че нищо не ги чака,дрънкането на руско оръжие вече сме го гледали...Не знам какво сте гледали, но Турция, Франция, Прусия, Полша, Германия, Централна Азия и Япония също са гледали и видели много ... пердах.
120
15
 
7
 
! Отговори
виц преди 8 години
звъни военния на Давутоглу и вика идва руски самолет. предупреждаваме ги но не отговарят. давутоглу вика ами сваляйте го като не ще да ни отговори да отговаря на тези които го чакат долу. ХАХАХАХАХАХХАХАХА