Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!

Турските власти пък препоръчаха да не се пътува в Русия
289
Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!
Снимка: Reuters, архив

Действията на Турция в инцидента с руския бомбардировач Су-24 противоречат не само на основните принципи на Хартата на ООН, но и на самите препоръки на НАТО, заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко, цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата
"Очевидно е, че Турция, обръщайки се към НАТО, е търсила политическа подкрепа. Тя наистина й бе дадена, защото Алиансът, воден от погрешно разбраните принципи на съюзническа солидарност, не гледаше на нещата обективно. Обективно ситуацията е ясна на всички - това е престъпление, това е най-грубо нарушение на международното право, това противоречи не само на фундаменталните принципи на Хартата на ООН и на многобройни конвенции, но и на самите препоръки на НАТО", каза Грушко в интервю за радио Комерсант ФМ.

Той припомни, че на заседанието на съвета на НАТО на 5 ноември е разглеждан друг инцидент, при който руски самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, и е било констатирано, че съгласно препоръките на НАТО турски самолети са се приближили до нарушителя и са го идентифицирали.

"В последния случай това не бе направено и в този смисъл Турция е нарушила дори и онези препоръки и документи, които регламентират практиката в самия Алианс.Това е очевидно", подчерта Грушко.

По неговите думи инцидентът с руския самолет подкопава усилията за създаване на голяма коалиция за борба с "Ислямска държава".

Турското външно министерство пък прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс.

Това е поредното действие в ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията.

В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, съветва да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийската армия съобщава за масово предаването терористи Латакия в северната част, в близост до точката, че в навечерието на сирийската армия иззети. Включително капитулация и туркмани. По време на вечерта на 27 ноември около 200 бойци са пристигнали на мястото за среща на сирийската армия с вдигнати ръце
112
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турци,турци колкко да са турци? Дядо ми гледаше по 5 прасета на година а само едно беше наше,другите бяха на съседите ,бай Ибрям,Мустафата,Осман алиша и Ремзито,като всеки от тях се криеше другите да не разберат.Много сланина и джумерки са изяли със червено вино
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новите бензиностанции на ИДИЛ,Марешки и Бойко отвориха врати във Варна,посетете ги,заредете и спонсорирайте Бойко и ИДИЛ
110
4
 
27
 
! Отговори
прокуден арменец преди 8 години
Турция кога ще компенсира Армения за 1.5 милиона изклани арменци и отнетите територии? Кога ще компенсира и българите за имотите на траийскийците и избитото население.Кога ще се изтегли от окупираните гръцки територии.Ердоган подобно а Хитлер има имперски мераци да оглави нова Османска империя с икономически лостове и чрез терора на ИД.
109
5
 
20
 
! Отговори
Върл Левскар преди 8 години
Свалянето на Руския самолет е вероломствено !Чакали са момента . Защото е снимано падането от 4 /четири / гледни точки с HD !" Ашколсун " г-н Ердоган . На моят син не бих спасил " гащите ", за твоя не знам .Аз пуша , пия и ходя на мачове . Значи ще ме 30+30+обезглавяване .Много сгазиха лука източните ни съседи - лошо ще ги стигне .Нека гледат добре простички неща , като Буратино и Солнцепег !На Нас Господ да ни е на помощ с такива съседи !
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Тази година ще ходя на екскурзия в Турция?-Къде?-В Мармарис?
107
4
 
31
 
! Отговори
Demos преди 8 години
Аз препоръчвам гражданите от ЕС да не пътуват до Турция.Който има някакви бизнес отношения да ги прекрати. Политиката на Ердоган е много хлъзгава и непредвидима,а и подкрепата му и бизнеса му с ИД са "поводни мини".
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turciq zabavq no ne zabravq i taka asadka podkrepen ot velikiq udari самальот na Turkiye predi nqkolko .....
105
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТурция там от 1952год. Ако изненадващо бързо на българското крайбрежие ще се обявят "зелените човечета", както е станало в Крим, да "защитят" рускоезично население? Нали росиянци си купиха много апартаменти и къщи на курорти? И направят черноморска народна република? Кой ще помогне?
104
1
 
8
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До Киро кофражиста:Кире, Кире - всяка жаба да си знае гьола - че каквато ти е мисълта такъв ти е и куфража!
103
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли си е мислил руският пилот докато падеше с парашута и беше обстрелван,дали си е мислил за детето което остави без баща,дали си е мислил за децата които е убил бпускайки им бомби върху домовете??? На този свят всеки заслужава съдбата си според делата,когато гроб копайш другиму сам падаш в него.ИСКАМЕ МИР
102
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските ВВС моментално са прекратили полетите в района на турско-сирийската граница. Страх ги е. Защото вече са засекли радара на С-400.
101
3
 
21
 
! Отговори
без пардон преди 8 години
Много е възможно скоро кюрдите да придобият средства за нанасяне на невъзвратими щети на турските ВВС? Сирийската армия може внезапно да получи неядрено оръжие за възмездие?
100
1
 
33
 
! Отговори
към Алеппо! преди 8 години
Вие си пишете глупости,а сирийската армия успешно напредва към Алеппо!
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия искаше да помогне на Сирия щеше да вкара доста по рано военни които да потушат преврата.От тази война печели само Израел,Израел на когото всички се кланят
98
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 152Е как да го срещнат това прословуто Су-30 като не му дават да излети бре!!!То шубето голям страх. За Су-24 обяснение има -различен тип самолет, не е предназначен за въздушен бой и т.н. Ами ако опраскат Су-30?!?!?!?! Отиде та са не видя пропагандата:))))))))))
97
0
 
23
 
! Отговори
Ники. преди 8 години
Турските власти препоръчвали да не се пътува в Русия. Споко. От 01.01 ви спират безвизовият режим ;)
96
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам смъртта на всеки войник и на всеки който обявява война,този който причинява страдание заслужава да умре във страдание,пилота руски получи своят урок и бе обстрелван като зло куче докато бавно и сигурно падаше със парашута безпомощен ,така се чувстват и хиляди цивилни докато ги е бомбандирал,само че когато Руският пилот сее смърт е мисия а когато го думнат е варварско убийство в гръб
95
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** поръчкаРаботата не е толкова проста, както се вижда от първи поглед. Ето ви един анализ за путинската политика в ислям.въпрос:https://informnapalm.org/bg/moskva-formatira-severen-kavkaz-pod-idil/
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло!