Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!

Турските власти пък препоръчаха да не се пътува в Русия
289
Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!
Снимка: Reuters, архив

Действията на Турция в инцидента с руския бомбардировач Су-24 противоречат не само на основните принципи на Хартата на ООН, но и на самите препоръки на НАТО, заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко, цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата
"Очевидно е, че Турция, обръщайки се към НАТО, е търсила политическа подкрепа. Тя наистина й бе дадена, защото Алиансът, воден от погрешно разбраните принципи на съюзническа солидарност, не гледаше на нещата обективно. Обективно ситуацията е ясна на всички - това е престъпление, това е най-грубо нарушение на международното право, това противоречи не само на фундаменталните принципи на Хартата на ООН и на многобройни конвенции, но и на самите препоръки на НАТО", каза Грушко в интервю за радио Комерсант ФМ.

Той припомни, че на заседанието на съвета на НАТО на 5 ноември е разглеждан друг инцидент, при който руски самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, и е било констатирано, че съгласно препоръките на НАТО турски самолети са се приближили до нарушителя и са го идентифицирали.

"В последния случай това не бе направено и в този смисъл Турция е нарушила дори и онези препоръки и документи, които регламентират практиката в самия Алианс.Това е очевидно", подчерта Грушко.

По неговите думи инцидентът с руския самолет подкопава усилията за създаване на голяма коалиция за борба с "Ислямска държава".

Турското външно министерство пък прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс.

Това е поредното действие в ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията.

В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, съветва да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е планирана провокация на пентагона и нато турция е *** изпълнител за което получава3 милиарда уж за бежанците парите ще бъдат прибрани от синовете на ердоган както прибирати петрола от сирия цялата работа е за този петрол за 5 години арабска пролет колкомилиарда е прибрал кланът ердоган затова сега русия да спре доставките на газ за русия
72
3
 
13
 
! Отговори
Реален преди 8 години
Стига сте плашили с тези руски ракети и ядрени глави ! Да ,Русия ще пусне ядрена бомба и целия Свят ще клекне на колене и ще чака радиацията ,понеже няма и не е чувала за такова оръжие !Това е в главите на такива "лакардии" като Жириновски и глупостите на Волен !
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Американците като свалиха Ирански пътнически самолет с 350 човека на борда го направиха с ракета ...от кораб ....всели го за ирански истребител....каква техника е това американската дето не различава бойнг 747 от истрбител ....смях ....
70
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горещо препоръчвам на българските фенове на Ердоган да се скътават и да не пишат откровено предателски и родоотстъпнически коментари, за да не дойде време да ви бесим по стълбовете. Бъдете си русофоби, не ме бърка, но когато обсебени от омразата си към Русия подкрепяте един мръсен ислямист прокарващ неприкрито идеите на неоосманизма, вие се превръщате в национални предатели и престъпници по - опасни от убийци. Убиеца ще убие един, двама, можеби десет, а националният предател убива целия си народ
69
2
 
2
 
! Отговори
преди 8 години
Руснаците си имаха С300 в Сирия, това се прави за вътрешна употреба. Ако свалят турски самолет, как ти се струва ще реагира Европа и НАТО? Нищо добро няма да има и за двете страни, ще се плюят и псуват Ердоган и Путин и до там. Ако имат капка мозък и двамата, в което не съм напълно сигурен.
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po logikata na Putin che go e kanil ASAD to i POROSHENKO ako pokani turcite ili amerikancite i te imat pravo da bombqt ruskoezichnite teroristi koito iskat da se otdelqt ot UKRAYNA
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 84ако Руснаците искаха да са над анкара ...щяха да бъдат там ....а *** нямаше и да разберат
66
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските прибори - същите като преди 30 години.Относно сваления южнокорейски самолет в 1983г.:В своих воспоминаниях пилот перехватчика Геннадий Осипович отмечает, что он не пытался связаться с самолтом по радио это требовало перехода на другую частоту. Лтчик признался, что не смог идентифицировать самолт-нарушитель: Мы не изучаем гражданские машины иностранных компаний. Пак трябвало да се сменя честотата !
65
2
 
1
 
! Отговори
Реален преди 8 години
до 73Не мисля,че само Турция е предпазлива.Какво ще стане ако бъде свален още един самолет,без значение от коя страна? Постави се на мястото на техните генерали в армията, никой няма да позволи да го унижават повече.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хаха трoлРуснаците разположиха С-400 в Сирия ....Руснаците докараха ракетния крейсер "москва" на крайбрежието на Сирия ...само на 100км от турската граница ....ег..ати деескалацията ми говориш
63
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NATO vs Грушко: А, кога трябва да бъде свален руския самолет...като се появи над Анкара ли ?
62
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Турските самолети вън от Сирия. Турция очевидно има интереси от конфликта в Сирия които са противиположни на интереса на сирииците. Никоя легитимна власт в Сирия не е искала помощ от Турция.
61
1
 
10
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До СТРАНДЖАТАРуснаците са го избрали преди 15 години ..ПУТИН начело на РУСИЯ
60
3
 
19
 
! Отговори
До 76 преди 8 години
За миналата година турски самолети са нарушили гръцкото въздушно пространство само 2450 пъти по данни на гръцкото военно министерство.Ти чул ли си за свалени самолети .А дори и според американците самолета е ударен и свален в сирийско ,а не в турското въздушно пространство
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)))РУСКИЯ ПИЛОТ ТВЪРДИ, ЧЕТУРСКИЯ ПИЛОТ ГО Е ИЗНЕНАДАЛ ОТЗАД,....................................................Нищо чудно да го е изненадал. Оказва се, че руският радар трябва да се превключи ръчно на друг честотен канал, за да приема сигнал за извънредни ситуации.Модерно !
58
16
 
5
 
! Отговори
хаха трoл преди 8 години
Ами да, турците не летят в близост до сирийската граница ама и руснаците нещо не доближават турската. Така се прави за да се деескалира напрежението, ама нали ти плащат в рубли и вулкан да изригне в центъра на Москва пак ще го пишеш за победа па Путин.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71а пътническият Бойнг свален от американците ....мисля че беше Ирански ...това не е ли нарушение
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Antaliyqa ERDOGAN kazal na PUTIN ,vij tvoite samoleti pochnaha sistemno da narushavat nasheto vazdushno prostranstvo ne e hubavo taka.A otgovorut na PUTIN bil ami shte gi vazpriemate kato gosti.A ERDOGAN otgovoril ako sa nekaneni ne se schitat za gosti a za vragove
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен55 верно ти е странна логиката и ти изобщо схвана ли го това ".то и Америка и Турция нямат право да бомбят в Сирия без да са канени..............."нямаш право да пискаш за нарушаване на правилата когато и ти самия го правиш а те всички го правят така че целия ти коментар и писане се базира на едно голямо нарушение на правилата независимо от кой което пък те прави и теб поддръжник на нарушителите срещу това трябва да се противиш а не да ми хвалиш Русия или САЩ умнико
54
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Казах "Истински" българин и имам предвид български гражданин, христянин със здрав разум и дори минимални познания по история.