Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!

Турските власти пък препоръчаха да не се пътува в Русия
289
Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!
Снимка: Reuters, архив

Действията на Турция в инцидента с руския бомбардировач Су-24 противоречат не само на основните принципи на Хартата на ООН, но и на самите препоръки на НАТО, заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко, цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата
"Очевидно е, че Турция, обръщайки се към НАТО, е търсила политическа подкрепа. Тя наистина й бе дадена, защото Алиансът, воден от погрешно разбраните принципи на съюзническа солидарност, не гледаше на нещата обективно. Обективно ситуацията е ясна на всички - това е престъпление, това е най-грубо нарушение на международното право, това противоречи не само на фундаменталните принципи на Хартата на ООН и на многобройни конвенции, но и на самите препоръки на НАТО", каза Грушко в интервю за радио Комерсант ФМ.

Той припомни, че на заседанието на съвета на НАТО на 5 ноември е разглеждан друг инцидент, при който руски самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, и е било констатирано, че съгласно препоръките на НАТО турски самолети са се приближили до нарушителя и са го идентифицирали.

"В последния случай това не бе направено и в този смисъл Турция е нарушила дори и онези препоръки и документи, които регламентират практиката в самия Алианс.Това е очевидно", подчерта Грушко.

По неговите думи инцидентът с руския самолет подкопава усилията за създаване на голяма коалиция за борба с "Ислямска държава".

Турското външно министерство пък прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс.

Това е поредното действие в ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията.

В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, съветва да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и Турция разиграха цирк,същият цирк както в Париж и Шарли.Във петък 13ти ги избиха а във черният петък им правиха помен.Само разумните хора могат да спрат войната.Всеки войник си заслужава смъртта и руският пилот също,едно зло вече никога няма да бомбандира осакатява и убива деца
92
4
 
7
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До пияния *** 134:Само една малка поправка - "И вярвайте, че България ще бъде първата , която ще бъде против". - ГРЕШНО!Пише се: И вярвайте, че една много малка част от България ще бъде първата , която ще бъде против!ЗАЩО Е ГРЕШНО: Никой не е питал България, не я пита и сега дали иска да бъде част от този "съюз" - НАТО!
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 144 Докато Су-34 има радари за всички посоки, от снимката му се вижда как е подготвен за обзор назад!----------------Ами супер! Даже и ще може да гледа ракетите как идват:))
90
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАН представи книгата на Двъдоглу и лично царят беше там на крака ,както знаем и следим ходовете на царя ще разберем замисъла а той е ,че България вече е минала под оправлението на Турция,въпрос на време е това да се и докумемнтира правно.Турция взе въздушното ни пространство и Русия има да връща ослуга на Турция и Ердоган.Русия ще навлезе във нашето въздушно пространство и тогава капана щрака и Турци затвар небето над БГ за вражески самолети.Имаше и подгряващо шоу по рано през месеца
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е доносника Буда ,до вчера се целуваше и прегръщаше с турските изверги сега се крие , няма ли да каже поредната глупост по въпроса и коя страна заема , най малкото което би било редно да направи е да изпрати протестна нота в турското посолство и да екстрадира турския посланик.
88
6
 
17
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
87
2
 
20
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 8 години
Американския генерал-лейтенант Том Макинерни, бивш заместник на началника на щаба на ВВС на САЩ, заяви, че Турция не е имала никакви основания да сваля руския самолет. И че Щаба на ВВС на САЩ са били информирани за маршрутите на полети на руските военни самолети над Сирия.
86
3
 
7
 
! Отговори
Летеца преди 8 години
До 133, обясни го тогава на мене))) , аз също живо се интересувам, как така летейки в самолет с цифрова авионика и оборудване за електронно разузнаване, ще пропуснеш приближаващ ф-16, няма да разбереш че си прихванат и че е изтреляна ракета по теб
85
14
 
4
 
! Отговори
турски пилот преди 8 години
Аве две седмици дебнехме някое Су-30 ама руснаците ги достраша да ги вдигнат. Накрая, да не сме валат, опраскахме оня самовар първобитен Су 24. Нема да горим керосина на халос я.:))
84
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция вън от НАТО!
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не зареждайте гориво от бензиностанциите на ИДИЛ-Марешки и Борисов,БОЙКО-тирайте тероризма
82
33
 
5
 
! Отговори
! преди 8 години
Руснаците да не се обаждат много, че да не им свалят и другите самолети.
81
0
 
2
 
! Отговори
Реален преди 8 години
до 107:) Ако беше толкова лесно.... Как ще изкорениш идеята и желанието за власт и богатство ?
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички потенциални трасета на газопроводи към турция се контролират от русия или нейни съюзници. От това по голяма бомба не е нужна.
79
0
 
4
 
! Отговори
x преди 8 години
ne moga da razbera kakva e polzata na turcia ot takuv act
78
13
 
2
 
! Отговори
lol до 107 преди 8 години
забавно е как продължавате да повтаряте тая безмислица за "томас кук" ...не че преиначаването на истината не си е чиста руска черта, де...иначе въздещите су24м ги видяхме вече...как една обикновена ракета с топлинно насочване не могат да избегнат...че и щурмана чак лъже, че изобщо не разбрали какво е станало :D
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 99те американците не бобандират болници ...нали ...в Афганистан преди 4 седмици удариха една ...а за руснаците не ги мисли ...и те не са толкоз зле ...прочети какво стана с крецера "Томас Кук" като се добличил до крим ....после 50% от екипажа са ходили на психолози а 30% се уволнили по собствено желание
76
4
 
3
 
! Отговори
neron преди 8 години
Rusia e tritiat rim , tova e deistavsta i nastojasta Rimska imperia ! Naseldnici sa na velikitite rimliani , Chalmite dolni sa vremeno na iskonnite rimski teriotorii i e vreme Rim da si gi vurne, Skoro ste revat tezi chalmi i zelakata na Erdogan i drygite amydji ste xvur4at. Bulgari zabravixte li koi ni tupka 500 Godini ,tova ne sa xora a jivotni ,sega e momenta da si vurnem odrinska trakia i belomorieto
75
1
 
12
 
! Отговори
В Сирия е спокойно преди 8 години
Пиндосите и турците търсят пилот-камикадзе, който да се съгласи да полети в небето на Сирия.В небето над Сирия летят само летуньi ВКС РФ и орлите на Асад.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 97ебе не съм много убеден че Русия лъже....американците преди да влезат в Ирак ..показваха бели прахчета в ООН ...а накрая нищо ...Америка и европа с по големи манипулатори от Руснаците ......те направиха Арабската пролет ...създадоха пълен хаос в Северна АфРика ...създадоха Осама Бин ладен ...създадоха ИС...а сега се правят на ни лук яли ни мирисали ...даже се изарват жертви зарати бежанците ...абе демагогия и лъжа а после