Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия

Давутоглу обаче предупреди, че повторни инциденти не са изключени
Обновена: 29 ное 2015 11:46 | 29 ное 2015 11:42,
391
Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия
Снимка: архив Reuters

Тялото на пилота на руския Су-24 е доставено в Турция и ще бъде предадено на Русия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Още по темата

Православни свещеници са извършили необходимите религиозни обреди над тялото, каза Давутоглу на пресконференция в Анкара, преди да замине за Брюксел за среща с лидерите на ЕС по въпросите на миграцията.

Давутоглу заяви, че докато в Сирия действат различни коалиции с различни цели, подобни инциденти като свалянето на руския самолет могат да се случват, независимо от размяната на информация и координацията.

Говорителят на руското посолство в Анкара Игор Митяков потвърди за ТАСС, че тялото на пилота Олег Пешков ще бъде предадено днес на руските дипломати. Той каза, че тялото ще бъде превозено със самолет от окръг Хатай в Анкара и ще бъде съпроводено от военния атаеше на посолството. На летището в Анкара тялото ще бъде посрещнато от посланика, съобщи БТА.

Във вторник руски самолет Су-24 се разби в Сирия. Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че самолетът е свален с ракета "въздух-въздух" от турски Ф-16 над сирийска теритирия и е паднал в Сирия на 4 километра от границата с Турция.

Инцидентът разпали напрежение между Русия и Турция и предизвика остри реакции и от двете страни.

Русия предприе икономически мерки срещу Турция, а президентът Владимир Путин забрани чартърните полети до Турция. Той нарече свалянето на самолета "удар и гърба". Също така Русия разположи още повече въоръжение в Северна Сирия, близо до границата с Турция.

Турция от своя страна пък заяви, че има право да защитава въздушното си пространство и е предупредила самолета нееднократно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е подготвил за всеки враг на Русия 2 квадратни метра. За всеки ще има земя, турците да не се притесняват.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тук се трият коментари на поразия и се разменят номерата на коментарите.
37
3
 
21
 
! Отговори
оръжие за възмездие преди 8 години
Много е възможно скоро турските кюрди да придобият средства за нанасяне на невъзвратими щети на турските ВВС? Сирийската армия може внезапно да получи неядрено оръжие за възмездие?
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 55 - унищожаването на планетата православно ли е, или ще е дело на сатаната?
35
4
 
25
 
! Отговори
до Turkey преди 8 години
Неандерталецо, вие още живеете пещерите, виж си зачалмените сънародници в кирпичените къщи със забрадките, на огромни територии в Турция няма канализация и ток.. Жените ви в 21-ви век ходят зачохлени като средновековни муджахидини, още се кланяте на измислено човече горе на небето и му крещите името като маймуни на минутата мълчание в памет на жертвите на атентатите.
34
1
 
10
 
! Отговори
До deni преди 8 години
Ти от къде знаеш, че на това място няма главорези от ИДИЛ? Или и ти си един от тях?
33
2
 
18
 
! Отговори
Вангелия преди 8 години
туркия ке падне.
32
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалката руска мечка може само да си прибира труповете и да лае на умряло.
31
27
 
4
 
! Отговори
deni преди 8 години
Русия винаги е била агресивна и такава ще си остане... Те не си бият срешу ИД, напротив работят с тях. Там където е свален руския самолет няма ИД питам - към кой са насочени бомбардировките ?
30
17
 
1
 
! Отговори
Turkey преди 8 години
haha ti mnogo dobre me razbra zashtoto istinata boli i nemojesh da go priemesh nali samo za edno ne mi e qsno kak takiva krasivi jeni imate i kak vi obichat kato strahlivci zashtoto ste strahlivi kato mishki edin protest nemoje da napravite vij koi te upravlqva DPS pak turska partiq skoro shte pokazvate na chujdencite kartata na balgariq i te shte vi vikat AAAA TURKEY kakto povremeto na Bay Ganyo spomnqsh li si q prikazkata ... Lokumche? :)
29
1
 
20
 
! Отговори
без предупреждение преди 8 години
Обикновено самолетите-нарушители ги предупреждават с изстрели и ги принуждават да се приземят на някое летище. За да арестуват "нарушителите". А този са го чакали от засада. Близо да мястото дебнеха турски телевизионни екипи и турски главорези от Сивите вълци, които и разстреляха Олег Пешков. След като руснаците удариха нефтените кладенци на ИДИЛ и прекъснаха потока от евтин петрол към Турция, турците решиха да си отмъстят.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро турция ще изчезне от лицето на Земята.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тялото на пилота на руския Су-24 е доставено в Турция..."Откъде и от кой е доставено??? Нали Турция не поддържа връзки с терористите и не ги подкрепя? И не убива и не арестува журналистите си.
26
0
 
26
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
В Турция бяха арестувани два генерала, един полковник и двама журналисти. Защото разкриха, че в турските "хуманитарни" конвои за Сирия, всъщност се пренасят оръжия и медикаменти за главорезите от ИДИЛ. Платени с от джихадистите с евтина нефт, открадната от окупираните от тях сирийски и иракски находища.
25
0
 
21
 
! Отговори
Руснак преди 8 години
Не знаех, че и форумния "Странджа" е фе.с!
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста съмнително турците успяха да се сдобият с тялото от тези, които убиха пилота. Но всъщност няма нищо изненадващо, защото турците работят заедно със същите престъпници.
23
17
 
4
 
! Отговори
Turkey преди 8 години
Vij si balgarskite sela be ganyo kadeto dori s kola nemoje da otidesh patishtata vij to i sela ne ostanaha prodadahte vsichko zashtoto vie obojavata da jiveete kato mishki v paneli tozi koito si ima imot i gradinka go narichata selqnin v celiq svqt narichat fermeri i gi uvajavat samo v tvoita prosta darjava e obidno tova .. shte mi govorish za 21 vek dori burkanite si nemoje da prodadete aide piiyni si balgarskata gordost rakiqta(otrovata) tam s kiseloto zele az shte hapna baklavichka :D
22
1
 
31
 
! Отговори
засада преди 8 години
Турския Ф-16 се е намирал във въздушното пространство на Сирия в продължение на 40 секунди, на два километра навътре в Сирия. Руския самолет не е пресичал границата на Турция. Турските радиолокатори са водили руския самолет още 30 минути преди свалянето. Турските Ф-16 са дебнели във въздуха руския самолет. Това е била една предварително подготвена засада.
21
0
 
26
 
! Отговори
23 преди 8 години
Е, още ли турците ще отричат, че не играят заедно с терористите?
20
0
 
20
 
! Отговори
Весело Тролче преди 8 години
Мирише ми на посрани шалвари! Подиграха се с Русия. Само да свалят още един руски самолет и се почва. Нямат право на втори опит.