Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а защо се вдига непрекъснато шум около литвиненко и някакъв полоний
104
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в русия политическите убийства и репресии са ежедневие
103
2
 
30
 
! Отговори
33 преди 8 години
Този злобен вманиачен, жесток чиновник от американската система за следене и ликвидиране на хора потвърждава тяхната ФИЛОСОФИЯ, ЧЕ ВСИЧКИ НЕУДОБНИ, ИЛИ КОИТО КАЗВАТ ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИТИ !!
102
1
 
36
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
По времето на тоя ЦРУ разработи доклад за Балканите,в който се твърдеше,че в региона перспективни нации са турците и албанците,а неперспективни-сърби,македонци,българи, изобщо славяните.С перспективните трябва да се работи и да им се помага,а неперспективните-да се неглижират.За унищожаване пряко не се говореше,но имаше подобни внушения.Та от тогава съм силно охладнял към такива "съюзници"!
101
1
 
19
 
! Отговори
Зязя преди 8 години
Значи ...да бъде екзекутиран...ами поканете го и него на чай с полоний. Излиза така че западните агентури не могат да гарантират живота на руските агенти,минали на тяхна страна. Използват ги за доставка на информция и после...дават им един куп пари да им се порадват до когато могат...ако това го беше казал някой от руските служби, щеше да е обявен за кръволок.
100
27
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Сноудън е едно гoвнeнцe, зарязано от приятелката му дето се сучеше по пилоните в Хаваи. Да си пие водката и да пали свещи да не го пратят обратно при поредния обмен на екзотични видове
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Сноудън не знам , ама за троловете скоро няма да има и за пица...
98
5
 
39
 
! Отговори
Къро Мотиката преди 8 години
До вчера дежурните соросоанални лезии тук квичаха за очистения в Англия руски предател Литвиненко. Там даже изобщо не е ясно кой го е свитнал, ама сега за всичко е виновен Путин. Така едно време Сергей Антонов го отнесе за атентата срещу папата, тука разни седесарски разстройства квичаха в един глас с Дойче веле и Свободна Европа, па когато папата каза, че не сме ние, никой не се извини!Интересно, никой от тях ли няма да заквичи за методите на ЦРУ?
97
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
169- то и аз го гледах , а и аз си мислех същотото -"как такъв може д е ръководил ЦРУ" . После си спомних за това как се чудих преди години , колко ли са изпаднали руснаците за да може шушумига като Путин да ръководи ФСБ .
96
1
 
10
 
! Отговори
Bayazitz преди 8 години
Ami togava za6to revete za onzi predatel Litvinenko
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
169 Защо беше си напълно прав
94
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
164 За кое бе о...лигофрен червен Кое е агресивното и завоевателното . Това че ти пазят г.за от *** ли
93
2
 
20
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Гледах го този шеф по телевизията !!Не съм мислил че такъв *** може да ръководи ЦРУ
92
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
166 Не по п.уткински
91
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
165 Как какво е направил сноудън бе к.ретен издаде секретна информация на Русия , това малко ли е . Естествено че ще бъде съден . В която и държава да беше на работа в такава иснтитуция ида беше направил същото щеше да бъде преследван от закона
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрация по американски.
89
2
 
19
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Когато бивш шеф на ЦРУ говори за екзекуции на престъпници(а Сноудън е такъв в очите на САЩ) поради възгледите му, това е наистина страшно. Какво е направил Сноудън? Издаде сектретна информация - т.е. ИСТИНАТА на света. И за това трябва да бъде екзекутиран? Като Етел и Джулиян Розенборг, които издават атомната бомба на СССР? Иронично, но това спира плана Патън. А ако беше изпълнен планът Патън колко радиация щеше да се върне в САЩ? Този човек представлява голяма част от управляващите тази страна.
88
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
161 много добре знам какво пиша , виж и подредбата на страните тя не е по бвп а по пазарна капитализация на компанийте анадък
87
2
 
22
 
! Отговори
gishena преди 8 години
Тая *** ще говори кой колко жертви е причинал. *** наглия ***.
86
0
 
6
 
! Отговори
Аз съм 152 преди 8 години
До Анонимен 154Пиши, пиши, с всеки ред показваш кои сте, колко ви е акълеца! Мухля.сал, знам българския в съвършенство. Мога да ги напиша такова, че даже мястото, откъдето си излязал да гадиш по земната твърд, да се изчерви от неудобство! А Чикатило е украинец, тях нали ги величаете!