Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
15
 
! Отговори
боц преди 8 години
139, досега винаги съм гласувал, даже един път гласувах и за Бойко, ноооо като видях какви ги върши и как краде чрез строителство на "магистрали", вече никога не бих гласувал за НЕГО!!!Гласувам за този, който си мисля, че няма да ме подведе.Всеки път различно.При следващи избори ще гласувам за ТАТЯНА ДОНЧЕВА, защото в момента само ТЯ говори(вярвам и мисли) за България.Само тя разкрива мръсотиите на Цар Бойко!Дано не ме подведе, както всички досега!!!
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беше много полезно да видим истински екземпляр от високите етажи на властта в краварника. На една от снимките ме гледаше Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата". И на такива като този и грозната госпожа, дето ни беше на гости, се слагат нашите предатели! Ами да му ги пратим да ги съдят по техните закони!
83
0
 
11
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
Абе, ти си бил по-*** и от чукчетата от Аляска! Скоро всички ще съжаляват, че Русия ги е продала на краварите.А останалите говедари ще се разбягат от тая *** страна, която я чакат само финансови, климатически, екологически, политически и цивилизационни катастрофи!И не се прави на луд,че не виждаш това!Няма спасение, даже няма нужда да ходиш на врачка...Всички разбраха, че този модел е сбъркан,защото той предполага постоянно завоевателни войни, а няма вече накъде,няма страни за "демократизиране"
82
0
 
4
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Ами нека се опитат да си го вземат от Руснаците,да не започне после едно такова скърцане със зъби :-ох не трябваше да се лигавиме с руснаците.....
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таткото на джихада ще идва у нас да чете лекций по правилен джихад на балканските ХОХЛИ :))
80
0
 
11
 
! Отговори
До 123 преди 8 години
Не е в темата, ама ми се иска да ти кажа нещо за това, което са писали, че уж Путин е "дал заповед" някого да ликвидират (някакъв си Литвиненко)????!!! Че тия умници водят дело ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ!!!! И сега, след някакво закрито "следствие" казват буквално - "...ликвидиран ВЕРОЯТНО от хора на руските служби, ВЕРОЯТНО подкрепени от руското ръководство"....... СМЯХ В ЗАЛАТА!!!!!!! ЕГАТИ ПРАВОТО, ЕГАТИ ЮРИДИЧЕСКИТЕ НАУКИ, ЕГАТИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, ЕГАТИ ..."ВЕРОЯТНО".... И ЦЯЛ СВЯТ СЛУША ГЛУПОСТИТЕ!!!
79
0
 
8
 
! Отговори
боц преди 8 години
129, за разлика от теб, АЗ не съм партийнообвързан и за МЕН няма нищо по-свято от България!!!А за такива, като теб, американодупелизци, Господ си знае работата!!!
78
1
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Като започнете да виждате повече от носа си тогава пишете коментари. *** *** !
77
2
 
13
 
! Отговори
боц преди 8 години
122, колкото и много да са жертвите на Сноудън, те са в хиляди пъти по- малко от жертвите на световният жандарм - САЩ!!!!
76
2
 
14
 
! Отговори
boc преди 8 години
Ей, БТВ, Вие анонсирахте, че ще продължите разговора с този американски палач.Не си го и помисляйте!Свалете това античовешко интервю с този ***!!!Този е по-голям *** и от Хитлер и Сталин, взети заедно, защото живее в съвременния свят и използва съеременните технологии за да унищожава и съсипва живота на милиарди хора по света!!!
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро писаха, че Путин бил дал заповеди за ликвидирането на Литвиненко и др. (напр. Немцов).Значи демократичните САЩ също искат да ликвидират неудобните?Къде е демокрацията тогава. Къде са основните човешки свободи и свободата на словото?Следователно империите се плюят една-друга и се опитват да ни насъскват срещу едната (на мен това ми е ясно, но го казвам за тези, които не са го осъзнали-русофили и фоби, американофили и фоби).България ще се оправи, когато спре да се нагажда според тях!
74
1
 
9
 
! Отговори
ОЙ преди 8 години
ТО ТУЙ ДЖЕЙМСИТУ КАКЪВ ИЗКАЗ ИМА....ААА ЩО ША УБИВАТЕ ЧОВЕКА БРЕ...ЩОТ РЕЧЕ ,ЧЕ БАКДАДИТО Е САЙМЪН ЕЛИЪТ.ГЛЕГО ТИ ДОШЪЛ ТУКА ДА РАЗДАВА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ .Я МАРШ .
73
2
 
13
 
! Отговори
Баба преди 8 години
Сноудън е герой и заслужава медал. Когато службите за сигурност си превишават правата, имаме полицейска държава, имаме страх и цензура на свободата на словото. Ако някой трябва да бъде съден, това са шефовете на тия служби, за това, че са следили хиляди хора с и без причина и за това, че се опитват да прокарат закони, които им позволяват да се набъркват все повече и повече в личното пространство на хората.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, докога такива *** и помиари като този и онази повлекана нюландчето ще идват, ще ни тровят въздуха и даже ще ни ги пускат по телевизията да говорят гадостите си? Тия какво, луди ли са? Те какво си въобразяват, че ако ни накарат да се бием с руснаците ние ще тръгнем?????? Че тия трябва съвсем да са изперкали ако си въобразяват това???? НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ТРЪГНЕ СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ!!! И си мисля, че тия *** го зная, затова ни наобикалят, ама ние не сме като тъпите укропи!!!!
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците." Политик дори и бивш не може да си позволи подобни конспирации в българското публично пространство.
70
1
 
26
 
! Отговори
българина преди 8 години
Сноудън е герой а този изверг е виновен за нещастието и смъртта на млн хора
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Сноудън ще бъде бламиран за всеки гаф на американските спецслужби.
68
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето идват от САЩ в България до един са тотално неадекватни, а като съветници идват. Смятайте... За 25 години американско съветване, така я втасахме, че чак се вкиснахме....
67
0
 
6
 
! Отговори
до русофил преди 8 години
Това са глупости! Петрола няма да сяърши никога---човече ти си като църквата от средните векове,ще продължиш да твърдиш,че земята е плоска и туйто
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
103 спеца правиш ли разлика между политик и агент на ДАНС