Анкара: Москва се държи като терористична организация

Ахмет Давутоглу заплаши с турска ответна реакция
15 фев 2016 17:00, Елка Василева
1046
Анкара: Москва се държи като терористична организация
Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу обвини в Киев Русия, че се държи "като терористична организация" в Сирия, като заплаши с "изключително решителна" турска "ответна реакция", предаде АФП.

Ако Русия продължи да се държи като терористична организация, принуждавайки цивилното население да бяга, ние ще й противопоставим изключително решителна ответна реакция, заяви Давутоглу на пресконференция с украинския си колега Арсений Яценюк.

Русия и организацията "Ислямска държава" в Сирия са виновни за много престъпления срещу човечеството. И този въпрос трябва да бъде разгледан в рамките на международното право, добави той.

Истинското намерение на Русия /в Сирия/ е да убие най-голям брой цивилни, да подкрепи сирийския режим и да продължи войната, обвини Давутоглу, след като руската авиация подкрепя от началото на февруари офанзивата на режима на Башар Асад срещу контролираната от бунтовниците провинция Алепо.

Тези въздушни удари доведоха до бягството на десетки хиляди хора, които Турция настани в лагери в Сирия от другата страна на турско-сирийската граница.

Миналата седмица след интензивни преговори в Мюнхен САЩ, Русия и основните им съюзници, включително Турция, се договориха за спиране на военните действия в цялата страна в срок от една седмица. Това бе обявено от американския държавен секретар Джон Кери.

Те взеха решение също за осигуряване на незабавен достъп до хуманитарна помощ за цивилните, бягащи от боевете, специално от офанзивата в Алепо.

Обвиненията на Давутоглу бяха отправени няколко часа след публикуването на съобщение на руското министерство на външните работи, в което руската дипломация заявява, че е "сериозно обезпокоена" от обстрела от турската артилерия на кюрдски позиции в Сирия за трети пореден ден.

От няколко месеца турското правителство отправя предупреждение към Партия "Демократичен съюз" и военното й крило - Сили за защита на народа срещу всякакви опити за трайно настаняване на запад от река Ефрат.

Анкара се опасява от възможността сирийските кюрди, които контролират вече голяма част от Северна Сирия, да разпрострат влиянието си върху почти цялата зона на границата с Турция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1046
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиДнес във фактор видях снимки на руските терористи как обучават малки деца с калашници, от русия пращат деца в Украйна да се обучават с калашници, снимките още са във фактор бг
319
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В действителност путин се криеше по тоалетните от ердоган след като ердоган му каза да не си играе с огъня че пак ще се опари, и до днес путин се крие и от ердоган и от всички
318
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До някой 585Поне 6000 по руски данни са гражданите на РФ биещи се за ИД. Много от тях са минали казарма в Русия. Някои даже може да са бивши офицери. Да напълно е възможно Руснаци да обучават хора в лагери на ИД.Украйна - да рашките подкрепят ЛНР и ДНР но толкоз. От една година няма нови зони бунтовниците да са заели а Украинците за тази година дори точка 1 от МИНСК не изпълниха спиране на обстрелите
317
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 911Америка Умнико е отговорна за няколко толкова фрапиращи случая в историята че няма с какво да се сравняват.1) ГЕНОЦИДА срещу индианците по времето на завладяването на Дивия запад губят живот си от въоръжени сблъсъци и болести 100 милиона местни2) ползване на Ядрено оръжие срещу ГРАЖДАНСКИ ЦЕЛИ що не хвърлиха бомбата над Токио?3) ползване на мутагенни химически агенти във Войната с Виетнам и то на приятелска територия - все още се раждат деца с малоформацииИ още и още и още
316
0
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Под поста си имах впредвид малоумнка с безкрайните празни постове.Главата ти е празна,бе американо-турска подлого!!!
315
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 200 години Америка се превърна в световна сила.През цялата си история Русия си е една ***, нищо повече... на света даде само убийства, терор и изтребление.
314
3
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Някой продажник пак е започнал да прави простотиите след като за пореден път на господарите ви от ФАЩ им става ясно,че България да не я броят като съюзник.Само предатели като тукашните Американо-Турски тролчета 1-2% и оше 10-на %,които не спря да им излиза пяна от устата като чуят думата Русия,ама те са жалки и страхливи същества,*** на обществото и за нищо,ама за нищо не стават!
313
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаци, турци ... каква е разликата между тези убийци ?!
312
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ссср и Сив бяха окупирани държави!Окупирани и използвани от Москва.Русия винаги е била окупатор и терористичен субект.
311
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
????? toya kolko e nagal...... gnida...
310
1
 
14
 
! Отговори
Стратегия преди 8 години
Крадец вика - дръжте крадеца!
309
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това какво говори приятелят на Бойко Борисов терориста ислямист Ахмет няма никакво значение.Всички знаят кой кога и с какви средства разпали конфликтите в Близкият изток.Ако в Турция все още има хора които искат да живеят в 21 век като бели хора,ще свалят от власт управляващите ги ислямисти.Но това са техни турски проблеми.Ако ние ,гърците и италианците затворим външната граница на ЕС Турция ще се удави в собствените си фекалии.
308
22
 
7
 
! Отговори
лустрация преди 8 години
И малките деца в България знаят че Русия е агресорка и терористична организация на бившите служби на КГБ.Пролята кръв от руските терористи не се мие с творческо писане на ***.
307
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анкара и Москва си приличат точно по това, че са терористични организации!И двете!
306
0
 
0
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
ЗАПАДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ Е УЛИЕН ЗА ПОДКРЕПА НА ТЕРОРИЗМА
305
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 748Ти си освен... айде от мен да мине -вересия си и шизофреник,чети постовете или не знаеш какво плещиш и взе да го сучеш...и тихо Оня вече е пратил за тебе/ и за всички ама ти си с предимство защото ще наследиш царството...ха-хаа../
304
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой народ със здрава генетика може да пръкне ТОВА на снимката...Мисля, че това слага край на темата за турция !
303
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 748Ръб недъгав ти твърдеше , че говорят ТУРСКИ ,за който аз казах,че никой не го е приел за свой...Боже събери си тука ...ти и вересия не си ,че тя пак струва нещо...
302
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TRAKIEC_ORIGINALTogava otkade shte se saberat 200 miliona koito govorqt turski v sveta,taka sum chul ot istorici i politici,che 200 miliona sa govorqshtite turski
301
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОткак воюват Русия и османлиите последните САМО губят теритирия , яко шамаросване еййй. От Волга до Енисей, а сега вече и в Крим утре не се знае!